| badpanda a întrebat:

Oare de ce Yahweh cat si fiul sau Iisus nu au oferit informatii indispensabile despre medicina, dezinfectanti,antibiotice,astronomie, chimie, etc?
De ce au incurajat sclavia si genocidul etnic in loc sa le interzica?

17 răspunsuri:
| marinaru777 a răspuns:

De ce nu le-a lasat un laptop atunci? Au fost invatate leacuri naturale nu medicamente.

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu s-a incurajat nicaieri sclavia sau genocidul etnic, iar in ceea ce priveste medicina Dumnezeu ne-a facut cu un crier si cu o inteligenta capabila sa descopere medicina. Iar in ceea ce priveste astronomia se stie de ea de pe vremea lui Set.

Si ca dovada de faptul ca habar nu ai despre ce vorbesti nu exista "Yahve si fiul Sau". Yahve e Dumnezeu: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Este Dumnezeul treimic complet.

| Digikey a răspuns:

Pentru ca nu erau zei, povestile au fost inventate de oameni cu cunostintele su cultura acelor timpuri.

| Digikey a răspuns (pentru marinaru777):

Ar fi putut sa le zica reteta penicilinei in loc sa-i trimita la preoti sa-si puna mainele pe ei.Ar fi salvat milioane de vieti.Omenirea a mai asteptat 2000 de ani pentru penicilina.Dar cel mai probabil cei care au inventat Biblia atat stiau si ei.
Nu scie nicaieri in Biblie de leacuri naturale prezentate de YHWH sau Iisus doar crime, razboaie, bioluri, fetite care n-au cunoscut barbat luate ca sclave, celelate ucise din dragoste pentru Domnul.

| badpanda explică (pentru CostinAlamariu):

Te referi la chestia aia care a lasat-o gravida pe Maria?
Daca ala este zeul tau, No coment.Fiecare are dreptul sa creada in ce vrea.
Se pare ca nu ai citit Vechiul Testament.Esti crestin de duminica, adica ai citit si tu doua pagini din Matei doua din Ioan si te dai mare crestin.
Yhwh a dat sute de legi idioate dar una de bun simt nu a fost in stare.
Iisus n-a fost fiul lui YHWH si in niciun caz Mesia.
Trebuia sa fie descendent din David pe linie paterna, dar nimeni nu stie cu cine l-a facut Maria.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Dumnezeu le-a spus sa mănânce carnea gătită cu ierburi amare. La fel le-a poruncit in caz de boli contagioase, bolnavii sa stea in carantina pana la vindecare. Iar carnea sa o mănânce precum din cerb sau căprioară, adică cat mai rar. De asemenea li s-a interzis animalele necurate din Levitic 11 pe motiv ca omul se va îmbolnăvi consumând carnea lor. Porcul = colesterol, trichinela si alte boli. Dar omul asculta? Daca l-ar fi ascultat nu era nevoie de medicamente.

| SingleForOne a răspuns:

Să zicem că nu a vrut să le dea, au descoperit ei, pentru că unii au fost mai deștepți.

Acum, sărim în prezent, ce facem cu medicina? Beneficiază cine are bani, urmează această profesie datorită banilor, profesează cine are posibilitate și bani (puțini lucrează de dragul de a ajuta oamenii), apar și escroci care se dau drept doctori sau farmaciști. Întregul sistem farmaceutic este bazat pe bani, prin investirea în descoperirea unor medicamente noi, și producerea acelorași tip de medicamente sub alt nume, gusturi; un spital nou, o tehnologie medicală avansată, doctori profesioniști și/sau talentați, toate acestea sunt create, menținute, și/sau aduse datorită banilor, altfel nu se poate. Cine ar lucra sau investi în domeniul medicinei pe gratis (sau oricare alt domeniu)? De ce ar lucra pe gratis sau pe nimicuri, când banii reprezintă resursa de tranziție dintre toate celelalte resurse, și eventual toate având preț pe ele?

Nu ar avea rost să le dea, dacă ei nu au ascultat de Dumnezeu de la început, nici în vremurile de după, nici în prezent. Adică, câteva lucruri atât de simple, dar nici măcar pe acelea nu le înțelegem sau ascultăm. Pe de altă parte, poate noi am vindeca și învia oamenii după cum vindecă și învie Iisus pe cei care merită. Deci, medicina noastră este infinit inferioară față de "medicina" Divină! Ar fi un dezastru dacă o ființă umană, cu apucături demonice, ar ști cum să practice "medicina" divină!

| Panamax a răspuns (pentru marinaru777):

Cand un prieten mi-a zis ca cei mai batuti in cap dintre religiosi sunt crestinii nu l-am crezut.Citind cateva raspunsuri pe aici incep sa-i dau dreptate.
Batman, Batman!

| ShaOfHatred a răspuns:

Dumnezeu nu a încurajat asta. Omul a făcut-o. Nu uita că pământul este al oamenilor.

| xerxes1 a răspuns (pentru ShaOfHatred):

Numeri 25:16-17
16. Domnul a vorbit lui Moise şi a zis:
17. Priviți-i pe madianiți ca vrăjmași şi ucideți-i

Deuteronomul 2:33-34
33. Domnul, Dumnezeul nostru, ni l-a dat în mâini şi l-am bătut, pe el şi pe fiii lui şi pe tot poporul lui.
34. I-am luat atunci toate cetățile şi le-am nimicit cu desăvârșire: bărbați, femei şi prunci i-am nimicit cu desăvârșire şi n-am lăsat să scape niciunul măcar.

Numeri 25:16-17
16. Domnul a vorbit lui Moise şi a zis:
17. Priviți-i pe madianiți ca vrăjmași şi ucideți-i

Numeri 31:17-18
17. Acum dar omorâți pe orice prunc de parte bărbătească şi omorâți pe orice femeie care a cunoscut pe un bărbat culcându-se cu el,
18. dar lăsați cu viață pentru voi toți pruncii de parte femeiască şi pe toate fetele care n-au cunoscut împreunarea cu un bărbat.

Psalmul 137:9 – Ferice de cine va apuca pe pruncii tăi şi-i va zdrobi de stâncă!

1 Samuel 15:3 – Du-te acum, bate pe Amalec şi nimicește cu desăvârșire tot ce-i al lui; să nu-i cruți şi să omori bărbații şi femeile, copiii şi pruncii, cămilele şi măgarii, boii şi oile.

NU E NICIO MIRARE CĂ ACEIA CARE SE LEAGĂ ÎN ACESTE ENERGII ANTI-UMANE ȘI CRIMINALE ALE CREȘTINISMULUI (ȘI A IUDAISMULUI ȘI ISLAMULUI) COMIT ASTFEL DE CRIME ODIOASE.

| ShaOfHatred a răspuns (pentru xerxes1):

Ce ai pus tu aici e vechiul testament. Credința creștină nu se mai bazează pe vechiul testament. Odată cu venirea lui Isus, s-a schimbat tot.

| xerxes1 a răspuns (pentru ShaOfHatred):

Crimele tot crime raman. Cele 10 porunci nu sunt din VT? Pofetiile despre venirea lui Iisus de unde sunt?
Majoritatea crestinilor sunt analfabeti functionali, una citesc alta inteleg.
Citeste ce spune chiar Iisus, nu vreun parlit de fals ucenic ca Pavel:
Matei 5:17-19
17. Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.
18. Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu va trece cerul şi pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile.
19. Aşa că, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci şi va învăţa pe oameni aşa, va fi chemat cel mai mic în Împărăţia cerurilor; dar oricine le va păzi şi va învăţa pe alţii să le păzească, va fi chemat mare în Împărăţia cerurilor.
Luca 16:17
17. Este mai lesne să treacă cerul şi pământul decât să cadă o singură frântură de slovă din Lege.

| mentholinks a răspuns:

Pentru ca nu am vrut. Nu am niciun fiu Isus.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca au fost inventati de niste prefacuti mincinosi care pacaleau lumea.

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Iisus manca carne de paste si apostoli lui chiar multa,iisus a vindecat pe unu de lebra, orb dar nu a facut sa dispara aceste boli, desi mesia din vt profetit nu era menit sa faca minuni, miracole, iisus a fost pedepsit conform vechi legi cum spuneti voi

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru RAY):

Preoții si Cărturarii cei mai de seama au fost întrebați de Irod unde trebuia sa se nască Hristosul? Atenție, unde trebuia. Si ei i-au zis: "In Betleemul din Iudeia". Cum susții tu ca preoții si cărturarii nu știau ca Isus Hristos se născuse? L-au răstignit pentru ca scaunele lor erau puse in pericol. Li se desființau posturile. Ar fi trebuit sa se schimbe si ei dar erau prea corupți si nu doreau sa se pocăiască. Ar fi pierdut atât scaunele cat si ceea ce pica sau curgea datorita poziției pe care o dețineau.

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Degeaba vb cu tine