| soimos a întrebat:

Oare ce vrea sa spuna Dumnezeu in acest verset-amenintare din Deuteronom=Lege?

1. "De se va ridica în mijlocul tău prooroc sau văzător de vise şi va face înaintea ta semn şi minune,
2. Şi se va împlini semnul sau minunea aceea, de care ţi-a grăit el, şi-ţi va zice atunci: Să mergem după alţi dumnezei, pe care tu nu-i ştii şi să le slujim acelora,

Il recunoasteti aici pe Isus?
Cel care vrea sa va faca sa credeti in el in locul lui Dumnezeu?

3. Să nu asculţi cuvintele proorocului aceluia sau ale acelui văzător de vise.
4. Domnului Dumnezeului vostru să-I urmaţi şi de El să vă temeţi; să păziţi poruncile Lui şi glasul Lui să-l ascultaţi; Lui să-I slujiţi şi de El să vă lipiţi!

5. Iar pe proorocul acela sau pe văzătorul acela de vise să-l daţi morţii, pentru că v-a sfătuit să vă abateţi de la Domnul Dumnezeul vostru,

Cum intelegi tu aceasta amenintare spusa chiar de Iehova?

14 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti departe soimos.ori incercare esuata, ori necunoastere, deci speculatii pe langa.pacat.era un subiect placut de discutat.

| morningstar a răspuns:

Eu inteleg din versetele acestea ca tu nu ai ce face altceva decat sa pui intrebari doar de dragul de a posta ceva pe site. Daca ai fii sincer si ai vrea sa intelegi Biblia ar fi un lucru bun, dar nu stiu cum de nu te-ai saturat sa incerci sa produci confuzie fara rezultat.

| lifeForJesus a răspuns:

Tareee te mai ratacestiiii...

| soimos explică (pentru morningstar):

Nu despre mine trebuie sa postezi, ci despre acest verest biblic in care vedem cat de mare pericol ii asteapta pe crestini de pina si Iehova Dumnezeul ia atitudine impotriva lor si ii ameninta!

| soimos explică (pentru lifeForJesus):

Eu?
Pai eu am pus acele versete in Biblie?

| lifeForJesus a răspuns (pentru soimos):

Tu nu înțelegi aceste versete...

Poi atunci explica-le tu!

Proba autenticitati unei lucrari este - mesajul pe care-l poarta si - scopul pe care-l urmărește.
Si nu semnul sau minunea care se implineste!
Mesajul trebuie sa te tina in invatatura sanatoasa.
Sa avem putere de discernamant si noi ridicam palaria numai in fata Evangheliei, nu si in fata semnelor si a minunilor. Amin?

1 Ioan 4:1. "Preaiubitilor, sa nu dati crezare oricarui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sunt de la Dumnezeu; caci in lume au iesit multi proroci mincinosi"

Hallo!
Ce evanghelie?
Scrisa de cine>
De un om oarecare?
Pai tu lasi deoparte Cuvinte rostite de Dumnezeu pentru a asculta de oameni?

Pai asa religios si credincios sunt si eu, un ateu oarecare!
Mai incearca, nu m-ai convins de loc!

Poi citatul din 1 Ioan4; 1 se potriveste tocmai prorocului mincinos care este Isus-Christos, este ceva de genul hotului care striga prindeti hotul!

Hallo!
Deşteaptă-te tu care dormi, scoală-te din morți, și Hristos te va lumina!
"Ce evanghelie?
Scrisa de cine>
De un om oarecare?"
Evanghelia a fost scrisa de un om? laughing

| soimos explică (pentru soimos):

Ai dreptate!
Evangheliile nu au fost scrise de niste oameni obisnuiti, ci de unii care au primit de la Isus puteri diavolicesti!
Ia de aici:
Luca 9.1. Şi chemând pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat putere şi stăpânire peste toţi demonii
Iti dai seama cu ce puteri lucrau evanghelistii?

| morningstar a răspuns (pentru soimos):

Cat ai stat sa studiezi versetele astea ca sa poti afirma acestea? Si pana la urma nu imi interzice nimeni sa comentez despre tine pentru ca exagerezi. Eu zic sa te lasi de 'meseria asta', nu o sa obtii niciun raspuns conform asteptarilor tale. Atunci cand nu vrei sa intelegi Biblia, cat de clara ar fi Ea, nu ai sa o intelegi.

| soimos explică (pentru morningstar):

Ma magulesti nespus cand crezi ca aceste interpretari imi apartin mie.
Din pacate eu nu sunt atat de destept cum ma crezi, si am gasit aceste interpretari in cartile unor teologi care sunt astazi Profesori Universitari la cele mai renumite Universitati ale lumii!
Mai degraba ai intele tu ca Biblia este un text fara absolut nicio valoare, pentru ca ea se compune din doua jumatati putrede!
Prima numita VT este un text FURAT de la o alta religie, iar NT este un text scris de apostolii pe care Isus i-a daruit cu puteri diavolului, asa cum ai vazut in versetul biblic de mai sus luat din Luca 9.1

| morningstar a răspuns (pentru soimos):

Iar tu ma uimesti cu ce bazaconii poti sa inventezi. Nu vrei sa imi dai si mie numele acelor profesori universitari? Pot fi si profi univ musulmani sau de alte religii ce nu cred in Biblie si in Dumnezeu si atunci imi explic motivul pentru care se raporteaza ei astfel la Biblie. Si de unde ai tras tu concluzia ca eu am inteles asemenea aberatii? Cum demonstrezi tu ca Biblia a fost un plagiat? Ai fost acolo cand s-a scris ea si s-a tradus pentru prima data? Ca altfel degeaba imi spui teorii. Cand sustii ceva, asigura-te ca ai vazut cu ochii tai sau ca ai trait acele momente. Luca 9.1 spune astfel : 'Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat putere şi stăpânire peste toţi dracii şi să vindece bolile'. Le-a dat putere si stapanire ( iar tu ai adaugat ca de la Diavolul, asta e inventia ta, nu a Bibliei) PESTE DRACI, nu DE LA DRACI. A dat puterea LUI PESTE, nu DE LA draci. Dumnezeu nu avea cum sa dea puterea Diavolui si cu ea sa lucreze tot asupra lui. Puterea lui Dumnezeu este incomparabil de mare fata de cea a Diavolului, si daca Diavolul inca mai are putere astazi, este pentru ca Dumnezeu ii ingaduie aceasta. Daca continui sa sustii asa ceva, se poate ca nu poti sa intelegi o fraza cat de simpla, mai uita-te un pic peste gramatica, o sa vezi ca PESTE nu este acelasi lucru cu DE LA.