| Dorugar a întrebat:

Oare din ce cauza au impresia credinciosii ca Raiul se afla in cer, cand stiinta dovedeste ca in cer, si in corpurile ceresti nu sunt conditii optime de viata, ba chiar acolo este adevaratul iad.

Raiul este aici pe pamant, lucru confirmat si de realitate si pentru cei rupti de realitate, de Biblie, in ex. cu Adam si Eva care vedem ca au fost pedepsiti pentru neascultare cu alungarea din raiul pamantesc si nu prin alungarea din cer.
In acest context antementionat va intreb:

Nu vi se pare ca minciuna crestina are picioare scurte si ca acele picioare se impiedica in propriile minciuni?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Credinciosii care cred ca raiul este in cer, habar n-au ce e cerul. Daca ar sti, adica daca ar avea ceva cunostinte in legatura cu atmosfera si spatiul extraterestru, nu ar avea cum sa mai creada ca raiul sau d-zeu sunt "acolo sus". Asta era pentru innapoiatii care au pus bazele acestei religii, si care erau complet ignoranti in legatura cu fenomenele din jurul lor. In biblie scrie ca cerul e facut dintr-un material solid, si ca are ferestre prin care curge ploaia. Oamenii erau de-a dreptul paraleli cu lucrurile astea.

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Separa religia de ceea ce spune stiinta si poate, poate, vei intelege ceva.

| Dorugar explică (pentru darrio2007):

Ele sunt separate de realitate, adica religia este bazata pe fantezii, si stiinta pe realitate.
Asa ca despre ce Rai putem vorbi daca nici Dumnezeul Bibliei nu pomeneste de o asemenea prostie, probabil ca si El stia ca Raiul este aici pe pamant.
Intelegi?
Daca intelegi e bine ca nu ai ce selecta, si si mai bine pentru ca nu pui botul la minciunile preotilor alea cu Raiul si cu Iadul, minciuni de care Creatorul nu pomeneste niciodata!

| PasDeNom a răspuns:

Minciuna crestina...
Eu stiu un singur lucru si anume ca religia devine o chestie comerciala. Multi se bat cu pumnii in piept ca sunt credinciosi convinsi, altii nu au habar de ceea ce inseamna sa fi credncios si considera ca o zi ratata de biserica duminica e un pacat suprem samd.
Stiu ca adevarul se afla in Biblie si atat. Biblia nu e o carte usoara, e foarte greu de inteles si foarte usor de intrepretat. Acolo este adevaraul pentru credinciosi.
Se zice ca sufletul nostru ajunge undeva dupa ce murim, respectiv Rai sau Iad. Probabil ca Raiul nu e nici macar un loc. Probabil ca el constituie pace si iubire, caci pe asta se pune accent cand se vorbeste despre Rai. Iar Iadul probabil ca nu e niciun butoi cu lava in care trebuie sa fim scaldati, ci doar durere si suferinta. Stiinta a demonstrat multe, dar Universul e mare, atunci cand ii vor gasi capatul probabil vor avea raspuns la toate intrebarile omenirii si intr-un final vor avea satisfactia si puterea gandului de a cunoaste tot, de a manevra tot. Pana atunci eu zic sa ne abtinem din a ne raporta la ceea ce zic oamneii de stiinta in legatura cu ceea ce detine Universul, spatiul.

| xadsada a răspuns:

Şi zicea lui Iisus: Pomeneşte-mă, Doamne, când vei veni în împărăţia Ta.
Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai.

| Dorugar explică (pentru xadsada):

1 Pentru cel care este stapanul Impara Iadului nu cumva raiul este chiar Iadul al carui imparat este el?

| raMLesS a răspuns:

Credinciosii stiu doar sa creada unii dintre ei, majoritatea cred orice si eu sunt credincios dar gandesc putin inainte sa cred orice, de exemplu bunica mea crede chestia ce Arca lui Noe deci cică a plouat de nu se mai vedeau munţii, cum vine asta frate? De unde atâta apă? Şi când s-a oprit ploaia după câteva săptămâni se vedeau pomii sau cum mai era, dacă era aşa, noi nu am fi mai avut acum oceane pentru că s-ar fi evaporat. dar na religia asta.