| Madara21 a întrebat:

O întrebare pentru atei.
Unde credeţi ca va ajunge sufletul după moarte?

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Sufletul va ajunge ori in rai ori in iad.Depinde cum ti-ai trait viata si daca ai primit iertarea Domnului Isus.

65 răspunsuri:
| Madara21 explică (pentru Inferno):

Dacă ar fi aşa ar însemna ca ţi-ai irosit viata.Ce scop ar mai avea viaţa dacă dupa ce mori nu se întampla nimic?

| RAY a răspuns:

Dovedeste ca exista suflet? iad? rai? si apoi intrebane

Eu am dat funda la răspunsul care am vrut.Ai vreo problema?

| mihaitaLGP a răspuns (pentru Madara21):

Ti-am explicat eu ametitule din punct de vedere stiintific. Iar daca stiinta este asa de plictisitoare de ce nu te duci tu draga credinciosule sa traiesti intr-o pestera?

De ce abuzezi in momentul de fata de tehnologia creata de stiinta, sau vrei sa-mi iriti mie ochii cu comentariile tale stupide?

Daca stiinta nu exista, daca dorinta de cunoastere nu exista, tu in momentul de fata traiai in gauril insalubre de pamant si nu aveai capacitatea necesara sa intelegi ce se intampla in jurul tau. Dar sa mai crezi si in zei, fie ei si abastracti.

Deci draga prostule, stiinta e singurul lucru bun in viata ta.
O viata usoara si confortabila.
Pana si hartia aia igenica numita biblie nu exista daca un om de stiinta plictisitor nu inventa hartia.

Un ignorant ca tine toata viata o sa traiasca in intuneric.
Daca esti prea prost sa intelegi stiinta ramai la religie.

| taniadrula a răspuns (pentru EmaS):

Ai perfecta dreptate

| Madara21 explică (pentru RAY):

Eu am postat această întrebare ca ateii să-mi demonstreze ce se întâmplă după ce mori.Am cerut oare prea mult de la bietii oameni? Eu nu vreau să-ţi demonstrez pentru că vreau sa citesc explicatiile stupide ale voastre.

| taniadrula a răspuns (pentru UnleashedPsycho):

A atunci esti DOBITOC

| Madara21 explică:

Noapte buna tuturor am să revin maine să vad ce aberaţii aţi mai scris.

| M25M a răspuns:

Ateii nu cred in suflet, sufletul este doar un concept teoretic, de fapt este inventat de o parte a creierului.
Daca ma intrebi unde voi ajunge dupa moarte atunci iti voi raspunde ca nicaieri si in nimic. Daca tot esti nelamurit, atunci amintesteti ce a fost inainte de nastere, daca nu-ti amintesti nimic inainte de nastere atunci inseamna ca intelegi ce zic.

| RAY a răspuns (pentru Madara21):

cum adica sa demonstrezi ce se intampla dupa moarte,tu gandesti macar, pai si pisica mea gandeste mai logic ca tine, din moment ce tu afirmi ca exista dovdeste tu, eu nu am ce dovedi, pana acum nimeni nu a inviat desi e 1-0 pentru mine, o sa ma egalezi cand o invie cineva si o spuna ca exista viata de dupa, daca va spune ca iadul e crestin atunci e 2-1 pentru tine, pana acum e 1-0, stiintific viata de dupa nu exista

| Inferno a răspuns (pentru Madara21):

Si raspunsul este incompatibil cu categoria carora le este adresata intrebarea.

| taniadrula a răspuns (pentru Madara21):

Asta am explicat

| Inferno a răspuns (pentru Madara21):

Nu stiu, intreaba un ateu. Eu ti-am raspuns la intrebarea de baza.

| Thunderstruck a răspuns:

Sper ca esti troll, nu-mi pot explica cum poti fi asa de prost.

| Încrucişătorul a răspuns:

Nu exista rai sau iad.

| Qinz a răspuns:

Vai ce paradox ai facut...

| Minks a răspuns:

Te contrazici, ateul nu crede nici in existenta unui suflet, doar in existenta constiintei.

| Zenicide a răspuns:

Exista asa ceva? Daca da spune-mi in ce consta, ce face happy Dupa ce mori ajungi cum ai fost si inainte sa te fi nascut, parerea mea happy

| CryChristiAN a răspuns:

Ateii nu cred in existenta vreunui suflet.

| milan9 a răspuns:

Unde și-a așternut!

Răspuns utilizator avertizat
| danay72 a răspuns:

In pamant, pentru ca sufletul e omul insusi si nu merge in alt loc.

Pai dă şi tu un răspuns pe cere să-l înţeleagă toţi.(daca poţi)

| Madara21 explică (pentru danay72):

Am mai spus asta de multe ori dar ce se întâmplă după ce mori? Eu asta nu înteleg cum să na-jungi nicaieri?

| Madara21 explică (pentru milan9):

Ai putea să dezvolţi puţin?

| milan9 a răspuns (pentru Madara21):

Sufletul nu este omul însuşi!

După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie!

Geneza 2, 7 se referă la 2 naturi ale fiinţei umane: "ŢĂRÂNA"- biologicul, trupul, şi "SUFLETUL"- "suflarea de viaţă":

Geneza 2, 7: "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie."

Nu ştiu în virtutea căror motive unii insistă să spună negrului alb şi albului negru (şi la figurat, dar mai ales la propriu!)!

CÂND TRUPUL moare, SUFLETUL merge la DUMNEZEU, NU ÎN PĂMÂNT!

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." - Ecclesiast 12, 7;

Îşi imaginează cineva că Dumnezeu se află în pământ?

Cuvântul "suflet" are în Scriptură mai multe înţelesuri. Uneori se referă la VIAŢA (trupului) unei persoane, alteori la PERSOANA însăşi şi în unele cazuri se referă la PARTEA LĂUNTRICĂ CE SUPRAVIEŢUIEŞTE MORŢII OMULUI.

Unii, în mod conştient greşit, neagă această ultimă semnificaţie a cuvântului suflet. Dar sunt contrazişi de toate celelalte versete referitoare la suflet ale Bibliei:,, Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28);

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" (Luca 12, 4-5). Textul ne spune că după moartea omului, el poate fi aruncat în gheenă. Dacă nu ar mai rămâne nimic după moarte, aşa cum pretind unii, ce mai poate fi aruncat în gheenă?

În II Corinteni 5, apostolul Pavel vorbeşte despre corp ca despre un cort pământesc în care trăim, adăugând că el ar dori să fie acasă cu Domnul şi că "toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10). Dacă sufletul ar muri şi el, ce parte din Pavel ar putea să părăsească trupul şi să meargă acasă la Domnul?

Apocalipsa 6, 9-11 vorbeşte despre "sufletele celor înjunghiaţi" care cer lui Dumnezeu răzbunarea sângelui lor. Este adăugat că "fiecăruia din ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei".

Deşi aceste suflete fuseseră ucise, ele sunt descrise ca fiind în prezenţa lui Dumnezeu şi având o conversaţie cu El!

| danay72 a răspuns (pentru Madara21):

Nu ajungi nicaieri, ci doar in pamant.Simturile si gandurile noastre depind de functiile creierului.La moarte, creierul isi inceteaza activitatea.Amintirile,sentimentele si simturile noastre nu continua sa existe misterios, independent de creier.Ele nu supravietuiesc distrugerii creierului.Iar acest lucru este demonstrat stintific, iar din punct de vedere biblic, lucrurile stau la fel. Omul cand moare merge in pamnt si nu mai traieste sufletul in alta parte pentru ca Biblia arata ca sufletul e omul.Geneza2:7,Ezechiel18:4,Eclesiastul9:5,6,10