| Steregoi a întrebat:

Omul necredincios se lauda ca produce ( tehnologie, instalatii, plastice, automobile, haine, incaltaminte, etc ) insa Adam si Eva nu trebuia sa produca nimic. Omul este gresit evalutat dupa cat produce si nu pentru respectul pentru Dumnezeu. Cum comentati?

Răspuns Câştigător
| laSoledad a răspuns:

A produce inseamna a munci. Adam si Eva nu munceau nimic pentru ca erau deja in Rai, Dumnezeu le oferise totul deja. Pe pamant insa, ca sa supravietuiesti, trebuie sa muncesti, sa produci, sa oferi valoare daca vrei in schimb valoare. Nimeni nu iti da totul de-a gata ca sa traiesti tu bine de-alungul vietii (ca in Rai). (Vorbesc despre un "tu" general). Trebuie sa oferi in schimb valoare pentru asta. Indiferent ca esti angajat sau angajator, munca e factorul ce face ca omenirea sa supravietuiasca si sa avanseze. Pe de alta parte, sa ai respect fata de Dumnezeu inseamna sa respecti si sa urmezi principiile date - sa muncesti, sa nu furi, sa nu fi lacom, sa nu lenevesti, sa-ti iubesti si sa-ti ajuti aproapele. Asa ca prin munca, nu doar ca te dezvolti pe tine si iti asiguri existenta, dar la fel de mult prin munca ta, automat ii ajuti si pe ceilalti din jurul tau - in mod direct si indirect. Cand esti angajat, munca ta serveste oamenilor sau unei companii, care la randul ei serveste comunitatea. Multi zic in mod superficial ca vor sa fie ei antreprenori si sefi, ca sa nu mai munceasca pentru nimeni, sa nu mai serveasca pe nimeni. Gresit, antreprenorii, sefii muncesc la randul lor, servind clientela si grupul de investitori si creditori care le ofera sustinere si de asemenea, servind comunitatea (impozite, taxe). Nu exista actiunea de a munci care sa aiba numai efecte asupra ta. Actiunile tale se rasfrang in jurul tau, aducand valoare in randul oamenilor care beneficiaza de munca ta. La fel, noi beneficiem de valoare datorita muncii altora. Iar daca implici si spiritul si pui suflet in ceea ce faci (adica nu doar daca actionezi ca un robot), atunci creatia ta, munca ta este demna de apreciat. Sa ai o pasiune, sa pui suflet in ceea ce creezi/produci, sa-ti faci munca gandindu-te la faptul ca prin ea ajuti alti oameni (mai presus de remuneratie), asta e tot o forma de respect fata de Dumnezeu.

9 răspunsuri:
| CinevaAnonimă a răspuns:

Adam si Eva faceai cunoștință cu nodul mediu de trai, dar nu stiau inca de faptul ca ar putea inventa asa de multe tehnologii. Ei se ocupau de intretinerea lor, de locuință, etc. Asta nu înseamnă că ar fi gresit sa produci noi tehnologii. Depinde si de scopul lor.

| Steregoi explică (pentru CinevaAnonimă):

Tehnologia e o consecinta a pacatului lui Adam.

| Steregoi explică (pentru laSoledad):

Daca Adam nu ar fi pacatuit mai muncea omul? Cum functiona societatea? Ce muncea Adam?

Facerea 2:15:"15. Şi a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l făcuse şi l-a pus în grădina cea din Eden, ca s-o lucreze şi s-o păzească."

| RAY a răspuns (pentru Steregoi):

Https://www.tpu.ro/......u-s-ar-fi/

ai spus omului ce a vrut sa citeasca, ai primit fundita :)) nu cumva sa iti folosesti mintea ca e pacat de moarte, dumnezeu iubeste prosti, ignoranti, limitati sa inteleg

| enervezfraieri a răspuns:

Cred ca iar nu ti-ai luat pastilele.

| CinevaAnonimă a răspuns (pentru Steregoi):

Cine a spus asta?

| Steregoi explică (pentru CinevaAnonimă):

Dumnezeu si eu, adica noi ( Dumnezeu si cu mine ).

| Steregoi explică (pentru enervezfraieri):

Tu ti le-ai luat?

| CinevaAnonimă a răspuns (pentru Steregoi):

Te-ai făcut deja profet?
Acum serios vorbind, multe se pot condidera consecințe ale păcatului lui Adam, deoarece totul se face pe Pământ și nu în rai. Dar și casa ta este făcută după izgonirea din Rai, deci ar ieși că și ea este făcută de necredincioși. Bine, acesta nu e decât un exemplu care arată că dacă e făcut după izgonire, un lucru nu poate fi neapărat rău. În general lucrurile în sine nu sunt rele, rele pot fi sufletele noastre și faptele.