| Inferno a întrebat:

Ortodocsii sunt certati cu fizica?

Sfintirea apei este un fenomen fizic,cel putin asta sustine bor atunci cand spune ca apa respectiva are proprietati magice. Adica nu e doar un ritual cu valoare simbolica, se intampla "cu adevarat".

Insa nu incalca principiile relativistice ale lui Einstein? Pe ala de ne zice ca nimic nu poate sa se miste mai repede decat "c",viteza luminii in vid.

Ca eu de o viteza a sfintirii nu am auzit pana acum. Se presupune ca fenomenul are loc instantaneu, in tot volumul substantei.

Informatie care calatoreste INSTANTANEU,mai repede decat viteza luminii? Asta-i noua. Lamuriri? Desigur ca nu. Am uitat cu cine discut. Ma scuzati.

Deci cum facem?
a.) Einstein se insela.
sau
b.) Crestinismul e cel ce greseste.

Sau poate e varianta c.) si sfintirea apei nu are loc instantaneu, situatie in care am sa va rog sa-mi rezolvati urmatoarea problema:

Se ia un bazin cu lungime un metru, de grosime neglijabila, umplut cu apa. Sfintirea are loc la un capat. In cat timp se va sfinti si apa din partea cealalta?

6 răspunsuri:
| BogdantheDreamer a răspuns:

Pai tu esti un exemplu. La botezul tau, a fost nevoie sa te scufunde complet sau doar un deget, pentru a te sfintii? Intreaba-ti parintii si vezi cum sta treaba si te lamuresti singur.

PS: Tipii aia de la CERN spun ca o particula a reusit sa depaseasca viteza luminii. Cred ca Einstein are emotii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

"Tipii aia de la CERN"... care tipi? Niste surse?

Fun fact : stiai ca afirmatia ta este gresita? Da un search pe guagal.

| costis a răspuns:

Nu conteaza nanosecundele. Pentru mine conteaza daca primesc acea energie care imi poate influenta viata in bine. Pot s-o primesc si intr-o ora, sau dupa trei zile.

| Inferno explică:

Efort intelectual nul, asa cum ma asteptam.

| sublime89 a răspuns:

Ortodocsii sunt certati cu realitatea. Patriarhul Daniel si-a angajat un bodyguard mai nou, de parca D-zeu nu e un bodyguard suficient de bun pentru el. laughing De ce se teme daca e atat de sigur ca exista d-zeu? Nici macar ei nu cred in basmele pe care le raspandesc. Sunt doar o sursa de bani.