| soimos a întrebat:

Oare pot fi acuzati iudeii pentru ca au ascultat de porunca lui Dumnezeu din Deuteronom 13.1, care le cerea sa ii ucida pe facatorii de minuni, care au facut minuni ca sa incerce sa se impuna ca Dumnezeii.

"De se va ridica în mijlocul tău prooroc sau văzător de vise şi va face înaintea ta semn şi minune,
2. Şi se va împlini semnul sau minunea aceea, de care ţi-a grăit el, şi-ţi va zice atunci: Să mergem după alţi dumnezei
3. Să nu asculţi cuvintele proorocului aceluia sau ale acelui văzător de vise,
4. Iar pe proorocul acela sau pe văzătorul acela de vise să-l daţi morţii, pentru că v-a sfătuit să vă abateţi de la Domnul Dumnezeul vostru.

Oare este ceva negativ sa asculti de poruncile date de Dumnezeu chiar in Lege adica in Deuteronom?

Iar daca vi se pare ceva normal sa ascultati de poruncile si legea lui Dumnezeu, de ce ii acuzati pe evrei ca au ascultat de Dumnezeu si l-au omorat pe Isus?

33 răspunsuri:
| wales a răspuns:

Încearcă să fi și tu măcar o dată politicos și răspunde-mi cinstit. De unde știi că Pavel a fost un criminal?

Dacă ești în stare să porți un dialog civilizat, poți să răspunzi și fără să jignești, la urma urmei, nu te faci mai înțelept dacă jignești.

| soimos explică (pentru wales):

Evident ca din Bibliografie de specialitate!
Mai exact de aici:

Jacob Taubes: Die politische Theologie des Paulus. Vorträge. Fink, München 2003, ISBN 3-7705-2844-1

| wales a răspuns (pentru soimos):

Ok, am ajuns exact în punctul în care am dorit să te aduc, cu ajutorul întrebării pe care ți-am adresat-o. Ce citim în anumite documente istorice, citim și în Biblie. Cu alte cuvinte, Biblia nu a ascuns viața lui Pavel pe care a avut-o înainte de a se întoarce la Hristos. Asta demonstrează că Biblia este demnă de încredere și mesajul său este adevărat. Dacă Isus la iertat pe Pavel, care datorită lui au murit oameni nevinovați, mesajul mântuirii este valabil și astăzi. În ciuda faptului că îl prigonești pe Isus, El te iubește și e gata să te ierte dacă îți vei mărturisi păcatul din viața ta.
Gândește-te! Între tine și veșnicie poate fi chiar acest moment, nu-l rata!

`` cum vom scăpa noi, dacă stăm nepăsători faţă de o mântuire aşa de mare, care, după ce a fost vestită întâi de Domnul, ne-a fost adeverită de cei ce au auzit-o, `` Evrei 2:3.

Blaise Pascal a spus:

`` Profeţiile sunt cea mai mare dovadă despre Iisus Hristos.``