| LegionarulRoman a întrebat:

Oare atei (mai ales cei intre 14 -18 ai) sunt ceva de genul: adolescenti rebeli care s-au departat de parinti,le neaga autoritatea si mai apoi il neaga pe Dumnezeu; cand suna mama le apare pe ecran "Vaca nebuna "; sunt mult mai apropiati de prieteni decat de parinti; citesc putina literatura universala si faca pe inteligentii; can i intrebi ce sa citesti,iti raspund : "Matematica superioaraz,Fizica nucleara"; nu termina Biblia si in general citesc doar din VT pentru a "demonstra " ca Dumnezeu nu exista; au cunostinte minime,pseodo cunostinte:citesc Biblia(daca o citesc), cateva pasaje din Darwin, putin Cioran si deodata.....viitoarele rebuturi ale societatii; nu cred in Dumnezeu si nici nu doresc sa exista deorece Acesta nu ii lasa sa faca ce vor ei :betii,sex,droguri; moralitate destul de scazuta (de asemena si dragostea fata de aproape),oricand fiind in stare sa-ti infinga cutitul in spate; multi dintre tinerii atei au rezultate proaste sau mediocre la scoala,si dau vina pe obiectul Religie, zicand ca sunt persecutati.

Oare asa arata ateul? Ce parerea veti despre dictonul lui Dostoievski: "Daca Dumnezeu nu exista, orice este posibil"?

Răspuns Câştigător
| AliGab a răspuns:

Cu scuzele de rigoare dar si mie mi se pare ca esti un pic subiectiv. Fiecare om este deosebit prin felul lui. Pot fi atei precum i-ai descris, pot fi atei de o inteligenta iesita din comun. O prietena imi spunea de un ateu care facea foarte mult bine in jurul sau. Deci ca si oameni suntem diferiti.
Avem putina credinta si suntem indreptati catre pacat, indiferent ca suntem atei, crestin-ortodocsi sau orice alt cult religios de pe pamant. Cei care se cred drepti sunt intr-o mare inselare, mandria de sine orbindu-i. Ateii cred ca sunt doar oameni care caut o scuza pentru pacatele lor, iar scuza cea mai buna pentru ei este aceea ca nu exista Dumnezeu, adica neaga superioritatea divina din mandrie si comoditate, la fel cum unii asa-zisi crestini sunt imbiati de ispita amanarii pocaintei pe maine, iar maine nu se stie daca mai exista pentru ei. Unii dintre atei se intorc prin experiente nefaste ale vietii, dar totodata binefacatoare pentru suflet. Altii raman impietriti pana ii prinde moartea. Dar tot omul are in sine o "bucatica" din Dumnezeu si nici unul nu-si poate gasi adevarata liniste in afara lui Hristos si a dreptei credinte (ortodoxia).
Nick-ul pe care il ai imi da impresia ca ai citit despre fostii legionari care au suferit in temnitele comuniste si mai stii ca doar aceea ce au crezut au reusit sa mearga mai departe senini si au fost capabili sa ierte. Daca ai citit anumite carti ai observat ca si unii atei au inceput sa creada in Hristos.
Despre dictonul lui Dostoiesvki nu am o parere dar pot spune cu certitudine ca la Dumnezeu toate sunt cu putinta. Toate bune.

20 răspunsuri:
| BlackSulphur a răspuns:

1. Nu, te inseli! Aia nu-s atei, sunt pseudo-atei, poti observa daca ii studiezi putin mai atent ca nu neaga cu adevarat divinitatea!
2. In legatura cu Dostoievski, raspunsul este unul relativ, depinde de perceptia fiecaruia asupra universului. Eu sunt de acord ca orice ar fi posibil! Pana la urma, suntem fiinte libere si evoluam... Ca noi nu prea reusim spiritual din diferite cauze, asta-i un detaliu, dar daca nu colectiv, macar unii individual. Ne mai ramane stiinta prietene macar!

| Alphawolf a răspuns:

Doar in viziunea ta. Eu am impresia ca tu numesti atei pe toti cei care nu respecta valorile biblice. Credinta intr-o inteligenta superioara nu se rezuma doar la valorile biblice/religioase.
"Daca Dumnezeu nu exista, orice este posibil"? - Adevarat. Dar este valabila si invers, daca Dumnezeu exista, orice este posibil.

| casablanca40 a răspuns:

Esti subiectiv. Cei mai depravati oameni pe care ii cunosc sunt crestini. Ia intreaba tu curvele ce religie au si fac pariu ca sunt de religie crestin.
E alegerea fiecaruia, parca liberul arbitru nu?
Repet : cei mai jegosi oameni care i-am intalnit pana acum sunt crestinii, dar nu sunt toti la fel, exista cateva specimene cu capul pe umeri, de obicei cei care nu se implica foarte mult si nu se intereseaza despre subiectul religie.

NOname
| NOname a răspuns:

Ai vorbit ca un adevărat credicios. Deloc subiectiv, răutăcios şi nedrept; nu judeci. Mare om şi o minte luminată! Permite-mi să te felicit.

| M25M a răspuns:

Capacitatea ta de deductie si abilitatea ta descriptiv-narativa sunt absolut extraordinare.

| HeiligKreuz a răspuns:

Gata! I-ai catalogat pe toti.Ce ai spus tu acolo trage mai degraba la emolaii din zilele noastre.Amuzant ca 95% din criminali, drogati, tarfe, gunoaie in general, sunt crestini.
Esti mare legionar, corect?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aici vobesti de satanisti rebeli adica eu am vorbit cu ateii si nu-s chiar asa insolenti.

| LegionarulRoman explică (pentru AliGab):

Recunosc ca am exagerat, dar eu in viata mea personala am astfel de "exemplare ".

| AliGab a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Multumesc pentru funda. Poate ca stii astfel de exemplare, insa asta nu ne da dreptul sa ii judecam si sa-i etichetam. Sper ca esti de acord si de data aceasta happy

Da.

Multumesc inca o data

Recunosc ca sunt o fire cateodata vulcanica.Probabil ai observat cat de mari si tari si destepti se considera ateii de pe TPU.Dar daca i iei la bani marunti, sunt sub nivelul marii.

Lasa-i sa se considere. Te inteleg... si eu sunt vulcanica dar macar pe TPU mai reusesc din cand in cand sa-mi stavilesc acest defect. Este bine totusi ca esti constient de cum esti happy... este un inceput de drum pentru a tinde catre o fire mai calma

| Calininio a răspuns:

Nu, in general tu, spre deosebire de atei, esti un ipocrit si un frustrat, care pentru ca nu-i capabil sa inteleaga ca cerul e albastru datorita atmosferei, il iei pe Dumnezeu in brate si ca sa-ti depasesti complexul vii aici si ne jignesti. Am scris asta pentru ca ma aflu in categoria aceea de varsta, deci m-ai jignit in mod direct. Tu ai cunostinte minime despre orice si stand asa cu nasul pe sus iei treaba asta cu credinta ca pe o chestie pe care o intelege doar asa-zisa "elita" din care iti imaginezi ca faci parte. Tu esti deja un rebut al societatii, nu-i nevoie sa fim noi viitoarele. "nu-si doresc sa exista" da, "sa mananca si gura mea, mancatias" Betii, sex, droguri iti imaginezi tu.

| DenisCrisan a răspuns:

Nu. Sunt ateu am 14 ani, si daca sunt ateu nu ma face mai rebel sau mai "smecher" sa zic asa. Imi ascult parinti si nu ii neglijez nu o fac pe mama vaca nebuna, o respect. Fiecare om are felul lui.

| LegionarulRoman explică (pentru Calininio):

Imi pare bine ca te-am jignit, mancati-as.Vezi nu cumva sa faci infarct miocardic de nervi sau sa-ti cada netu'. Apropo? De ce e cerul albastru?

| Calininio a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Nu fac infarct, stai linistit. O sa faceti toti cate 10 atacuri cerebrale pana sa-mi creasca mie pulsul cu un micron. http://www.descopera.ro/mari-intrebari/10712947-de-ce-este-cerul-albastru
sau daca nu-ti ajunge explicatia asta poti considera ca Dumnezeu l-a facut asa in ziua 1 a creatiei. Ma rog, nu stiu cum puteau exista zile pana in ziua a 4-a, caci abia atunci "el" a creat soarele.

| Raducu99 a răspuns:

Ba din potriva, statisticile arata ca academicienii, premiatii Nobel sunt atei. Deci eu nu consider ateismul rezultatul nestiintei. Ba din potriva, religia mi se pare rezultatul imposibilitatii de intelegere. E ceva de genul "nu stiu, inventez"

| Vladuthz a răspuns:

Stii cum este, fiecare padure are buruienile ei, nu e cazul sa generalizezi. E ca sunt cativa cum i-ai descris tu (ma rog poate nici chiar atat de extremisti, in general ateul nu da vina pe dumnezeu sau alte chestii deoarece nu crede in existenta sa), insa nu putem generaliza. La fel de bine exista si crestini indoctrinati care isi distrug sanatatea tinand posturi de tineri si beau cola care cica e de post pe stomacul gol si-si *** tot tractul digestiv, insa, din nou, nu putem generaliza. Sunt atei care si pe patu de moarte isi baga **** in toti zeii acestei lumi; oricum omul nu este definit de credinta sau apartenenta sa la o religie, ci de propria-i persoana si ratiune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt oameni si oameni. Unii atei sunt cum zici tu, dar altii nu. Asa si cu cei care cred in Dumnezeu. Mie mi se pare ca tu ai ceva cu ateii si ti-ai manifestat nemultumirea aici. Lasa-i in bafta lor ca daca nu cred in Dumnezeu asta nu inseamna ca sunt lipsiti de principii si ca te omoara la colt de strada.