Iar incepem cu basmele noua ca doar ne plac, nu, nu se ascunde nimic, totul e materie
Ciomu, ca entitate, poate tăia doar ce are la îndemână, sufletul este din fericire intangibil pentru alte persoane.
Problema cu regenerarea este valabilă doar la râme, omul are posibilitatea de regenerare doar la puţine organe, printre care ficatul şi stomacul.
http://www.ziare.com/articole/ficat+regenerare
Care sunt bucatile alea mari? Maini, picioare, vreo ureche? N-am vazut pe nimeni sa traiasca fara vreun organ vital. Ce, n-ai mai vazut animal ciung? Sa vezi gandacii de bucatarie ce rezistenti sunt. Oare necuvantatoarele tot asa au ceva ascuns in spatele materiei?
"Nu inseamna asta oare ca omul cel adevarat se ascunde undeva in spatele materiei?"
Eu in momentul asta sunt neadevarat sau cum vine asta?
Cred ca ai amestecat doua probleme. Sa ramai in viata fara un membru e una, iar regenerarea continua e alta. Cred ca materia care il compune e mereu inlocuita. Cat despre omul ascuns, toate "mecanismele" si simturile, si chiar puterea de a rationa, servesc vointa libera; fara asta, doar cu analiza si rationament, am fi doar roboti. Iar vointa libera poate fi asociata (servita de) cu o mica portiune neuronala, fara a fi identificata cu ea. Un om complet anihilat, dar care are puterea de a opta pentru bine sau rau intacta (sau "conservata") exista ca individ, isi pastreaza identitatea. Si partile anatomice par sa serveasca mintea. De aici incolo identificarea "eului" e mai delicata.
Sigur ca da, dar asta stiam cel putin noi crestinii, omul adevarat nu este materie
Si desigur, explicabil din punctul de vedere al religiei, sustinut de multe dovezi.
Exact cum a spus filip,dovada ca ai suflet o gasesti in faptul ca ai sentimente,fara suflet nu ai putea simti dragoste, ura, bucurie, suferinta, fericire etc.
Ba da. Si exista o modalitate de a privi lucrurile din acel punct de vedere. Din perspectiva "omului cel adevarat". Dar nu facem asta pentru ca nimeni nu ne invata cum
Păi,e cam logic că poţi trăi şi fără un picior sau o mână, pentru că nu sunt organe vitale.
Fără stomac nu poţi trăi. Sua fără cap. Deşi, cunosc destui care n-au cap şi o duc destul de bine.