Ce rost are sa raspund, oricum nu o sa crezi nimic si nu o sa fi de acord cu ce spunem noi, cauti doar sa gasesti greseli in biblie, succes.
Doamne fereste cum as putea sa fac asa ceva bietul copilas e si el tot o viata numai cat de chinuiesti cu el sa il cresti cum poti sa faci asa ceva ai fii nebun ce tu ai putea? nu cred...nu cred ca ai avea atat de rau un suflet ca nu e bine! Sclavia este inventata ca sa invatam din ea si nu este promovata este inventata de omenire!
Mergi cu domnul .TAU.si lasa -ne pe noi cu Domnul NOSTRU.nu-i cazul sa primesti raspuns.nu ai sti nici cum sl abordezi, nici nu l-ai intalege, nici macar nu l-ai accepta fiindca pentru intelighentia ta ar fi ilogic, ireal, si oricum ai vrea tu sa fie.deci mergi cu DOMNUL tau.lasa- ne noi cu DOMNUL NOSTRU.io zic asa.sa te manance raiul.in rest bafta si alege-ti drumul cu atentie.si tovarasii de drum.fiindca un popa trece pe langa o prostituata.sii spune; ai grija, nu esti pe drmul bun.stiu parinte.nu trece mai nimeni pe aici.e un banc pentru oamenii teligenti. daca nu-l intalegi iti mai spun unul si apoi te intreb. daca nu stii comenta.nici nu avem ce discuta teligentia ta.
'' accepta fiindca pentru intelighentia ta ar fi ilogic, ireal,...''
Tocmai te-ai facut prost singur...Inteligenta mea...eu cer dovezi
Schimbă-ţi nickname-ul. Îl faci de ruşine.
La modul tău de abordare, de aş fi creştină, nici eu nu ţi-aş răspunde. Mai taie din imaturitate şi aroganţă şi nu te considera mai grozav decât eşti, "TheSmartAtheist".
"Ati auzit ca s-a zis: "Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte."" (Matei.5:38)
"Ati auzit ca s-a zis: "Sa iubesti pe aproapele tau si sa urasti pe vrajmasul tau."" (Matei.5:43)
La intrebarile acestea -ca si la ale tale- exista un singur raspuns:
"Din pricina impietririi inimilor voastre a ingaduit...; dar de la inceput n-a fost asa." (Matei.19:8)
Deci de la inceput nu a fost asa.
Numai daca mintea omului este sfintita poate sa judece nu numai dupa dreptate, ci si cu mila. Este o nenorocire foarte mare daca se scoate dreptatea sau mila din timpul unei judecati.
Sa nu uitam ca poruncile acestea au fost date poporului lui Dumnezeu, si nu unui popor care era strain de El. Israel a fost un popor deosebit.
Sa nu uitam ca pedepsele se aplicau celor vinovati de o asemenea pedeapsa.
Daca un copil care si-ar fi batut joc de parintii lui nu ar fi fost pedepsit, gandeste-te ca si ceilalti copii ar fi facut la fel. Imagineaza-ti ca tu ai putea sa faci ce vrei cu parintii tai si nimeni sa nu fi avut dreptul sa te corijeze in privinta aceasta.
Asadar, nici copii si nici adultii nu erau scutiti de pedeapsa cu moartea daca se faceau vinovati de o astfel de pedeapsa. Faptele acestora erau facute cu premeditare -in mod intentionat si continuu- cu rautate, si nu din nestiinta, dupa cum este scris:
"18. Daca un om are un fiu neascultator si indaratnic, care n-asculta nici de glasul tatalui sau, nici de glasul mamei lui, si nu-i asculta nici chiar dupa ce l-au pedepsit,
19. tatal si mama sa-l ia si sa-l duca la batranii cetatii lui si la poarta locului in care locuieste.
20. Sa spuna batranilor cetatii lui: "Iata, fiul nostru este neascultator si indaratnic, n-asculta de glasul nostru si este lacom si betiv."
21. Si toti oamenii din cetatea lui sa-l ucida cu pietre si sa moara."
Nu trebuie sa imi raspunzi, ci vreau sa te gandesti: tu ce ai face daca ai avea astazi un astfel de copil -care nu te asculta nici dupa ce l-ai pedepsit, si care este si lacom si betiv? Poate ca nu l-ai omora, dar cu siguranta ca l-ai fi dat afara din casa; ba poate ca l-ai fi si dezmosteni.
Biblia are raspunsuri la toate intrebarile. Chiar si sclavii aveau drepturi. Dupa un anumit numar de ani ei trebuiau sa fie eliberati; si nu plecau cu mainile goale de la stapanii lor. Dar omul care nu vrea sa asculte de Dumnezeu a indepartat aceste drepturi si a considerat ca scalvul nu trebuie sa aiba nici un fel de drepturi pentru ca pur si simplu este sclav. Oamenii care au tratat rau pe sclavi isi vor primi pedeapsa in ziua judecatii. Si nimeni sa nu se mire ca de ce Dumnezeu in ziua aceea va face sa cada foc din cer peste aceste brute care nu au avut mila de semenii lor.
Daca Dumnezeu vorbeste astfel despre animale: "Daca vezi magarul fratelui tau sau boul lui cazut pe drum, sa nu-l ocolesti, ci sa-i ajuti sa-l ridice." (Deuteronom.22:4); si in alt loc:
"Daca intalnesti pe drum un cuib de pasare, intr-un copac sau pe pamant, cu pui sau oua, si mama lor sezand peste pui sau peste oua, sa nu iei si pe mama si pe puii ei, ci sa dai drumul mamei si sa nu iei decat puii, ca sa fii fericit si sa ai zile multe." (Deut.22:6,7),
cu cat mai mult omul care este chipul Sau trebuie tratat mult mai bine!
Voi nu-L cunoasteti pe Tatal ceresc, de aceea vorbiti astfel despre El! De aceea este scris:
"Sa cunoastem, sa cautam sa cunoastem pe Domnul! Caci El Se iveste ca zorile diminetii si va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primavara care uda pamantul!" - (Osea.6:3)
DACA noi vrem sa-l judecam pe Dumnezeu inseamna ca vrem sa fim asemeni lui Satan, el ne fura mintea si inima. Dar ia citeste cu atentie, ceea ce ceri spre analiza, oare tanarul acela certat cu legea lui Dumnezeu si-a omului, nu a avut posibilitatea sa se caiasca, sa renunte la modul sau de viata? i s-a oferit ocazia de nenumarate ori, dar nu a ascultat, ori iata ce scrie in Isaia 55:6-11; Isaia56:6-12; isaia55:3-4; Isaia 53:3-8; Isaia 1:2-4; 2:2; Isaia 43:25-27; Deuteronomul 28:9-10. Daca doresti te rog sa ai rabdare si sa citesti cu atentie versetele biblice.
Noname are dreptate,ce smart esti tu noi ce suntem prosti dai dovada de imaturitate si prostie,sunt sceptic si ca esti ateu esti doar un copil care se vrea mai diferit, da faci de rusine uni care chiar sunt ateii, vezi tu vreun ateu care sa spuna, sa se laude ca e smart, lasane in inteligenta noastra inteligentule
Asa e si te rog sa ma ierti ca traiesc si eu pi pamant.si altii ca mine.in umbra voastra.multamesc Domnului ca sant si inteligenti ca voi pe pamant.lumea e rea ca asa vru ea sa fie.condusa de oameni destepti si inteligenti. poate reusiti in cele din urma sa mai ganditi si bine si sa o faceti mai buna.
ateu23tm, fără supărare, dar nici tu nu eşti mult mai breaz.
Până la 23 de ani ar fi trebuit să prinzi măcar noţiunile elementare ale limbii ţării în care trăieşti.
Deseori se întâmplă să ai idei bune, dar le scazi valoarea prin felul tău de a le transmite - agramatismul constant, întărit de refuzul de a învăţa din greşeli, nefiind apanajul inteligenţei. Iar când ţii neapărat să te identifici în mod demonstrativ cu un întreg grup de oameni (prinşi în el de societate), ar fi bine să ai grijă să nu cobori sub anumite standarde, menţinute în timp de alţii.
Asta încercam să-i explic şi lui "TheSmartAtheist".
Practic, prin alegerea nickname-urilor, vă asumaţi voluntar responsabilitatea de a reprezenta un grup de oameni (deşi nu vi s-a cerut), pentru care nu sunteţi tocmai cei mai pregătiţi şi potriviţi reprezentanţi. De ce să alegeţi să purtaţi pe umeri această greutate? Nu ar fi mai bine (şi liber) fără etichete? Zic şi eu...
Vechiul Testament nu se compara cu Noul, asta trebuie sa stii tu.
Nu poti face asa ceva acum, dar in trecut puteai face.
Gandeste logic.
La ce crezi ca ti-ar folosi sa afli raspunsul, pui de vipera? Ai impresia ca daca ai ochi pentru citit, poti si intelege ce citesti?
In Vechiul Testament toate legile ce ti se par tie absurde astazi urmareau un scop precis, acela de a pastra credinta dreapta si comportamentul moral al unui popor unde avea sa se nasca fiinta care sa dea nastere Dumnezeului de care-ti bati tu joc si care te va renega o data.
Intoarce-te si adu cu tine pe toti aceia care nu-l vor pe Dumnezeu! Si nu mai fiti necredinciosi, ci credinciosi! Asa veti avea o speranta ca va veti mantui.
Raporteaza si raspunsul meu!