| Narfundo a întrebat:

Omul a crezut in divinitate inca de la inceput si cred eu, ca va crede pana la sfarsit. Tu ce parere ai?!

14 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru a-ti putea raspunde, te rog sa precizezi:ce intelegi tu prin divinitate si de cand admiti(pe baza cunostintelor avute)ca incepe istoria omului la care te referi? Daca nu poti raspunde la aceste intrebari, nu ma supar.

| i86e2 a răspuns:

"Religia e o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, va dispărea când vom adopta rațiunea și știința ca ghid." - Bertrand Russel

| AndyAndrey35 a răspuns:

Simpu : Eu insami cred in Dumnezeu si voi crede si batran, pentru ca lumea are nevoie de un Zeu, iar omul si la lege pe cel mai bun ori pe Dumnezeu ori pe scaraoschi. Cand lumea il va alege pe scarcaoschi, aceia vor duce bine(poate) dar cand va imbatranii si pana si in viata el va fi o mizerie, ceva rau, si da cad va muri va suferii, dar un om care are norocul sa se spovedeasca si sa faca si putine pacate in viata, acela are cateva sanse sa ajunga in Rai. Iar acolo va avea exact ce si-o dorit el/ea. Isi va intalinii rudele moarte, va canta, dansa / ori ce eu placut lui in viata, plus o sa citeasca si rugaciuni. Acum cam fiecare din noi nu prea avem chef de rugaciuni, dar daca vei fi acolo, mai ales ca va dfi totul bine, cu siguranta rugaciunea va fi ca un internet la noi acum. Da cred ca vei avea si intenet, calculator, televizor dar cu posturi educative, precum documntare, un trinitas ceva chiar si desene animate cu tom si jerry poate... Deci acolo vei avea multe chestii bune, asa ca bucurate de lumea asta rapid, ca nu se stie daca mai va fi ceva si acolo... Ca o sa-ti fie dor pana si de dusmani(apropo eu nu am dusmani) sper ca ti-am raspuns in favoarea ta!

| 4b a răspuns:

Tot ce se incepe, se duce la bun sfarsitwinking

| 6DuckMeJesus a răspuns:

Omul in general e mediocru, e prost, e slab, e inutil daca nu e coordonat. Multi sunt incapabili sa gandeasca pentru sine sau sa urmeze niste reguli normale si d'asta adopta religii.

Ok, religiile or fi fost utile in trecut, in prezent sunt doar ramasite ale idioteniei.

Cat despre intrebarea ta, cred ca va ajunge la un sfarsit credinta. Vor fi din ce in ce mai putini stupizi, iar la un anumit moment vor fi "inghititi" complet.

| dragos9234 a răspuns:

Ai uitat sa adaugi si cuvantul homosexual sau eventual cuvantul satanist la intrebarea ta.

Da, vor crede pana la sfarsit in divinitate, insa in 2250(daca vor mai exista oamenii pe atunci)99% din oameni vor fi atei.

| Archdaemon a răspuns:

Nu.

| Bennyy a răspuns:

Doar sa ajunga omenirea sa fie distrusa sau robotizata, altfel eu nu vad cum noi fiintele planetei, sa nu mai credem intr-o divinitate, energie pura.Eu poate nu sunt prea credincioasa dar stiu ca acolo in lume o energie sta si pentru mine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Bennyy):

"Eu poate nu sunt prea credincioasa dar stiu ca acolo in lume o energie sta si pentru mine!"

Nu ști, nu mai fă afirmații arogante fără pic de susținere rațională și științifică. Să nu mai folosești niciodată verbul "a ști" când vorbești despre Dumnezeu, folosește doar verbul "a vrea". Tu doar vrei să mai fie o entitate "acolo sus" căreia să îi pese de tine, iar verbul "a vrea" nu este="a ști". Fiecare crede în ce vrea dar, să recunoaşteţi măcar că doar confundati dorințele cu realitatea(wishful thinking).

| nesuferit a răspuns:

Cum spunea si FuckMeJesus omul lasat singur e nefolositor, si va incerca mereu sa caute ajutor in divin.
Totusi religia crestina mi se pare depasita, si mi se pare inposibil sa creezi o noua religie in ziua de astazi.
Eu cred ca disparitia religiei e inevitabila, si nu cred ca va mai dura mai mult de 3 generatii

| Birjaru a răspuns:

Si eu sunt convins de asta.

| Morrigan a răspuns:

De fapt ai dreptate... mereu a existat o "divinitate"/ "creator" iar cei care nu credeau erau persecutati...

Răspuns utilizator avertizat
| LineGuide a răspuns:

Intr-adevar va exista un mic palc de ordodocsi curati, dar deja sunt din ce in ce mai putini, din ce in ce mai falsi si din ce in ce mai demni de batjocorire.