| Claudiu1213a a întrebat:

Oare acest verset are legătură cu faptul ca mantuirea e doar prin har și nu putem fi mantuiti prin fapte? Ca altfel nu-mi explic ce vrea să însemne: Apocalipsa 22 11 Cine* este nedrept să fie nedrept şi mai departe; cine este întinat să se întineze şi mai departe; cine este fără prihană să trăiască şi mai departe fără prihană. Şi cine este sfânt să se sfinţească şi mai departe?

8 răspunsuri:
| Ortoandras a răspuns:

Citește Iacov 2:21-26

| Claudiu1213a explică:

Îți respect părerea dar Scriptura spune clar ca omul nu poate fi mantuit prin fapte
romani 3. 27 Şi atunci, unde este lauda? Este exclusă! Prin ce lege? A faptelor? Nu, ci prin legea credinţei. 28 Căci noi credem că un om este îndreptăţit prin credinţă, fără faptele și uite alt verset
Efeseni 2 8. Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă; şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu; 9.nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred ca are legătură cu mântuirea prin har

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Toată Apocalipsa este o aiureală de călugăr nebun. Asta înseamnă.

| EestiSodalane a răspuns:

Mântuirea este prin har, normal, căci fără harul lui Dumnezeu e imposibil să ne sfințim. De asemenea pentru mântuire este nevoie de credință și de punerea în acțiune a credinței prin fapte, deoarece "credința fără fapte este moartă".

| Pocait01 a răspuns:

Când va veni vremea împlinirii celor spuse in carte, cei nedrepți vor fi înțepeniți în nepocăința lor. Cei murdari nu vor mai avea șansa de a se schimba, când va reveni Domnul pe pământ. Dar cei drepți (neprihăniți) vor continua să trăiască neprihănit iar cei sfinți vor trăi în sfințenie.

| Theodor24 a răspuns:

Acest verset nu este despre mântuirea prin har.( Efeseni 2:8-9 vorbește, bine vor veni oameni ce îmi dau fu textul din Iacov 2 și etc :
1. Credința este darul lui Dumnezeu
2. Aceasta credința în noi are o manifestare reală (fapte și trăire)
Să punem întrebări corecte în context
De ce scrie Pavel în Efeseni despre har?
A. Mulți încercau să-și aibe mântuirea lor prin puterea lor fără Isus
De ce scrie Iacov în Iacov despre fapte?
Erau unii ce ziceau că ei cred în Isus dar prin viața lor era dovedit contrariul.
Un exemplu să înțelegem
Eu merg la un agricultor să iau o sămânță de portocal, plantez, ud, ma ocup pana creste (credinta), pomul da rod si cu adevărat vad că e portocal si nu dud (fapta)

Fapta nu asigura mântuirea
Dar nici credința vorbelor te duce în Rai.
Dar noi suntem mântuiți prin har (milă lui Dumnezeu) și El ne dă onoarea să facem fapte (care tot El le-a pregătit să umblăm în ele)
Versul tău vorbește de alegerile, deciziile oamenilor și fiecare are rezultatele ei

| Claudiu1213a explică (pentru Theodor24):

Biblia spune ca daca ceri ceva cu credintă si acel lucru este benefic pentru tine Dumnezeu iți dă. Dumnezeu da ploaie si peste cei buni, si peste cei rai.Nu putem sa i cerem lui Dumnezeu ceva pe baza ca noi am facut fapte bune.Tot in biblie scrie ca noi nu ne putem lauda cu faptele noastre bune înaintea lui Dumnezeu