| soimos a întrebat:

Oare pot fi acuzati iudeii pentru ca au ascultat de porunca lui Dumnezeu din Deuteronom 13.1, care le cerea sa ii ucida pe facatorii de minuni, care au facut minuni ca sa incerce sa se impuna ca Dumnezeii.

"De se va ridica în mijlocul tău prooroc sau văzător de vise şi va face înaintea ta semn şi minune,
2. Şi se va împlini semnul sau minunea aceea, de care ţi-a grăit el, şi-ţi va zice atunci: Să mergem după alţi dumnezei
3. Să nu asculţi cuvintele proorocului aceluia sau ale acelui văzător de vise,
4. Iar pe proorocul acela sau pe văzătorul acela de vise să-l daţi morţii, pentru că v-a sfătuit să vă abateţi de la Domnul Dumnezeul vostru.

Oare este ceva negativ sa asculti de poruncile date de Dumnezeu chiar in Lege adica in Deuteronom?

Iar daca vi se pare ceva normal sa ascultati de poruncile si legea lui Dumnezeu, de ce ii acuzati pe evrei ca au ascultat de Dumnezeu si l-au omorat pe Isus?

33 răspunsuri:
| s3my a răspuns:

Sa mergem dupa ALTI dumnezei. citeste atent(a)

| soimos explică (pentru s3my):

Pai Isus nu este alt Dumnezeu?
Sau unde recunoaste Dumnezeu Tatal ca are un Fiu care este Dumnezeu Fiul, si nu 7 milarde de fii ai lui Dumnezeu cum suntem toti oamenii?

| Arthur a răspuns:

Este vorba de Vechiul Testament vs Noul Testament. Nu este acelaşi lucru.

| Arthur a răspuns:

Evreii şi acum respectă Vechiul Testament iar Legea Talionului este valabilă pentru ei. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte. Noul Testament legat de Domnul Iisus a venit cu legea iubirii - să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi iar dacă primeşti o palmă pe obraz întoarce-l şi pe celălalt. Cine ridică sabia de sabie va pierii iar capul plecat sabia nu-l taie.

| s3my a răspuns (pentru soimos):

Tu ori nu ai citit atent ceea ce tu ai scris ori ai venit aici cu gand de panarama / bataie de joc.

| Roses a răspuns (pentru soimos):

In Biblie.("Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea,ca a dat pe SINGURUL LUI FIU,pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." Ioan 3:16

| Nelushu a răspuns:

@soimos
Niciunde in evanghelii Isus nu s-a autointitulat Dumnezeu, ci si-a recunoscut pozitia reala fata de Creator. Acest lucru il confirma si ap. Pavel in Filipeni 2:6, 7.

| Nelushu a răspuns:

Conucatorii evrei si-au dat seama de faptul ca Isus era promisul Mesia anuntat de proroci. gestul lor de condamnare a avut ca motiv faptul ca tineau de scaunul lor caldut (vezi si politicienii de azi :/ ), nu faptul ca, vezi Doamne, respectau Legea

| wales a răspuns:

Isus nu este alt Dumnezeu. Isus este Dumnezeu, singurul născut din Dumnezeu:

`` Eu voi vesti hotărârea Lui" – zice Unsul – „Domnul Mi-a zis: „Tu eşti Fiul Meu! Astăzi Te-am născut.`` Psalmii 2:7.

`` Şi din ceruri s-a auzit un glas care zicea: „Tu eşti Fiul Meu preaiubit, în Tine Îmi găsesc toată plăcerea Mea.`` Marcu 1:11.

`` Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: „Tu eşti Fiul Meu; astăzi Te-am născut"? Şi iarăşi: „Eu Îi voi fi Tată, şi El Îmi va fi Fiu"? `` Evrei 1:5.

Noi oamenii suntem creați de Dumnezeu, nu suntem născuți de Dumnezeu, este o mare diferență. Facem parte din creația Sa și am fost creați prin Isus și pentru Isus:

`` Din El, prin El şi pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.`` Romani 11:36.

Trinitatea îl reprezintă pe Dumnezeu ca fiind unic, manifestându-se în 3 persoane: Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt. Dumnezeu este și trei și unul singur în același timp, dar nu și în același sens. El este trei ca număr de persoane, dar unul ca esență. El se manifestă în trei persoane, dar are o singură natură. Ar fi o contradicție dacă afirmăm că Dumnezeu are trei naturi într-una singură sau trei persoane într-o singură persoană. Însă nu avem o contradicție când afirmăm că Dumnezeu are trei persoane împărtășind o singură natură. Dumnezeu este ca un triunghi. Deși are trei laturi, triunghiul este unul singur. Colțurile, luate individual, nu formează triunghiul în întregul lui. Dumnezeu este ca unul la puterea a treia; 1x1x1=1. Dumnezeu nu este; 1+1+1=3, aceasta ar fi triteism sau politeism. Dumnezeu este unul singur, manifestându-Se veșnic și simultan în trei Persoane distincte.
Dumnezeu este dragoste " Şi noi am cunoscut și am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu față de noi. Dumnezeu este dragoste; și cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, și Dumnezeu rămâne în el." 1 Ioan 4:16. Însă pentru ca dragostea să poată exista, e nevoie de cineva care să iubească " Tatăl " pe cineva " Fiul " și de duh al dragostei " Duhul Sfânt ". Așadar, dragostea însăși este o triunitate.

| soimos explică (pentru Arthur):

Evident ca de asta este vorba, adica de conflictul intre Dumnezeu si Dracu/Potrivnicul care conform Bibliei:
2 Tesaloniceni 2:4 potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se
numeşte "Dumnezeu", sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu.

Te-ai prins cui i se inchina crestinii Noutestamentari?
Lui Dumnezeu Creatorul sau Potrivnicului = Dracu?

Isus nu a venit sa schimbe Legea Torei/talionului ci sa o implineasca.
Luca 19.27. Iar pe acei dusmani ai mei, care n-au voit să domnesc peste ei, aduceţi-i aici şi taiati-i în fata mea.

Asta ca si paranteza, pentru ca intrebarea mea se referea la altceva!

| soimos explică (pentru s3my):

Doar atat te-a dus mintea sa spui?
Sau ti-a luat Dracu la care te inchini ca unui Dumnezeu mintile si nu poti mai mult?

| soimos explică (pentru Roses):

Asta nu a spus-o Dumnezeu ci o spun niste labari care se masturbeaza ca Ioan, Luca, Marcu, Parpanghel sau Purandel, adica niste creaturi primitive si nu Creatorul!
Creatorul ne spune asta:
De aceea bucuraţi-vă, ceruri, şi voi cari locuiţi în ceruri! Vai de voi, pămînt şi mare! Căci diavolul s-a pogorît la voi, cuprins de o mînie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme.

| soimos explică (pentru Nelushu):

Ai dreptate, Isus nu spune nici unde ca este Dumnezeu Fiul, dar o spun aceia care vorbesc de Treime!

Pai a fost cumva Pavel unul dintre ucenicii lui Isus?
Sau cumva vorbim de UCIGASUL de Nazariteni falsul apstol Pavel?
Poi tu te

| soimos explică (pentru Nelushu):

>Conucatorii evrei si-au dat seama de faptul ca Isus era promisul Mesia anuntat de proroci<
Dar Messia nu inseamna nicidecum Dumnezeu Fiul ci doar un conducator providential!
Asa ca raspunsul tau nu are nicio legatura cu intrebarea, cu atat mai mult cu cat un messiah nu face "minuni" ca Isus, ci elibereaza tara de ocupatia straina, iar "minunile" lui Isus, de ex. cea cu Lazar sunt facute cu alt scop decat a se impune ca messia ci mai degraba ca un alt Dumnezeu!

| soimos explică (pentru wales):

>Isus nu este alt Dumnezeu. Isus este Dumnezeu, singurul născut din Dumnezeu:<
Tu esti beat?
Pai Dumnezeu este Creatorul si nu creatura iesita din pipoasca unei muieri, sau nu esti capabil sa pricepi diferenta!
Unde zice Creatorul ca are un fiu Dumnezeu?

| Arthur a răspuns (pentru soimos):

Nu ai înţeles la ce se referă Legea Talionului : lege penală la unele popoare din vechime, prin care se aplică vinovatului o pedeapsă identică cu fapta de care se făcea culpabil.

Te asigur ca stiu ce este legea talionului si STIU si ca Isus judeca cu doua unitati de masura, pentru oile proaste din turma sa, cere iubirea si nu sa se impotriveasca celui rau:
Ioan 5 39. Eu însa vă spun vouă: Nu va impotriviti celui rau; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt.

Si mai departe:
Luca 6. 27. Iar vouă celor ce ascultaţi vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi;
28. Binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri.
29. Celui ce te loveşte peste obraz, întoarce-i şi pe celălalt; pe cel ce-ţi ia haina, nu-l împiedica să-ţi ia şi cămaşa;

Iata cum Isus masoara cu doua unitati de masura

Luca 19.27. Iar pe acei dusmani ai mei, care n-au voit să domnesc peste ei, aduceţi-i aici şi taiati-i în fata mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci Iisus se ruga lui ce noutati aflu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru wales):

Cui se ruga Iisus?

| soimos explică (pentru anonim_4396):

Daca ai ajuns la concluzia asta ...cred ca iti dai seama cat de tampita este Biblia

Cum cui?
Bineinteles ca la tac-su!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru soimos):

Uni spun ca el este dumnezeu adica toti 3 in unul nu diferiti si uniti dar de ce se ruga Iisus ala?

Ptr ca nu stia povestea asta cu Treimea si nici faptul ca este propriul sau Tata!

| wales a răspuns (pentru soimos):

Calmează-te! Nu pentru tine am răspuns, ci pentru utilizatorii care au capacitatea să priceapă cele scrise. Nu sunt eu de vină că nu poți tu pricepe! Știu că te obsedează acest lucru și apelezi la fel și fel de invective, dar eu nu îmi permit să mă cobor la nivelul tău, crede-mă.
Apropo, cu beția nu mai nimerit și nu mai crede că, dacă tu ești beat, toată lumea este la fel ca tine. Eroare de logică.

Ce sa priceapa?
Ca tu nu intelegi diferenta intre Creator si o creatura?
Sau ca pentru tine nu exista o delimitare intre acestia si creatura este = Creatorul?

| wales a răspuns (pentru soimos):

Exact cum îți spuneam! Nu poți înțelege. Cine îl va prigoni pe Isus, nu va înțelege, este scris:

`` De aceea le vorbesc în pilde, pentru că ei, măcar că văd, nu văd, şi măcar că aud, nu aud, nici nu înţeleg. Şi cu privire la ei se împlineşte prorocia lui Isaia, care zice: „Veţi auzi cu urechile voastre, şi nu veţi înţelege; veţi privi cu ochii voştri, şi nu veţi vedea. Căci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, şi-au închis ochii, ca nu cumva să vadă cu ochii, să audă cu urechile, să înţeleagă cu inima, să se întoarcă la Dumnezeu, şi să-i vindec.`` Matei 13:13-15.

Repet! Ce te obsedează pe tine am scris în primul comentariu, dar bineînțeles, că nu ai priceput nimic. Este scris alb pe negru! Isus este Fiul Lui Dumnezeu, născut, nu creat, dar Pavel a spus o vorbă mare:

`` Şi, dacă cineva nu înţelege, să nu înţeleagă! `` 1 Corinteni 14:38.

| wales a răspuns (pentru anonim_4396):

Tatălui ceresc.

>Exact cum îți spuneam! Nu poți înțelege. Cine îl va prigoni pe Isus, nu va înțelege, este scris:<
de prigonit pe Isus l-au prigonit romanii si banda de prigonitori ai ucigasului fals apostol Pavel si autorii Noului Testament, si tu esti EXACT unul care le urmeaza linia, asa ca tu esti cel care nu stii despre ce vorbesti.
Fii ai lui Dumnezeu suntem toti oamenii nascuti ca si Isus dintr-o mama si care au in ei Duhul lui Dumnezeu, adica suntem 7 miliarde de fii ai lui Dumnezeu, dart absolut niciunul nu este Dumnezeu Fiul!
Cat despre vorbele mincinoase qale unui UCIGAS ca Pavel, tine-ti-le pentru tine si pentru curvele si betivii prosti care s-au pocait in speranta ca vor ajunmge in Rai, adica in Lumea aia de dincolo de Minciuna, adica lumea pr... stilor!

| Nelushu a răspuns (pentru soimos):

Imi pare rau ca esti asa suparat pe Pavel. happy
Revenind la subiect.
Niciunde in Biblie Isus nu si-a arogat pozitia de Dumnezeu.
Niciunde in Biblie nu se aminteste de notiunea de "treime" sau trinitate. Pur si simplu nu exista asa ceva nici in VT nici in NT.
Teologii si istoricii recunosc ca in primele secole de crestinism, acest curent nu era trinitarian ci "unitarian". notiunea de "treime" era straina crestinilor din sec. I, inclusiv apostolilor.
Asta este. Crestinatatea deformata, (nu crestinismul) a devenit trinitariana odata cu coniliul de la Niceea (325 e.n... parca. Daca nu este corect anul, scuze).