| Rosimina a întrebat:

Oameni explicati-mi si mie...cand a murit Iisus? saptamana trecuta sau vineri 13? nu inteleg. Catolicii au facut pastele saptamana trecuta, ortodocsii saptamana asta... rolling on the floorv Si inca ceva! BIBLIA! majoritatea spuneti CITESTE biblia si vei gasi raspunsurile acolo. DAR BIBLIA aceastawinking e SCRISA de cineva straight face NU A CAZUT DIN CER DEJA SCRISA DE dumnezeuu straight face cu tot cu intrebari si raspunsuri oh go on a scris-o cineva care tot asa cand se vorbeste din gura in gura oh go on si ala scrie acolo...si cum e lumea din tantar face armasarwinking.

42 răspunsuri:
| justitiarul a răspuns (pentru Rosimina):

Ce sa-ti raspund mai fata, daca nu ai pus o intrebare?

| ateuNEGATIV a răspuns:

A murit dar nu a inviat ce dramatic tu ai vazut pe cineva sa invie asa din senin?

| Rosimina explică (pentru justitiarul):

Oameni explicati-mi si mie cand a murit Iisus? Saptamana trecut sau Vineri 13? Nu inteleg. Catolici au facut pastele saptamana trecuta ortodocsi saptamana asta. asta nu e intrebare?

| Rosimina explică (pentru ateuNEGATIV):

Pai voi astia crediinciosii dependenti de dumnezeu spunetii ca a inviat s-a dus in cer si slbz sa va bata ce sa mai inteleg daca unii spuneti cv si altii alcv?

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru Rosimina):

Te-am intrebat ceva

| justitiarul a răspuns (pentru Rosimina):

Uite! Fara sa fiu rautacios, tu imi pari putin mai grea de cap.In mod normal ti-as fi raspuns ca orice alt crestin:"crede si nu cerceta"! Dar cum setea ta de cunoastere ma impresioneaza oarecum, am sa incerc sa iti aduc putina lumina in capsorul tau auriu.
Citeste aici cu multa atentie si o sa intelegi cat de cat.http://www.calificativ.ro/......20768.html
Deci problema consta in faptul, nu ca Iisus ar fi inviat de doua ori, ci ca ortodocsii si catolicii folosesc calendare diferite.

| Rosimina explică (pentru ateuNEGATIV):

Ce? ca'' tu ai vazut pe cineva sa invie asa din senin?''? clar ca nuwinking Dar dependentii de dumnezeu asta dau de inteleswinking Daia am si sps asta.

| Rosimina explică (pentru justitiarul):

Pai si e ceva gen '' pe 24 decembrie e ziua mea dar bunicamea ca e catolica imi spune la multi ani mai devreme cu 1 saptamana sau mai tarziu oh go on si cu ast vreau sa dau de inteles ca cu religia asta nu stiu ce ceredeti voi in ea cand fac toti ce vrea cand vrea straight face ca e catolici, ortodocsi,, musulmani. DAAACA exista un dumnezeu de ce nu facem toti la fel? raised eyebrows si cu asta am terminat :*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A murit cind l-au omorit romanii, dupa ce i-au asmutit evreii.

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru Rosimina):

Asa le-a spus mamica draga si asa cred ei http://teoria-evolutionista.blogspot.com/

| miki93 a răspuns:

Buna! poate ti-as putea explica in asa fel sa intelegi cat de cat... Iisus a murit la 14 nisan dupa calendarul ebraic, a 14-a zi dupa luna plina, dupa apusul soarelui.Asa se calculeaza si in prezent, dupa echinoctiul de primavara.Si cu privire la Biblie, da e adevarat ca a fost scrisa de oameni dar ei au avut inspiratie divina, adica spiritul sfant sau cum spuneti voi duhul sfant, toate evenimentele din Biblie se leaga si au logica tocmai de asta pentru ca oamenii aia nu au scris de la ei, 40 de persoane inspirate. Sper ca te-am ajutat.

| TheCritic a răspuns:

Iisus a murit acum 1979 de ani, la varsta de 33 de ani, se zice ca in anul 33 insa nu prea se stie daca joia sau vinerea si din cate am citit, sunt multe lucruri care nu se leaga. Pai nu ma pricep la sarbatori prea bine dar oricum, se tine cont doar de zi(Saptamana Mare, Joia Mare, Vinerea Mare) nu se tine cont de data. Au ceva cu echinoctiul si am cautat pe internet acum. Poti sa arunci o privire aici: http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-se-calculeaza-data-pastelui-891247.html
Nu stiu cum e treaba cu sfintii, profetii, graitorii s. a. m. d. dar biblia a fost scrisa de mai multi oameni, Vechiul si Noul Testament si au fost scrise in total la diferente de sute de ani iar apoi adunate. In total sunt in jur de 80 de carti si 65 sunt considerate ca fiind scrise prin "Inspiratie Divina de la Duhul Sfant"(nu mereu isi gaseste omu` cuvintele potrivite dar sper sa intelegi) sunt un fel de..."transmisiuni" de la Dumnezeu. Oamenii au scris ce le-a transmis Dumnezeu, cel putin asta am inteles eu din cate am citit pana acum. Oricum sunt mai multe carti in fiecare Testament si fiecare carte are o denumire, de obicei dupa cine a scris-o insa nu fiecarei carti i se cunoaste autorul din cate imi amintesc. In Vechiul Testament au scris carti Moise, Iosua, David, Solomon, Daniel, Samuel, Iona, Naum, Sofonie, Zaharia, Tobit, Iudita, si inca vreo cativa insa sunt multi autori necunoscuti pentru ca sunt 39 de carti dar sunt autori care au scris mai mult de o carte sau au contribuit mai multi la scrierea aceleiasi carti. In Noul Testament sunt 27 de carti sunt autori mai cunoscuti cum ar fi Marcu, Matei, Luca, Iuda, Ioan, Pavel, care a scris in jur de 15 carti alte Noului Testament, Petru, si Iacob.
Sper ca te-am ajutat intr-o oarecare masura:D Oricum, pe aici e vorba de mister "Magia sta in mister..."