Si ce ai inteles de la el ultima data cand a infaptuit ceva pentru tine? Nu vreau sa-mi bat joc, vreau doar sa vad daca exista macar vreo urma de comunicare.
Dumnezeu ne Spune sa ne luptam pentru voi ca sa nu ARDETI in Focul de la sfarsit ci sa aveti SANSA sa traiti si sa vizitati celelalte lumi din univers, pe langa multe altele.
Dragul meu prieten, vezi tu, Dumnezeu ne vorbeste prin rugaciune, cand ne rugam noi comunicam cu Dumnezeu, si ii cerem ajutorul intr-o problema personala (pe Dumnezeu il intereseaza problemele noastre personale, El este un tata iubitor care se intereseaza de noi si vrea sa ne sprijine in toate) si apoi vedem ca problema parca se rezolva de la sine intr-un mod uimitor. Cand ne rugam parca simtim o soapta in duhul nostru, este ca si cum Dumnezeu ne-ar vorbi, ne-ar incuraja, Dumnezeu vorbeste si prin alte persoane, esti daramat si distrus si foarte trist, si vezi ca cineva vine la tine, isi pune bratele in jurul tau si te imbratiseaza si iti spune ''vreau sa stii ca totul va fi bine, eu sunt aici pentru tine, voi fi langa tine si la bine si la greu, te pti baza pe mine'' cam asa ceva ar spune Dumnezeu. Vezi tu, Dumnezeu vorbeste prin multe feluri, dar cel mai important fel de a ne vorbi este acela prin Duhul Sfant, cand simtim in situatii critice o pace interioara si o putere nemaiintalnita care ne ajuta sa ducem la capat orice situatie, Dumnezeu nu ne-a abandonat aici pe pamant si ne-a spus ''Astea sunt poruncile mele pentru voi, cum le veti implini, asta nu ma intereseaza, descurcati-va.'' Acesta nu este Dumnezeul bibliei, adevaratul Dumnezeu al bibliei este un Dumnezeu caruia ii pasa foarte mult de tine si vrea sa fie o parte din viata ta, trebuie doar sa il lasi sa te iubeasca.
Da, creștinii au o relație personală cu Isus Hristos în care se comunică. Din fericire putem vorbi cu Dumnezeu în rugăciune, acolo nu spunem doar nevoile noastre, ci Îi mulțumim, Îl lăudăm pe Domnul, din iubire.
Bineînțeles că și El ne răspunde, prin Biblie, prin circumstanțe, prin alți oameni, etc.
Care greseala, omiterea unei litere? RECUNOSC dar cand mai scrii un nume de Dumnezeu da-i respectul cuvenit si inca ceva EU sunt Latin, nu SLAV asa ca numele Isus se scrie cu un singur I, nu ca la slavi cu doi de I care nu pot pronunta un singur I la inceputul cuvantului adaugandui doi de I. Credeam ca macar atata lucru sti.
Https://ro.wikipedia.org/wiki/Limba_rom%C3%A2n%C4%83#Limbile_slave
Influența slavă a fost prima survenită în timpul formării limbii române, datorită migrației triburilor slave (care traversau teritoriul României de astăzi). După unii autori, influența limbii slave s-a manifestat mai ales după introducerea alfabetului chirilic (sfârșitul secolului al IX-lea), întrucât limba oficială la bulgari era limba greacă[44]. Este interesant faptul că slavii au fost asimilați la nord de Dunăre [45], în timp ce au asimilat aproape complet populația romanizată sud-dunăreană (vlahi)[46].
Influența slavă a continuat în Evul Mediu, în special prin folosirea limbii slavone bisericești, în scop liturgic și ca limbă de cancelarie, până în secolul al XVIII-lea. Celelalte limbi învecinate (toate slave, cu excepția limbii maghiare) au influențat româna.
Influența slavă se simte atât la nivel fonetic cât și lexical. Până la 20% din vocabularul limbii române este de origine slavă (a iubi[47], glas[48], nevoie[49], prieten[50]). Totuși, multe cuvinte slave sunt arhaisme și se estimează că doar 10% din lexicul românei moderne este de origine slavă.[51]
Daca citezi din wikipedia te-am lasat cu ale tale, succes.
Tu spui: " După unii autori, influența limbii slave s-a manifestat mai ales după introducerea alfabetului chirilic (sfârșitul secolului al IX-lea), întrucât limba oficială la bulgari era limba greacă[44]. Este interesant faptul că slavii au fost asimilați la nord de Dunăre [45], în timp ce au asimilat aproape complet populația romanizată sud-dunăreană (vlahi)[46]."
NU am auzit o tampenie mai mare ca asta, credeam ca numai profesorii de scoala generala s-au tampit dar se vede ca asta a ajuns cu mult mai "sus"
Conform cartilor de istorie de dinainte de Razboiul de Independenta. in jurul anilor 600 Bulgarii s-au asezat prima oara in GAGAUZIA (zona Moldovei) iar apoi au migrat LA SUD de Dunare. Bu au fost asimilati cu vlahi caci erau SLAVI. Influenta limbi slave a fost din cauza Biserici Ortodoxe care isi avea patriarhia la Balgrad, la sarbi. Preoti romani HABAR nu aveau de slava.
Alfabetul Chirilic a fost inventat dupa ce bulgarii s-au asezat la sud de Dunare iar autorii acestuia au fost doi ROMANI, fratii Chiril. Te du tu in Ardeal in zona Ariesului si spune-mi cate cuvinte slave gasesti.
Vezi tu, noi traim intr-o lume rea, plina de suferinta si durere, Dumnezeu are un plan cu viata fiecaruia, noi auzim doar de lucruri rele la televizor, nu se spun si lucrurile miraculoase care inca se intampla in lume, cunosc o persoana care este pastor la o biserica din Bucuresti, a venit sa se boteze un baiat la el in biserica, bolnav de Sida, si-a predat viata in mana lui Isus Hristos si a mers sa isi faca analizele sa vada cum a evoluat boala, si ceva s-a intamplat, doctorii au confirmat ca el nu mai are boala. Am invatat din experiente ca Dumnezeu foloseste toate circumstantele spre folosull nostru.
El mereu lucreaza pentru noi, nu exista o ultima data. Am mai spus undeva asta, am avut mari probleme cand m-am nascut, dar am ramas vie. Asta inseamna ca Dumnezeu vrea ca eu sa traiesc. El ma ajuta sa depasesc toate problemele cu care ma confrunt si datorita Lui eu ma pot considera cea mai fericita persoana de pe pamant, chiar daca am motive sa nu fiu.
Un copil moare de foame la fiecare 7 secunde, pe ei nu-i ajuta, dar daca-l rogi pe Dumnezeu te ajuta pe tine sa-ti platesti chiria?
Biblia este DECLARATA Cartea de Capatai a omenirii si acest lucru nu l-am facut eu. Toti autorii ei sunt cunoscuti (ca autori) dinaintea aparitiei neamului (familiei tale) tau si va fi si dupa disparitia lui.
Nimeni nu spune ca VREI sa fi cu una din parti ci ca esti ORI CU UNA ori cu cealalta. Nu exista NEUTRALITATE. Nu esti cu Dumnezeu atunci automat esti cu partea adversa. Ca sa nu fi cu satana trebuie NEAPARAT sa fi cu Dumnezeu.
Da le vorbește ). Nu degeaba un studiu american(mi se pare) a scos la iveală că credința și religia e boală psihică, și ar trebui incluse în acea listă. Tocmai că sunt unii ce cred că-l aud pe Dumnezo, și de fapt le cam lipsește o doagă ).
Focul de la sfarsit nu este acelasi lucru cu conceptia despe Iad.
Iadul este vesnic, Focul de la sfarsit consuma materia de ardere si se termina.
Ai "dat" o nota personala pentru ceea ce am spus eu. Eu nu am spus IAD.
Păi au ca persoanele schizotipale trebuie sa si faca prieteni si ei. Aici ma refer strict la cei care cred in misticism, nu la bolnavi.
frato întreabă: