| Toluk19 a întrebat:

Oamenii vor sa faca bani cu cit mai multi! Iar cind se incepe un cutremur puternic atunci ei isi dau seama ca banii nau nici o valoare si incep sa strige >Doamne salveazane < Iar Glasul Domnului se aude peste tot si spune > Cind va este bine uitati de Mine?
Credinta e cel mai pretios dar!

27 răspunsuri:
| adin94 a răspuns:

Foarte adevarat.Bravo

| ΔH a răspuns:

Altu care s-a trezit.
Du-te si culca-te, e cel mai bine.

| negru30 a răspuns:

Mare adevar ai grait - bine ca omul isi aduce aminte de Dumnezeu si atunci - dar dupa cutremur uita - asta este problema

| grgdlk a răspuns:

Toluk, vorbesc foarte serios si fara caterinca, daca tu chiar esti asa credincios cum pari foarte bine, te felicit, hai sa facem cumva si da mi mie toti banii tai casa masina tot ce ai foarte adevarat zic, eu unu vreau bani multi dupa moarte vad eu ce o fii, ca si daca ajung in iad, macar pe lumea asta sa o duc bine, asa ca hai sa face, ce am zis, esti de acord?

| S3c0ndSh0t a răspuns:

Salut.De cand a aparut banul omul a inceput sa devina din ce in ce mai lacom.Tu nu vezi ca in ziua de azi se bat astia pentru cativa lei de parca banii astia te fac mai presus decat alt om care nu este bogat.Bani Bani Bani vreau din ce in ce mai multi bani.Si daca ai multi bani ce faci? Exact NIMIC.Nu esti mai presus decat celalti.In drum spre bani uiti de prieteni frati familie etc.Ca tot vorbim de "religie" in drumu asta spre bani incalci poruncile lasate de catre Dumnezeu.Prin aceste manifestari ale lui Dumnezeu cutremurie si alea alea ne dovedeste ca el exista si nu suntem mai presus decat el.In acele porunci Dumnezeu nu cere foarte mult de la oameni dar si putinu ala care il cere nu suntem in stare sa il repsectam.Noi,oamenii din ziua de azi ne rugam la Dumnezeu doar atunci cand nu ne este bine.Banii astia aduc doar necazuri oamenii se bat ca chiorii intre ei.Atat mai am de zis "Daca ai multi bani si nu esti sanatos esti un nimeni" Banii nu ma ajuta cu nimic in viata reala.Si parintii mei nu castiga cine stie ce dar sunt oameni cinstiti si ma bucur atunci cand depun un efort pentru a-mi cumpara nevoile personale... Eu personal cred in Dumnezeu ma rog pentru cei apropiati si stiu sa multumesc (mai uit cateodata de fericire) si nu prea ma duc la biserica ( o data pe an) dar stiu ca Dumnezeu este acolo sus si ma vegheaza.Stie ce fac rau/bine.

| ALYN47 a răspuns:

Asa este omului atata timp cat ii merge bine uita de Dumnezeu, iar cand este acoperit de probleme si greutati isi aduce aminte ca exista Dumnezeu.Nu mai iubire si credinta in Dumnezeu ne poate salva de la moarte de veci!

| grgdlk a răspuns (pentru S3c0ndSh0t):

Sunt sigur ca tu incalci pe zi cel putin 5 din poruncile lui Dumnezeu de cel putin 5 ori fiecare si am zis cel putin, cum sa nu eta jute banii in viata reala? Fariseilor, dati mi mie toti banii vostri ca stiti cum se zice, ferice de cei flamanzi si insetati dupa neprihanire

| S3c0ndSh0t a răspuns (pentru grgdlk):

Poate ca incalc dar nu chiar 5 Dar tie numa la bani iti e gandu?!

| grgdlk a răspuns (pentru S3c0ndSh0t):

Da, numai la bani crede ma, si cand dorm ma gandesc ce sa fac sa am bani mai multi, si cand ma uit la un film, eu daca nu am bani nu ies din casa si vb foarte serios,

| Toluk19 explică (pentru grgdlk):

Toti pacatuim pe zi ce trece nu 5 din porunci dar cu mult mai multe! Pentru asta Dumnezeu a gasit calea ca sa ne ierte de pacate! Singele lui Isus sterge pacatele iar Dumnezeu le Iarta!

| grgdlk a răspuns (pentru Toluk19):

Hai acum o sa vorbesc fara sa mai fac aluzii si fara mistouri,
Nu stiu ce sa mai cred, cand eram copil credeam in Dumnezeu, Isus, Iertarea pacatelor,
dar din ce ma maresc incep sa cred din ce in ce mai putin din cauza lipsei de dovezi
acum stiu ca sa mi spui ca el exista chiar daca nu l vedem, chiar daca nu ne da banii care i dorim, chiar daca avem probleme sau moare un copil etc etc etc,
eu oricum nu stiu ce sa cred, Tind sa nu mai cred deloc

Dumnezeu ne da ceia ce avem nevoie! eu in general as vrea sa dispara banii!

| Toluk19 explică (pentru Toluk19):

Dumnezeu mea intarit credinta prin cele intimplate bunelului meu!

Stii eu tot credeam in Dumnezeu dar nu chiar asa dar Dumnezeu ma convins prin ce a trecut bunelul meu! Si mia intarit credinta!

Tot ce spun este adevarat si sfint! Eu nu spun cu scopul ca sa conving pe cineva, pentru ca acel Dumnezeu nea convins toata familia ca exista ceva dincolo!

Bunelul meu saptamini intregi vedea ca aparea o fetita foarte frumoasa! Cind aparea atunci bunelu spunea > Uite la ea uite ce e frumoasa si are ochi frumoshi ochii erau albastri < Iar nana si tata i spunea> Tata care fetita noi nu vedem nimic nu auzim nimic< Iar bunelul spunea > Ce vorbiti prostii eu o vad clar uitati e linga mine ma uit in ochii eii < Iar intr-o zii bunelu statea pe pat pe fund era si tata si nana si deodata s-a intors privirea la un parete si a spus > Ati vazut cum a intrat pe usa?< Dar nana a spus > Tata care usa daca acolo este parete ce vorbesti tu acolo? < Bunelu a spus > Nustiu ce vorbiti voi dar eu vad clar tot ce se intimpla Tata tu te-ai intrebat singur cinei fetita asta? Cine e ea? Bunelu a spus> Eu o cunosc foarte bine ca si cum am trait intotdeauna cu ea si n-am nici o frica de ea eu ma uit in ochii ei si eu vad ca ea ma iubeste tare si nici nu mi-a venit in cap ca sa imi dau asa intrebare cine e ea!
Bunelul meu a murit la 78 de ani! A murit cu zimbet pe fata eu singur stateam si ma uitam la el fara frica cu asa o placere! Eu in general ma tem sa ma uit la mort! Dar la bunelu fara nici o frica!
Toti spun ca fetita ceia a fost ingerasul trimis de Dumnezeu!
Bunelul era clar constient cind se intimpla cele intimplate!
Ce credeti voi despre asta? Cei cu comentarile stupide nici nu ma uit la ele!

| grgdlk a răspuns (pentru Toluk19):

Oare in momentul asta chiar sa fie ingerul meu pazitor langa mine si sa vada cum scriu eu aici si sa stea chiar langa mineeee?

| thealchemist a răspuns:

Da, dar ce te faci cind toti vor bani si nimeni nu apreciaza credinta? cum ii aduci inapoi, astepti cutremurul?

| Anonymus314 a răspuns:

Foarte frumos, numai ca nu ai pus nici o intrebare.

| adulahfaapdoøjadjal a răspuns:

Dumnezeu nu iti spune ca nu se scrie "nau" si "salveazane" ci "n-au" si "salveaza-ne"?

| Wehrmacht a răspuns:

De fapt, poti scapa de asta cu banii.Si aia cu doamne salveazane...aia sunt oameni disperati care vad ca ei nu pot face nimic si nimeni nu ii ajuta si apeleaza la divinitati.Si,desigur,tot un om ii salveaza nu dz sau mor pentru ca au preferat sa se roage inloc sa fuga sau sa faca ceva.

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Ce cutu love struck

| sandra2012 a răspuns:

Am citit aceasta povestire. Se zice ca un om sarac a gasit odata foarte multi bani insa nu a vrut sa ii pastreze pentru el si i-a dat primarului sa ii imparta oamenilor din satul lui. Primarul, lacom din fire, a pastrat el cea mai mare parte din bani iar restul a impartit satenilor. Oamenii, vazand ca acum au bani au inceput sa isi construiasca case inalte si dupa putin timp, nici macar nu se mai salutau pe strada iar la Biserica sa mearga nici atat. Primarul isi construise cea mai luxoasa casa din tot satul, datorita lacomiei lui de a avea mereu tot mai mult. Insa Dumnezeu a vrut sa le pedepseasca mandria si lacomia si a trimis peste ei un mare cutremur. Oamenii au fugit atunci toti la Biserica sa caute ajutor. Numai primarul a murit, deoarece nici in ultima clipa nu a vrut sa plece din palatul sau. Oamenii insa au invatat lectia trimisa de Dumnezeu si-au cerut iertare unii altora si au inceput iar sa se ajute intre ei cum faceau inainte. Asa se intampla pana azi: oamenii cand dau de bine, cand au bani si tot ce le trebuie, uita ca fara Dumnezeu nu ar fi avut nimic. Insa cand Dumnezeu ii pedepseste pentru rautatea lor, alearga la El si ii cer ajutorul. Trebuie sa mai spunem din cand in cand si: "Doamne, Iti multumesc pentru ce am, ca fara Tine nu as fi avut!", nu doar "Doamne, ajuta-ma acum ca imi e greu si nu stiu ce sa fac!". Pacat...

| sinx a răspuns:

Daca mergi pe principiul asta, nu-mi donezi mie toata averea ta?

Ce spui tu sunt doar vorbe goale-n vant spuse fie de unul care intr-adevar n-are de nici unele fie de unul care este ipocrit si desi are si ii place se gandeste sa se dea mare crestin pe TPU.

| ΔH a răspuns:

Daca n-ai bani mori incet si in chinuri.
Daca ai bani mori repede si fara suferinta.

Nu faci nimic in lumea asta fara bani.
Pana nici sanatatea... oriunde te-ai duce pentru vreo boala anume, ai nevoie de bani pentru medicamente, si toate cele.

Asta-i credinta dusa la extrem.
Credinta nu face altceva decat sa-ti puna ochelarii de cal si sa vezi doar in fata.
Sunteti doar niste zombi cu ritualuri ciudate...
Inteleg ca fiecare om trebuie sa creada in ceva/cineva, dar nu in halul asta...

"Nu avem bani sa putem sa ne putem tine copilul in viata, ne rugam la Dumnezeu sa faca o minune".
Asteptati voi mult si bine...

Cum era pe-o biserica scris, sa vina ai ei ca vindeca de boli precum cancer, hepatita, sida, hemoroizi, etc...
Astia chiar cred in asa ceva?
Chiar credeti ca un descantec poate face diferenta?

Tre` sa fiti nebuni sa credeti in asa ceva...

Are dreptate Drfeelbad.
Dumnezeu nu te-a invatat sa scrii pe romaneste? Sau mai exact sa pui o cratima acolo unde-i e locul?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar tu nu vrei sa faci banii multi? lasa tu ipocrizia

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ΔH):

ai dreptate mare de fapt si ei vor banii cine nu vrea dar ipocrizia lor e asa mare

| hate1t4ll a răspuns:

Gasesc ironic faptul ca toti cei ce vorbesc de bani sunt aceia ce nu-i au si nu ii vor avea.
(Don't get me involved)