| soimos a întrebat:

O intrebare pentru cei care cred in Dumnezeu: in Biblie Dumnezeu ne spune ca oamenii au devenit ca El!
Acceptand aceasta ipoteza biblica, de ce sa-l iubim pe Dumnezeul din ceruri, care habar nu avea ca lumina este buna (vezi Geneza 1.4), a fost impotriva faptului ca Adam si Eva sa guste din fructul intelepciunii, si s-a remarcat doar ca un mare ucigas de copii nevinovati!
iata dovada biblica:

Exod 10 versul 29 citim:... Si se intampla ca la mijlocul noptii Domnul ucise toti intai-nascutii in Tara Egiptului, de la intai-nascutul Faraonului ce se gasea pe tron, pana la intaiul nascut al robului ce se gasea in mizerie;

Oare sa fie o greseala faptul ca Isus il socoteste pe Dumnezeu ca fiind Diavolul?
vezi dovada:

Ioan 8; 44. Voi sunteţi din tatăl vostru diavolul şi vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni şi nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii.
De ce sa iubim un criminal care ne vrea raul?

25 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| คlєxヅ a răspuns:

Pentru că el ne-a creeat desteptule/desteapto.
Se vede că ești satanist.
El nu ne vrea răul, atunci de ce ne-a mai creeat dacă ne vrea răul?
Și de unde ai scos că dumnezeu e criminal?
De unde știi tu asta?
Ai fost tu pe acolo ca să vezi întâmplarile alea?
Multumesc.

| wales a răspuns:

Dacă Dumnezeu îți vroia răul, crede-mă că la ora asta nu mai erai. Acei copii din țara Egiptului, de care spui tu, au murit din cauza lui faraon, nu a Lui Dumnezeu. Citește tot și vezi în ce context este introdus versetul la care faci tu referire?! De fapt, este " Exod 12:29 ". Uiți un aspect important! Că evreii erau ținuți sclavi în țara Egiptului la acea vreme, după ce Iosif scăpase Egiptul și nu numai, de seceta care lovise întreaga regiune timp de 7 ani cu aproximativ 450 da ani în urmă, iar faraon s-a încăpățânat să elibereze poporul evreu din robie, nu mai vorbim, că faraon omora orice copil născut de parte bărbătească din rândul evreilor!
Foarte mulți sunt derutați, că aparent se înțelege că Dumnezeu i-a împietrit inima lui faraon, dar Biblia nu spune nicăieri că Dumnezeu sădește răul în inima oamenilor. La prima vedere și fără o exegeză amănunțită ai toate șansele să înțelegi greșit. Faraon și-a împietrit inima, este adevărat lucrul acesta, dar tot contextul se învârte în jurul naturii inimii lui faraon, nu la încălcarea deliberată a voinței omului de către Dumnezeu. S-a ajuns la situația pe care ai prezentat-o tu, din cauza împietririi inimii lui faraon.
Inima omului este ca lutul; căldura soarelui o întărește în schimb, inima altora este precum ceara; soarele o înmoaie. Nu este vina soarelui că, sub acțiunea sa, unele substanțe se întăresc, în timp ce altele se topesc. Totul depinde de natura materialului în cauză. Sub aceeași lumină călăuzitoare a Lui Dumnezeu oamenii reacționează diferit, unii se împietresc, iar alții se înmoaie, totul ține de voința fiecăruia.
Cu privire la Ioan 8:44, referința este exact în Genesa, începând cu cap.3, de când diavolul la ispitit pe om.

| soimos explică (pentru คlєxヅ):

> El nu ne vrea răul, De unde știi tu asta <
Evident ca din Biblie!
Pai cum intelegi tu asta?

. I-a părut rău şi s-a căit Dumnezeu că a făcut pe om pe pământ.
7. Şi a zis Domnul: "Pierde-voi de pe faţa pământului pe omul pe care l-am făcut!

Cum ar fi sa nu mai vorbesti ca pr...tu, si mai intai sa te informezi?

| คlєxヅ a răspuns:

Ma puteti ajuta voi cu cv?
Am pierdut cainele mai multe informatii dati pe GameMasterMetin2 si vedeti la intrebari sau la conversatii

| soimos explică (pentru wales):

> Dacă Dumnezeu îți vroia răul, crede-mă că la ora asta nu mai erai. <
Ce vorbesti ma vere?
Tu nu ai vazut pina acum in jurul tau ca Dumnezeu nu vrea niciodata nimic?

> Acei copii din țara Egiptului, de care spui tu, au murit din cauza lui faraon, nu a Lui Dumnezeu.<

Nu vorbeam de cauza, ci de faptas! Adica de Ucigas, si ce fel de Dumnezeu e ala care ucide copii, nu cumva Isus are dreptate in versetul din intrebare?

> S-a ajuns la situația pe care ai prezentat-o tu, din cauza împietririi inimii lui faraon.<
baf seama ca 'dumnezeul" asta e dus cu pluta!
Pai cum sa ucida el copii din cauza ca faraonul are inima impietrita?
de ce nu l-a ucis pe faraon?
Nu te supara, dar nu crezi ca ar fi mai bine sa gandesti inainte de a-ti deschide trompeta?

Vorbesti niste prostii cat casa!
Scena cu Adam si sarpele nu se petrecea in crestinism pentru ca pe atunci nu exista, ci se petrece in Iudaism, si in Iudaism nu exista Diavol, si nicio alta personificare a raului!
Asa ca stai jos, nota 3 pentru lipsa de cultura generala!

| wales a răspuns (pentru soimos):

Se înțelege clar nivelul de subcultură în care ești, în plus, nu ești în stare să porți o discuție într-un cadru civilizat. Psihologic vorbind; Un incult când se vede depășit, începe să jicnească, altfel nu poate scapă de prostia în care se află. Dacă ai fi fost tare pe cultură generală, ai fi purtat o discuție civilizată.

| Allrc24 a răspuns:

Bai nea caisa vezi ca spui minciuni? versetul:oan 8; 44. Voi sunteţi din tatăl vostru diavolul şi vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni şi nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii. se adreseaza celor ce fac voia diavolului.adica satanistii, vrajitorii care fac voiacelui rau in mod void. Iisus ii numea fii de naparci.de ce spui falsuri?
versetul:Exod 10 versul 29 citim:... Si se intampla ca la mijlocul noptii Domnul ucise toti intai-nascutii in Tara Egiptului, de la intai-nascutul Faraonului ce se gasea pe tron, pana la intaiul nascut al robului ce se gasea in mizerie; denoda faptul ca Dumnezeu isi respecta promisiunea fata de Israel si ii elibereaza pe evrei din robia egipteana. Căci Cuvântul Domnului este adevărat şi toate lucrările Lui
se împlinesc cu credincioşie" (Psalmul 33:4) Domnul este credincios cu cei ce iL iubesc.nu mai minti cu nerusinare.

| Urzi23 a răspuns:

Tu scoti un verset din context, dar uiti sa afirmi cine spunea acest lucru "El este Fiul lui Dumnezeu." Ioan 1:34
Apoi :
Ei au răspuns şi I-au zis: Tatăl nostru este Avraam. Iisus le-a zis: Dacă aţi fi fiii lui Avraam, aţi face faptele lui Avraam. Dar voi acum căutaţi să Mă ucideţi pe Mine, Omul care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Avraam n-a făcut aceasta. Voi faceţi faptele tatălui vostru. Zis-au Lui: Noi nu ne-am născut din desfrânare. Un tată avem: pe Dumnezeu.
Apoi :
Le-a zis Iisus: Dacă Dumnezeu are fi Tatăl vostru, M-aţi iubi pe Mine, căci de la Dumnezeu am ieşit şi am venit. Pentru că n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis. De ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Fiindcă nu puteţi să daţi ascultare cuvântului Meu.

Voi sunteţi din tatăl vostru diavolul şi vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni şi nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii. Dar pe Mine, fiindcă spun adevărul, nu Mă credeţi. Cine dintre voi Mă vădeşte de păcat? Dacă spun adevărul, de ce voi nu Mă credeţi? Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultaţi pentru că nu sunteţi de la Dumnezeu. (Ioan, 8, 31-47)
Apoi :
Vezi ca nu esti greu de cap si ai priceput ca respectivii evrei sareau cu gura mare ca sunt fiii lui Avraam, dar nu faceau faptele lui Avraam deci faptele cui le faceau si fiii cui erau?
Apoi :
Da tu pe la Geneza 14 si citeste despre Avraam si faptele lui si compara cu ce faceau cei mentionati de tine.

| soimos explică (pentru wales):

Nici tu si nici altii nu m-ati bagat in buzunar cu "cultura" voatra, nici macar cea religioasa!
Iar faptul ca nu ai nivel, in general il putem observa din faptul ca nici macar limba romana nu o cunosti!
Oare stii mai bine glasolalia?
Wumpam, pardiburtam, lumpen, leckmianarsch!

| soimos explică (pentru Allrc24):

> aptul ca Dumnezeu isi respecta promisiunea fata de Israel si ii elibereaza pe evrei din robia egipteana < ma da prost mai e dumnezeul asta, din moment ce nu a gasit alte metode sa elibereze pe evrei din robie!
Da ce zic eu prost, ca mai este si criminal, ce vina au avut bietii copii ca sa moara?
Eu cred ca Isus are dreptate cand vorbeste de Dumnezxeu si zice ca asta e Diavolul, ceea ce chair imi vine sa cred tinand cont ca la viata lui nu a vazut lumina pina la Creatie, si habar nu avea ca lumina este buna!(vezi Geneza 1:4)

| soimos explică (pentru Urzi23):

Ba inteligenta ambulanta!
Toata Biblia este un text scos din context!
Dumnezeul vostru era prea redus la bibilica sa va deie si voua crestinilor o "sfanta scriptura" asa ca v-a invatat sa FURATI scriptura iudeilor, si sa va laudati voi ca niste mari mincinosi ce sunteti ca este "Cuvantul lui Dumnezeu", asta spre marea distractia a lui Itzic si Rashela care se stricau de ras pe seama naivitatii voastre, pentru ca ei stiau ca este un text scris de rabini!
Asa ca sa nu te mai aud ca vorbesti de scoatere din context... ca te invit la duel pe forumul meu ...si acolo o cam incurci!

| Urzi23 a răspuns (pentru soimos):

Ce vorbesti ma,poate ai chiorit, dar si pe forumul tau, matura Ema asfaltul cu tine.
Apoi :
Stai linistit ca o sa vin si la voi in groapa sa va cercetez si sa va crestinez rolling on the floor

Te asteptam sa maturi si tu, pentru ca se pare ca lui Ema i s-a rupt matura atunci cand i-a fost dovedit faptul ca este posedata de Diavol si motivele/cauzele care o tradeaza!
Asa ca are mare nevoie de ajutorul tau!

Soimos explică (pentru Urzi23):
Te asteptam sa maturi si tu, pentru ca se pare ca lui Ema i s-a rupt matura atunci cand i-a fost dovedit faptul ca este posedata de Diavol si motivele/cauzele care o tradeaza!
Asa ca are mare nevoie de ajutorul tau!

Urzi23 in dialog :

Vad ca numai gura este de tine, umbla vorba prin popor "broasca care oracaie cel mai tare este prima mincata "
Apoi :
Vad la tine tehnica straveche, cind nu mai ai ce spune sari si jignesti.
Apoi :
Tu spui :"Asa ca sa nu te mai aud ca vorbesti de scoatere din context... ca te invit la duel pe forumul meu ...si acolo o cam incurci!"
Apoi :
Tu ce faci parca esti ciinele in ograda si acolo te dai mare, dar tu esti un amarit de cihuahua
Apoi :
Pentru tine ca demonstratie voi folosi o poveste "capra cu trei iezi ", deoarece Biblia este prea grea si vad ca nu reusesti sa o intelegi rolling on the floor
Apoi :
Daca o iau dupa logica ta strimba hai sa comentam un text din Capra cu 3 iezi :
Şi cum ospăta el, buf! cade fără sine în groapa cu jăratic, căci scăuieşul de ceară s-a topit, şi leasa de pe groapă nu era bine sprijinită: nici mai bine, nici mai rău, ca pentru cumătru.
- Ei, ei! Acum scoate, lupe, ce-ai mâncat! Cu capra ţi-ai pus în cârd? Capra ţi-a venit de hac!
- Valeu, cumătră, talpele mele! Mă rog, scoate-mă, că-mi arde inima-n mine!
Apoi :
Conform logicii tale se trage concluzia, ca fioroasele capre au adus bietii lupi la extinctie.
Apoi :
Vezi ca nu esti greu de cap si ai inteles ca logica ta nu face 2 bani

,,,,,, "Cuvantul lui Dumnezeu", asta spre marea distractia a lui Itzic si Rashela care se stricau de ras pe seama naivitatii voastre, pentru ca ei stiau ca este un text scris de rabini!,,,,,,,,,

Urzi23 in dialog :

Auzi "domle" aia se spargeau de ris cind turnau vitelul facind sirba de bucurie
Apoi :
2. Iar Aaron le-a zis: "Scoateti cerceii de aur din urechile femeilor si fetelor voastre si aduceti-i la mine".
3. Atunci intregul popor a scos cerceii cei de aur din urechile femeilor si i-a adus la Aaron.
4. Si el i-a luat din mainile lor, i-a topit in tipar si a facut din ei un vitel turnat si le-a zis: "Iata-i pe dumnezeii tai, Israele, cei ce te-au scos din tara Egiptului!" 1
3Rg 12:28, Ne 9:18, Ps 105:19, Rm 1:23
Apoi :
Vezi ca nu esti greu de cap si ai priceput raspunsul la intrebarea ta ratata

Eu sunt normal, dar tu esti dus de-a binelea!
Nu tot Tanachul este pus in contul lui Yahwe, ci doar acea parte numita Torah!
restul Tanachului este o cronica istorica scrisa de rabini!

Eu sunt normal, dar tu esti dus de-a binelea!
Nu tot Tanachul este pus in contul lui Yahwe, ci doar acea parte numita Torah!
restul Tanachului este o cronica istorica scrisa de rabini!

Urzi23 in dialog :

Tu ai acasa un vitel de pamint si faci plecaciuni la el cum fac coreenii la liderul disparut rolling on the floor,Poti sa ii citesti lighioanei si din textele talmudului ca nu te pricepe. Poti sa tabari cu biciul pe circa lui pina ii cureti vopseaua ca nu te ajuta.
Apoi :
Eu zic sa cumperi un purcel si sa il faci pusculita, deoarece esti mai cistigat, stringi si bani si ai la ce te ruga in legea ta rolling on the floor

Hai ca rid si astia mici de tine

| sabrinuta07 a răspuns:

E clar ca esti satanist

| soimos explică (pentru sabrinuta07):

Eu Satanist?

Pai ce eu mi-am vandut mintea, trupul si sufletul lui Christos?
Sau tu nu stii ca Tatal ceresc il denumeste Diavol, Isus insusi se recunoaste ca fiind Lucifer, iar apostolii sai il numesc Lucifer de ex. Petru, sau Satana de ex. Luca, fara sa mai amintim ca Isus le-a dat ucenicilor sai putrea de a lucra cu demonii!
Asa ca daca vrei sa vezi un satanist adevarat, atunci uita-te in oglinda!
Informatii cate vrei pe acesta tema gasesti pe forumul meu:
http://forum-anti-christi.forumers.ro/t219-de-ce-este-isus-christos-lucifer

| EmaS a răspuns (pentru soimos):

Cei care nu recunosc ca Isus este Fiul lui Dumnezeu, sunt anticrist, adica se poate spune si satanist.Fiindca in Biblie scrie ca oricine spune Isus este Domnul,o face prin Duhul Sfant.Iar cei care nu pot sa marturiseasca acest adevar, nu este de la Dumnezeu, deci este de la satan.

| soimos explică (pentru EmaS):

>ei care nu recunosc ca Isus este Fiul lui Dumnezeu, sunt anticrist, adica se poate spune si satanist.<
Ce este rau sa fi antichrist?
Chiar eu insumi sunt un antichrist, si imi bazez atitudinea pe versete din Biblie in care Dumnezeu il numeste pe Isus ca fiind Diavol, Isus isi spune Lucifer, apostolii lui il numesc fie lucifer fie Satan, in timp ce Isus le da puteri sa lucreze cu Diavolul, iar tot el dupa "inviere" se lauda ca este stapanul cheilor Iadului, asta fara sa tinem cont de faptul ca biserica sa a ucis zeci de milioane de oameni, si s-a dovedit cea mai bestiala dintre religii?
Ce este rau sa fi impotriva unei asemenea bestii?

El este suveran,are autoritate si daca nu te pocaiesti, te va arunca si pe tine in iadul cel vesnic.
Inca de cand l-am primit pe Isus in inima mea, am simtit iertarea de pacate si am pacea Lui in inima mea.

| soimos explică (pentru EmaS):

> El este suveran, are autoritate <
el este suveran doar in capetele voastre, in viata reala suverana nu mai este credinta ci Stiinta!
Sa fie asta oare pentru ca voi pocaitii urmatii "legea: unui criminal si faceti pipi pe Legea lui Dumnezeu?
Sau pentru ca acel criminal promite borfasilor, criminalilor si curvelor mantuirea?
Tot asa si eu cunosc curve ordinare din vecini care se comporta si se simt ca niste fecioare!
De fapt lucrul acesta este generalizat in Romania, tara in care toate curvele se cred persoane deosebit de superioare, dar am pus acest lucru pe baza faptului ca le-a afectat psihic explozia de la Cernobil si nu mai stiu ce inseamna normalitate!
Sau sa fie asa pentru ca si ele s-au pocait si Dumnezeu le-a transformat in virgine la fel ca pe fecioara Maria care il avea ca amant/handralau pe soldatul roman Iulius Tiberius Abdes Panthera?

Nu toate curvele se intorc la Dumnezeu.Eu personal nu am comis adulter nici inainte de casatorie si nici dupa.Dar sunt pacate pe care le comitem chiar si prin gandirea sau vorbirea noastra.Tu de exemplu, faci foarte multe pacate prin vorbirea ta, nu mai zic de faptele tale ca nu le cunosc.