anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Oare Adam și Eva aveau buric? big grin

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Adam a fost facut din pamant. Eva a fost facuta din coasta lui. Nici o nastere-nici un buric.

44 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce înseamnă că este adevărată?

Răspuns utilizator avertizat
| danut a răspuns (pentru sadrian46):

Gradina a fost ingradita pentru ca omul sa numai aibe acces si probabil la potop a fost luata de pe pamant definitiv. Biblia subliniaza ca acel copac lasat de Dumnezeu se afla la ora actuala la Tronul lui Creatorului. Tu ai pe raft doar relatarea acelui eveniment, nu evenimentul in sine. Cred ca poti face deosebirea intre cele doua?

| Holiday a răspuns (pentru danut):

"DACA CITEATI Biblia aflati ca Dumnezeu i-a facut dpdv anatomic PERFECTI pe Adam si Eva, DECI AVEAU TOATE organele la locul lor asa ca AVEAU si BURIC"

Buricul nu e organ. De fapt e o cicatrice.

| danut a răspuns (pentru Holiday):

Buricul este terminalul cicatrizat al legaturii dintre fat si mama, stie oricine asta dasteptu tatalui DAR acea legarura exista si la CEI DOI pentru ca materialul genetic sa fie COMPLET sau nu? Il aveau in ADN dar in corp ba? Greu cu capu.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru danut):

Da, pot.
Copacul se află lângă Tron.
Dar fructele lui, care permit cunoașterea binelui și a răului, sunt acum în toate sufletele oamenilor și ne fac să fim oameni. Până să mâncăm din acel pom, eram păpuși în acea grădină. Gardul s-a dărâmat și pomii au dispărut cu totul. Au rămas doar deșerturile Orientului. Cam așa stau lucrurile cu miturile biblice.
Când încurci visele cu realitatea ajungi la nebuni. Dacă sunt mulți, de exemplu credincioșii habotnici, nu mai are cine să observe nebunia. Iar ea începe cu credința care înlocuiește rațiunea. Și uite așa și iar așa. Până când, până la sfârșitul veacurilor. Așa spune și Isus, cuvintele lui nu vor trece. Acum am înțeles de ce. Fiindcă vor exista întotdeauna nebuni care vor prefera să creadă fără să gândească. Poți face deosebirea între o categorie și alta de oameni.
Nu poți, căci tu ai ales să nu gândești. De ce? E mai comod așa.
Popa spune din amvon, mai bagă un verset din carte la înaintare, și toți merg acasă adormiți și liniștiți, că ei dacă mor ajung în rai, etc.

| Holiday a răspuns (pentru danut):

Le facusi muci. Manevrezi niste notiuni pe care nu le cunosti.
De ce nu recunosti tu mai bine ca iar ai dat cu mucii in fasole, sau ma rog, in Biblie in cazul tau.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Asa cum Dumnezeu ia creeat pe ei asa te-a creeat si pe tine.

| danut a răspuns (pentru Holiday):

Credeam ca mai ai ceva in cap, amagire totala asemenea vidului din acel loc. Manevrez niste notiuni pe care tu NU POTI sa le intelegi de aici si "credinta" ta in neputinta altiora.

Un lucru chiar ca nu ai inteles, eu nu cred ce spune popa iar noi nu cunoastem binele decat din cele scrise, oamenii nu au fructele popmului in ei ci doar partea cu raul, astea am ales.

sadrian46

Noi nu cunoastem binele decat din cele scrise,
Aici nu înțeleg eu ce vrei să spui? Cunoaștem sau nu cunoaștem? Cele scrise, te referi doar la Biblie? Acolo în Vechiul Testament sunt o serie de situații sau comportamente chiar și în legile lui Moses și actele lui. și nu numai care numai bune nu le puten spune că sunt după etica de acum. Asta referitor la cele scrise.
De ce susții că oamenii în ei au doar partea cu răul, pe ce te bazezi? Pe faptul că așa înțelegi tu lumea? Sau scrie undeva asta? De unde trebuia să înțeleg eu asta, și nu am înțeles?

Eu inteleg ca BINE o lume fara pacate, fara moarte, fara boli, crime, samd. Avem asa ceva pe pamant? UNDE?

sadrian46

Înțelegerea ta a binelui are anumite aspecte foarte personale. Nu comentez negativ felul cum înțelegi dta lumea, să analizez că greșești, de ce greșești, și ce implicații negative ar putea avea această înțelegere greșită asupra vieții tale personale.
Fără moarte ar fi o lume bună după tine. Asta înseamnă să nu înțelegi ce înseamnă viața. Asta înseamnă să nu înțelegi ce înseamnă viața ta. Asta înseamnă că îți duci viața cu concepții care sunt înafara vieții.
Și implicit susții că acest rău este ceva ce trebuie combătut. Și faptul că pe pământ această lume în care este viață ( și moarte) moartea este rea funciar. Și dacă este aceasta un rău, cineva este vinovat. Cine? Dumnezeu care a creat viața? Cineva care a dorit răul aici pe pământ și reușește să mențină acest rău? Sunt întrebări care nu ți le pui. Hai să luptăm cu moartea! Să luăm exemplu de la Isus că el a învins moartea. Deci el a învins acest rău. Ei dacă a făcut el, și noi o să înviem? Dar toți? Nuu! Doar cei care cred în el. Deci poți să mori liniștit că vei învia cândva. Cum, cu cine vei fi căsătorit când vei învia, cu prima sau cu a doua nevastă. Și chiar și Isus când a fost întrebat despre asta, a dat colț în colț. Ei, cum este cu binele? Să mai continui cu bolile? Cum este cu crimele?
Astfel ceea ce mi se pare mie, cu cărți citite, chiar și Biblia, sau necitite, indiferent de vârsta sau experiența dtale, constat că îți lipsește o balanță personală de a deosebi binele de rău. Sori.

"Cum, cu cine vei fi căsătorit când vei învia, cu prima sau cu a doua nevastă. Și chiar și Isus când a fost întrebat despre asta, a dat colț în colț. "
Vezi ce inseamna sa NU citesti Biblia, Domnul Isus a raspuns la intrebarea asta care te-ar fi luminat si inceea ce am spus eu. Balanta mea sunt experientele mele de viata care sunt destul de multe si am trait si ca cei ce gandesc ca tine dar am ales varianta care imi oferea posibilitati de scapare din cocina omeneasca din zilele noastre. P.S. Nu toti care cred in Isus vor avea parte de viata dorita iar eu stiu ce nevasta voi avea din cele pe care le-am avut.

Întrebări similare