Unii sunt atat de inconstienti, de eu nici nu pot concepe cum de ii suporta Pamantul.
Dragule, opera stiintifica a lui Charles Darwin a avut parte de un destin framantat nu doar imediat dupa aparitie. Ideile revolutionare ale intemeietorului teoriei evolutioniste continua sa starneasca polemici in randul savantilor chiar si acum.
Povestea e adevarata, dar doar pe jumatate. Iti raspund la intrebari, cu doua rubrici, partea de informatii adevarate si partea de informatii false.
ADEVAR
La sfarsitul anilor 80, Jerry MacDonald a descoperit in muntii Robledo un important sit cu urme din Permian, denumit ulterior, datorita bogatiei de material, Pelycosaur Heaven. MacDonald era un arheolog amator la data cand a descoperit situl, dar a primit rapid un contract de colaborare cu Muzeul de Istorie Naturala Smithsonian, plus sprijinul muzeelor de istoria naturala din Los Angeles, Carnegie si New Mexico. Materialele au ajuns la acestea, cele mai multe la cel din urma.
In revista Smithsonian, din iulie 1992, a aparut un articol dedicat descoperirii. La pagina 78, se precieaza ca printre materiale descoperite sunt si unele "problematice", cum ar fi urme cu trei degete (specifice pasarilor, inexistente in Permian), urme "aproape simiane" sau "asemanatoare cu urme de ursi" (asta desi nu existau mamifere in Permian). Cateva sunt reproduse in cadrul revistei. Articolul precizeaza ca au existat critici si acuze (ca ar plantat sau fabricat unele urme), dar ofera si unele explicatii.
Daca vrei sa vezi articolul, lasa-mi o adresa de mail in privat si ti-l trimit fotografiat.
Poti sa afli mai multe si de pe linkul asta:
http://www.blm.gov/......t/PTNM.pdf
FALS
Descoperirile au fost reinterpretate de creationistii americani, si apoi denaturate. Desi articolul nu pomeneste de urme umane, in jurul anului 2000 a inceput sa prinda contur ipoteza ca MacDonald a descoperit o urma clara de om. O data cu internetul, a aparut si o fotografie, presupusa "Zapata Track", o vizibila laba de picior uman. Fotografia, la fel ca si supozitiile, e un fals. Nu a aparut niciodata in revista Smithsonian (nici mentionata, nici reprodusa) si nu avem nicio dovada ca o astfel de urma a ajuns la vreunul din muzeele mai sus mentionate.
Lasa-mi si articolul. Cred ca stiu despre ce vorbesti dar dupa cum ai zis si tu, "critici si acuze (ca ar plantat sau fabricat unele urme)" + "dar ofera si unele explicatii".
Se pare ca trebuie sa-mi instalez un program mai bun pentru pdf deoarece acesta nu mi-a incarcat toate paginile din link-ul oferit.
Legat de faza cu urma de om, se pare ca am avut dreptate deci cautarea mea nu a fost chiar degeaba. Puteai sa-i precizezi ca nu exista dovezi pentru asa ceva si acelui user cand a facut afirmatia cu urma umana.
Daca ai putea sa-mi oferi si alte articole ce tin de "i-a pus in dificultate pe evolutionisti" ar fi si mai bine. Nu gasesc nimic argumentat calumea si nu prea cred ca cineva ascunde dovezile gen "big co" deci nu are rost sa ne gandim la conspiratii . Mai nou gasesc articole ce tin de calatoritul in timp.
Vad ca senvole nu s-a obosit sa raspunda.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: