Fiecare adapteaza dupa nevoie, desi daca scoti texte sau cuvinte dai alt sens
Incepem cu inceputul
1- Lumea ar fi aflat de la parinti
2- Apostoli pe urma ar fi aflat de la ce-i 3
3- Acestia 3 erau grupul intim al Dl Isus, ii vezi pe munte schimbare fata, ghetimani etc.
4 Nu avea cum o asemenea inviere sa ramana ascunsa de societate si de ucenici.
De unde stiau evanghelisti ce o vb Petru cu Isus la marea tiberiadei, de unde stiau intamplarea de la schimbarea la fata, de unde stiau ca Isus a venit la cei 3 in gradina ghetimani si eu mustrat.
Clar lucrurile au fost dezvaluite
Da ai dreptate nu scrie... asa credeam ca scrie ca a luat pe ce-i 3.
Unde ai gasit ca ii luase pe ce-i 3?
Si apostolii nu prea credeau in el.
Daca nu credeau, de ce mai mureau pentru El?
Nu avea cum sa ramana o inviere secret, si alte multe secrete au fost dezvaluite in Biblie...
Au murit pentru el? Toti?
Ai zis ca nu il credeau nici apostolii pe Isus, eu ti-am spus ca au murit pentru El, Pavel Petru, Iacov, diaconu Stefan.
Daca nu credeau in EL mai mureau aiurea?
Tocmai ca asta arata ca e scrisa de altcineva.
Unde ai gasit scris tu, ca ii denumeste cu nume pe apostoli asta te-am intrebat, in ce traducere.
Mi-ai trmiis lincku mai jos, presupun ca ii traducerea dupa Cornilescu dar unde scrie ca ia luat in casa cu numele pe uni dintre apostoli in ce traducere?
Atata timp cat nu ai studiat textul original nu ai de unde sa stii, nu stiu de unde ai sursa ca ia chemat pe ce-i 3.
In fine... mai bine trecem la intrebarea urmatoare
Dar cum cataloghezi traducerea martorilor lui Iehova?
Nu asta te-am întrebat. Si nu ma intereseaza cine e leo taxil.
Tu, danny1988 ce parere ai despre traducerea bibliei făcută de Martori?
În 2 Petru 1:21 găsești răspunsul. Si apoi crezi ca cei care au fost de față la învierea fetiței, nu le-au spus si altora ce s-a întâmplat. înăuntru? Cum a facut Isus?
Ma refeream la traducerea exacta din greaca... originale nu se gasesc
Evanghelistul Luca a scris Evanghelia făcând cercetări cu deamaruntu. Deci se știa totul nu numai de către ucenuci, ci de majoritatea locuitorilor din Israel. Așa ceva nu putea fi păstrat secret pentru ca Isus a îndemnat pe ucenici înainte de a se înaltă la cer, sa vestească Evanghelia pana la marginile Pământului la orice făptură. Mai roaga-te si tu pentru înțelepciune si discernământ si vei înțelege nu va fi nevoie sa îți tot explice cineva.