| Maomau a întrebat:

Oare din ce cauza se spune ca Biblia este "Cuvantul lui Dumnezeu" cand se stie bine ca nu exista nicio dovada ca Dumnezeu recomanda sa citim sau sa urmam Biblia pentru ca este cartea Sa, dar exista in schimb un verset in care vedem ca Isus le-a dat evanghelistilor putere si stapanire sa lucreze cu diavolii vezi Luca 9.1!
Nu sariti cu jigniri ca nu am pus decat o intrebare si nu am dat cu parul, iar intrebarea am pus-o din cauza ca am gasit acel text in Biblie!
Asa ca nu pe mine sa ma injurati ci pe cei care au pus un asemenea text in Biblie!

Răspuns Câştigător
| IAmAFreak a răspuns:

Deoarece trebuie ca ceva sa ne conduca in viata, nu? Chiar daca ne punem intrebari, cine sa ne de-a raspunsul, avand in vedere ca pe multi nu-i intereseaza, iar unii sunt total dependenti de religie incat nu se gandesc ca poate, in realitate, nu Dumnezeu a creeat lumea si ca, tot ce "se stie" despre Biblie si nasterea lui Isus nu e adevarat.
In fine, nu am informatii clare si nici n-am citit Biblia, nu ca nu m-ar tenta s-o citesc, dar nu imi dau voie parintii (sunt crestini, nu altceva). Da, stiu, ciudat, dar nah, o s-o citesc cand termin Dune.

28 răspunsuri:
| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Putere de stapanire nu inseamna cumva exorcizare sau superioritate fata de demoni?

| Maomau explică (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Inseamna si ce zici tu, dar nu exclude nici faptul ca ei lucrau cu ajutorul lor atunci cand au scris NT!

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns (pentru Maomau):

Neee,nu stiu ce sa zic.Nu vreau sa spun ceva gresit si sa iei informatia de buna.Nu stim.

| gIiiIolil a răspuns:

Pai,eu ma gandesc ca Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru, dreptul de a alege, de aceea nu te obliga El sa ii citesti cartea, sau sa crezi in el. Este doar o parere, nu trebuie sa o iei de buna.

| HueyFreeman a răspuns (pentru gIiiIolil):

Nu te obliga, dar daca nu o faci o sa fi torturat vesnic. Nu ti se pare putin contradictoriu? E ca si cum te-as pune intr-o camera alba goala. Poti sta oriunde vrei, dar daca stai pe jumatatea stanga o sa mori, dar tu poti sta unde vrei. Cam asa este si cu zeul asta iubitor.

| milan9 a răspuns:

"Stăpânire peste toţi demonii" nu înseamnă altceva decât puterea de a combate influenţa răului (lucrarea continuă a acestuia din lume)!

Luca 9, 1: "Şi chemând pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat putere şi stăpânire peste toţi demonii şi să vindece bolile."

Nu există NICI O COLABORARE A NOULUI TESTAMENT CU "LUCRAREA RĂULUI", tot la fel cum nu există nici o colaborare a lui Dumnezeu ci "Răul". Înţelegi acestui lucru simplu, ţine de un minim bun simţ şi de o necesară minimă credinţă în puterea lui Dumnezeu!

| Raquella a răspuns:

Domnul Isus ne sfatuieste sa cercetam Scripturile.Domnul Isus are autoritate peste puterea celui rau.

| Cristina7903 a răspuns:

In versetul lasat de tine, Dumnezeu le da stapanire NU sa lucreze ce le da putere mai mare decat a lor, puterea de ai scoate afara din oameni si de a-i vindeca. Evanghelie = Biblie, deci citeste Romani 1:16. Sper ca te-am ajutat!

Răspuns utilizator avertizat
| gIiiIolil a răspuns (pentru HueyFreeman):

Adica vrei sa zici ca daca nu citesti Biblia vei fi torturat in iad? Eu cam asa ceva inteleg, nu, nu are nici-un sens, in Apocalipsa scrie ca " Dumnezeu primeste pe toti cei buni in rai, cititi, necititi ", "cititi, necititi " care stiu sa citeasca si care nu stiu sa citeasca, daca nu sti sa citesti, poti sa citesti biblia? Conteaza sufletul conteaza, faptele bune si rele, nu conteaza ce scrie in Sfanta Scriiptura ca sa ajungi in Rai, de exemplu sfanta mucenita Filofteia, Nu stia sa citeasca, dar a ajutat oamenii saraci dandu-le mancare, si de asta a murit, tatal sau a omorato cu un topot, fiindca ii hranea pe saraci.

"dreptul de a alege, de aceea nu te obliga... sa crezi in el" Fa legatura cu ce am zis eu. Zeul acela iubitor pare putin cam egoist cand da ordine in stanga si in dreapta de ucidere a necredinciosilor.

| Maomau explică (pentru Raquella):

Mai Raquela ...scripturile lui Isus este Tanachul si nu Biblia!
Si noi aici vorbim de Biblie

| Maomau explică (pentru Cristina7903):

Nu! Pentru ca ai denaturat raspunsul si te-ai referit doar la a doua propozitie din fraza ...adica la aia care incepe cu "si"!
Dar prima este cea mai importanta, nu aia care incepe cu "si"!

Cred ca atunci cand zici de uciderea necredinciosilor, reflectezi asupra inchizitiei spaniole, a papilor din Evul Mediu etc. Dumnezeu nu a spus ucidetii pe pacatosi si pe pagani, nu, este una dintre cele 10 porunci, NU UCIDE. Asta cu uciderea paganiilor este o interpretare gresita a oamenilor, mai ales ca pe vremea aceea domnea monarhia, tara era condusa de un monarh/rege/imparat, care voia sa aiba toata puterea ( Aici ma refer la Papa ), si cea mai usoara metoda de a obtine puterea era prin religie.

Nup, ma refer la VT unde zeul tau dadea ordine directe.

| Raquella a răspuns (pentru Maomau):

Toata Scroiptura este Cuvantul lui Dumnezeu.Nu vrei tu sa recunosti asta.

Da, dadea ordine directe, dar nu exista niciun paragraf in care sa zica "ucidetii pe pagani" nu. Ordine directe a dat la creearea lumii, in geneza si cand i-a dat lu Moise cele 10 porunci, acum nu sunt eu un preot sau ceva, dar din cate imi aduc eu aminte din Biblie, numai acolo da ordine directe...

Nu pot accepta afirmatia ta precum ca Biblia toata este Cuvantul lui Dumnezeu pentru ca este o mare minciuna!
Prost ca noaptea trebuie sa fi sa nu vezi ca Noul T este scris de niste oameni...si nu de Dumnezeu...dar oameni care conform Bibliei Vezi Luca 9.1 lucrau cu puterile diavolilor!
Si asta contrazice TOTAL afirmatia ta mincinoasa!

Pai, este o lista foarte lunga, nu am sa stau sa incerc sa explic pe fiecare in parte. Sodoma : El la avertizat pe imparatul romei ( Prin ingeri ) ca va darama Sodoma, dar nu va omora pe nimeni, i-a spus sa evacueze orasul, dar el a refuzat, Sodoma a fost daramata din cauza numarului mare de prostituate, si numai pacatosi. Acei 185.000 soldati, sia aparat poporul, pe evrei. Cei 42 de tineri, au batjocorit si omorat un preot ce ii vestea cuvantul lui Dumnezeu. Armata Egipteana, si aici isi salva poporul, cand Moise ia salvat pe egipteni. Cei drept, sunt multi pe care i-a ucis nedrept, sau asa consideram noi. Caiile Domnului sunt ascunse. Si apropo, vreau sa te intreb daca tu esti ateu sau esti de alta religie.

Intr-adevar Isus ne cere sa cerxetam scripturile, doar ca uiti sau NU STII ca scripturile la care se referea Isus este TANACHUL religiei Mozaice ...si in niciun caz Biblia Crestinilor!
Asa ca rusine sa-ti fie ca nu stii si daca stii sa-ti fie rusine ca MINTI!

Cine este mincinosul daca nu cel ce tagaduieste ca Isus este Hristosul?

Acela din noi care este incult si nu stie ca ce inseamna cuvantul Hristos si nu stie la ce il foloseau evreii!
Hristosul inseamna UNSUL intr-o functie!
In ce functie a fost uns rabinul Isus? si de catre cine a fost UNS?
Te pomenesti ca a fost uns in functia de delicvent si astfel a fost arestat judecat, condamnat si executat ca orice criminal!

Eu cred ca tu esti cel mai mare incult.

Poi nu ai decat sa ma verifici!
Ia vezi pe Wikipedia ce inseamna Christosul si apoi da un verset din Biblie in care sa vad si eu ca Isus a fost UNS in vre-0 functie, si daca faci asta ma recunosc incult fata de tine, dar pina atunci ceal lipsita de cultura si care nu stie nimic dar crede tot, esti tu!

Citeste si tu in Biblie ca sa te convingi.De ce faci afirmatii nefondate?

Eu n u am de ce sa citesc ceva ce am studiat deja!
Toate afirmatiile mele sunt fondte! Unele pe versete din Biblie, altele pe argumente pe care le gasesti si pe Wikipedia, sau din istorie.
Ai cauta pe Wikipedia sa vezi ce inseamna Christosul?
Atunci cauta mult si bine in Biblie pjna gasesti pasajul cu UNGEREA lui Isus, ca doar nu o fi botezul lui Ioan decat faptul ca a fost UNS de Dumnezeu?
Nu?