| Buresbista123 a întrebat:

O sa ma pedepseasca Dumnezeu daca renunt la religia me,pe care nu am ales-o eu, ci parintii mei? eu de ceva vreme m am indragostit de islam si de profetul Mohomed si ma bate gandul sa ma convertesc, e o religie cu care ma identific mult mai bine

82 răspunsuri:
| kira30 a răspuns:

Sigur nu e troll?
Adica tu crezi in Alah si ti-e frica de Dumnezeu pe care-L prigonesti atat?

| Bezwingerin a răspuns (pentru Buresbista123):

Alah nu exista, tot din jur a fost creat de catre Dumnezeu? Cind Alahu tau o murit ce a facut el? nimic! Dar Iisus? Iisus, cind a murit Iisus a fost rastignit, el a avut putere sa rable tot, putut sasi duca crucea sa singur din oras si pina la muntele Golgota, El sa coborit in iad si ia scos pe toti de acolo, si chiar la iertat pe Iuda, care la vindut pe Iisus pentru 30 arginti,, si acum gandeste-te ce a facut alahu dr*c*l**

| Buresbista123 explică (pentru kira30):

Eu nu prigonesc pe nimeni draga copila,eu pur si simplu mi am gasit calea alaturi de Allah,eu am fost botezat crestin, dar dupa ce am terminat liceul profetul mi s-a aratat, atunci am vazut maretia LUi, El mi a aratat calea, eu doar o urmez

| Lizzu a răspuns (pentru EmaS):

"Dumnezeu Creatorul va judeca pe toti oamenii. "

Si daca nu-i va judeca ce te faci? Tie chiar iti place sa fii chinuita si judecata? chiar te crezi fara pacate ca sa afirmi ca ceilalti vor merge in iad iar tu ai iluzia ca vei merge, bineinteles in rai?

Nu va mai ganditi la pedepse, oameni buni!
Nu va ganditi ca suntem asteptati la capat de drum cu furci si foc si ce mai vreti voi...
Scoateti-va asta din mintile voastre pline de frica.

Eu cred ca voi ori va prefaceti de dragul prefacutului si amenintati lumea cu iadul, ori chiar va place si credeti asta din toate strafundurile voastre!

| Lizzu a răspuns (pentru Buresbista123):

Aa, esti ateu de fapt?
Nu mai inteleg nimic...

| kira30 a răspuns (pentru Buresbista123):

Nu prigonesti pe nimeni? asta e semn de ura : "Si daca nu ne dadea el asa zisa sansa sa fim sclavii lui, el fiind si bun si rau, el practic fiind si diavolul ca el a creat totul, care era problema, la o mentalitate ca a ta ti e greu si sa mai raspunzi".e raspunsul tau la o intrebare.

| Lizzu a răspuns (pentru Bezwingerin):

Allah nu putea sa faca ceva pentru ca nu putea fi comparat cu iisus. Asta e diferenta.
Allah este pentru musulmani asa cum d-zeu este pentru crestini. Un zeu neintrupat.

D-zeu a trimis pe pamant o fiinta intrupata in om, pe iisus, iar Allah a trimis un profet, pe Mohamed. Poate ca si Iisus era tot un profet, era pur si simplu un om invatat, pentru ca frecventa de mic templul, invata multe domenii, avea talent oratoric. Stia sa se faca ascultat de oameni.

Te rog nu subestima o alta religie decat ai tu.
Dati fratilor dovada de crestinism daca sustineti cu tarie ca sunteti crestini pana in varful degetelor! Altfel nu mai sustineti ca sunteti si se incheie povestea!

Nu dati dovada absolut deloc de toleranta si bunatate fata de semeni ci doar de razbunare si uratenie!
E foarte trist!

| Tomanecre a răspuns:

Dumnezeu nu te poate pedepsi pentru o religie, pentru ca religiile vin de la oameni si nu de la Dumnezeu!
Dumnezeu te va pedepsi doar daca stai cu fundul intors catre STIINTE, pentru ca STIINTA vine de la Dumnezeu!

| mindcontrol a răspuns:

Religia este incriptata in subconstientul nostru, deci este posibil ca subconstientul sa te "pedepsesca". Respecta toate religiile pentru a nu-l supara pe Dumnezeu.

| Buresbista123 explică (pentru mindcontrol):

Asta n am mai auzit-o,presupun ca ai argumente palpabile,ceva stiintific, dovezi clare cand spui asta, daca pentru tine Dumnezeu e divinitatea in care crezi asta e problema ta, eu nu cred pentru a nu supara pe cineva, nu s un sclav caruia ii e frica de stapan cum esti tu de fapt un fals credincios...

| mindcontrol a răspuns (pentru Buresbista123):

Observt ca oamenii intra in tot felul de dispute pe teme religioase care nu-si au rostul. Eu nu voi face asta si nu o sa-ti dau argumente palpabile deoarece nu sunt o sclava. intereseaza-te in legatura cu problemele intampinate de unii oameni care s-au convertit la o alta religie. Intrebarea ta suna asa: O sa ma pedepseasca Dumnezeu daca renunt la religia me, pe care nu am ales-o eu, ci parintii mei? Daca refolmulez raspunsul meu va rezulta acelasi inteles, si anume: respecta toate religiile (toti oamneii) pentru a nu fi pedepsit de Dumnezeu..asta daca tu crezi ca te va pedepsi (din intrebarea ta reiese ca tie iti este frica de stapan). Nu sunt credincioasa deloc, sclava as fi doar daca as crede si nu as fi sigura de existenta lui Dumnezeu. Frica e pentru cei care incalca prea mult legile divine pentru ca apoi sa se intoarca la Dumnezeu si sa ceara iertare, asta insemna a incerca sa-l cobori pe Dumenzeu la nivelul marilor noastre greseli, pacate cum vrei sa le zici. De ce sa nu incercam noi sa ne ridicam la nivelul Lui, se poate sa fim mai buni?

| RAY a răspuns:

Daca ai citi vt ai vedea ca a avut destui profeti moise, avram etc

| Hombre a răspuns (pentru Lizzu):

"Daca exista ceva superior, nu e impartit pe religii pamantene..."
Si totusi e impartit, cat priveste existenta superiorului mai negociem.

| Hombre a răspuns:

"Ba dau, imi pasa desuflet, oamenii nu au froca de Dumnezeu si ar trbeuo sa inceapa sa aiba."
Nu mai bate campii aiurea, tu crezi in God de frica nu din convingere.

| Hombre a răspuns (pentru EmaS):

"Depinde la care Dumnezeu te referi. La cel adevarat la la cel pe care vrei sa il slujesti?"
Mai multi dumnezei!?

| EmaS a răspuns (pentru Lizzu):

Aceasta este adevarul, nu este parerea mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Lizzu):

Buresbista daca nu ma insel era cunoscut ca Soimos si a creat acest forum:http://forum-anti-christi.forumers.ro/

| Buresbista123 explică (pentru anonim_4396):

Te inseli, dar forumul e superb

| traiescdeciexist a răspuns (pentru Lizzu):

Nu ai inteles? mai vrea si dansul sa rada nitel... laughing

| Mikhtarian a răspuns:

Aici e vorba despre Iisus,caci El spunea : Nimeni nu vine la Tatal, decat prin Mine!
Nu crezi in Iisus, caci El si-a varsat sangele cel pur, pentru noi pacatosii, da probabil nu vei ajunge in cetatea Domnului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Buresbista123):

Aha. Oricum bafta in continuare, dar sa nu mergi la extrem, crede-ma eu am fost la extreme si de-asta prefer sa fiu in afara orcarei dogme religiose. Desi sunt ateu, imi place filozofia religiilor, dar ca si credinta le consider inferioare in a explica lumea.

| adywow a răspuns:

Fiecare suntem liberi sa alegem in viata asta.Ce va fi apoi nimeni nu stie, fa ceea ce simti tu ca e mai bine, si ceea ce te impaca sufleteste cel mai mult

Adevarul nu este unul pentru toti, nu e general valabil.
E relativ, pentru ca fiecare are adevarul propriu in lume.

| Lizzu a răspuns (pentru traiescdeciexist):

Aaa. happy
Tineam minte ca l-am vazut in conflict cu crestinii dar am crezut ca m-am inselat.
Treaba fiecaruia.
Fiecare e liber sa-si gaseasca drumul pe care simte ca trebuie sa mearga.

| EmaS a răspuns (pentru Lizzu):

Isus este Calea, Adevarul si Viata.

Da.
Iar asta e adevarul tau pentru ca il simti ca facand parte din tine si crezi in el, l-ai integrat in tine. E al tau si al celor care cred in el.
In lume exista oameni si oameni.

Adevarul unora este ca ei cred de la nastere pana la moarte in Allah, altii au ca adevar iubirea, dar diferita de cea religioasa, unii cred in spirit, in minte, in suflet, altii in extraterestri si asta e adevarul lor.

Sunt o gramada de adevaruri iar faptul ca tu crezi intr-unul din ele nu inseamna ca este singurul adevar din lume.

Intelege asta!

| Buresbista123 explică (pentru anonim_4396):

Eu tot ateu sunt doar ma binedispun pe TPU, daca noi cei care ne folosim ratiunea si traim in realitate nu facem ceva ca sa schimbam lumea asta, cei care cred in prieteni imaginari nu au cum sa o faca ei prefera asa ceva-http://www.youtube.com/watch?v=6RNfL6IVWCE
Eu ca ateu prefer asta-http://www.youtube.com/watch?v=HIjWHoN-VgE

| Lizzu a răspuns (pentru Hombre):

E impartit din cauza oamenilor, pentru ca ei s-au despartit, s-au separat unul de altul si au intemeiat religii pe placul fiecaruia dintre grupuri.
Si nu stiu daca au vreo relevanta religiile astea...

| Hombre a răspuns (pentru Lizzu):

Daca are s-au nu relevanta chestiunea e ca si-a pus amprenta pe omenire, spre ex. crestinismul in perioada lui de "glorie" in evul mediu intunecat a condus in forta, iar l-a intalnirea cu alte civilizatii le-a schimbat structural civilizatia lor fireasca, vezi America latina.
Problema se pune daca religia e benefica in evolutia omenirii, daca ne gandim cata energie umana si valori materiale uriase toaca religiile si in schimb vande iluzii pentru a se mentine, atunci nu mai are relevanta. Daca aceste valori materiale ar fi folosite rational in scopul dezvoltarii si eradicarii saraciei si anumite boli atunci are relevanta si asta ar insemna desfiintarea dogmelor, dar suporta marea majoritate omenirii sa-i fie inlocuite visele cu pragmatismul, eu cred ca in urmatoarea suta de ani nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai ca te bate gandul nu e o problema pana pe acolo.ai grija sa te bata Doamne-Doamne, ca el nu bate omul cu parul, ci il bate cu amarul.si amarul lui duce la indreptare.ca bulina de raceala.