| SorinelCopilu a întrebat:

Pace fratilor am dilema de vreo cativa ani deja.
Eu sunt insurat cu o fata din 2017 pe care o iubesc foarte mult, e mama copiilor mei dar mai iubesc pe inca o fata foarte mult am incercat sa mi-o scot din cap dar deja au trecut 5 ani si nu am putut deloc ma gandesc la ea zilnic.
anul trecut la inceput anului m-am intors cu fata spre Dumnezeu slavit fie numele sau m-am dus la biserica mam rugat sa mi-o scoata din cap dar nimic in schimb am visat-o pe sotia mea cu doi copii de mana in spatele meu pe o stanca gigantica eu eram cu spatele la ea si eu sau cineva nu era foarte clar imi spunea ca daca imi mai insel nevasta Dumnezeu ma va uita, nu stiu ce sa fac eu sunt de Religie Pendicostala si mie foarte de greu a trecut 1 an de la vis si tot nu nu mi l-am putut scoate din minte eu inca sunt indragostit de acea fata spuneti-mi va rog ce sa fac un sfat ceva.

10 răspunsuri:
| NoisyLight a răspuns:

Ai grijă cu trup și suflet de casa și familia ta. Roagă-te lui Dumnezeu să îți lumineze mintea și vei afla răspunsul la momentul potrivit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate dacă iei niște zile de post, acest duh va fugi de la tine... Ce a unit Dumnezeu omul să nu despartă.

| CostinAlamariu a răspuns:

Ochii care nu se vad se uita. Daca poti incearca sa rupi orice legatura posibila cu ea si gata.

| ania a răspuns:

Cere lui Dumnezeu iertare pentru idolatria pentru fata respectvă și cere să -ți curățească cu sangele lui Hristos mintea de toată idolatria pentru ea, pentru că pe Dumnezeu l-ai făcut gelos în primul rănd.eu așa am scăpat de sentimentele avute pentru cel dinainte de soțul meu

| SorinelCopilu explică (pentru CostinAlamariu):

Am incercat frate dar totusi fara sa o vad de 5 ani de zile nu pot sa mi-o scot din cap ori unde ma duc ori ce fac la ea imi sta capul chiar i-am dat bloc pe Facebook dar si-a facut alt cont si mi-a dat cerere din nou nu stiu ce sa ma fac

| SorinelCopilu explică (pentru ania):

Crede-ma Sora de 5 ani sunt plecat in Germania 5 ani in care nu am vazut-o si nu am vorbit cu ea dar nu stiu tot ea este in capul meu mam rugat anul trecut la Dumnezeu si el mi-a venit in vis si mi-a aratat acel vis care l-am pus in in intrebare

| SorinelCopilu explică (pentru Ineys):

Mda multumesc pentru seriozitate

| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietene, da-mi voie sa iti spun ca ''fata'' de care tu te-ai indragostit tinand cont ca au trecut atatia ani, trebuie sa realizezi ca tu nu iubesti acea fata, ci imaginea ta formata despre ea. Da-mi voie sa iti explic.
Tu ai permis mintii tale sa se joace cu vrea ea, si ti-ai creat imaginea ''iubitei perfecte'' de aceea nu o poti uita, pentru ca iubita din mintea ta nu te cearta, nu iti vorbeste dur uneori, nu o vezi nemachiata dimineata, pentru ca imaginea ta despre ea este ca un tablou care nu se schimba, un tablou nu te va rani, nu te va face sa te simti neconfortabil, nu te vei certa cu el cum se intampla in mod normal in toate cuplurile, toti ne mai certam uneori dar trebuie sa avem maturitatea sa trecem peste.
Nu o sa ti-o scoti din cap niciodata daca nu realizezi faptul ca ea nu este exact ca in tabloul construit de tine, daca ai sta cu ea atat de mult timp cat stai cu sotia ta si ai cunoaste-o in detaliu, s-ar putea sa fie fix opusul tau, de ce? Pentru ca in afara toti aratam ce este mai bun din noi.
Tu nu o iubesti pe acea femei, trebuie sa faci distinctia dintre iubire si obsesie, deja dupa un numar de ani devine o adictie.
Dumnezeu ti-a dat un mare dar, ti-a dat o sotie loiala, ti-a dat copii, ti-a dat un camin, esti gata sa dai cu piciorul la tot, doar pentru o fata despre care tu crezi ca este perfecta dar nu este deloc asa?
Dragul meu prieten, inteleg ce simti, dar nu da voie mintii tale sa iti mai arunce acele ganduri dulci despre acea fata, indragosteste-te de sotia ta, de mama copiilor tai, esti barbat, este cap de familie, ai responsabilitati fata de sotia ta si fata de viitorul copiilor tai, comporta-te ca atare, nu lasa totul pentru o fata cu un caracter imaginar, un caracter si o imagine pe care tu ti-ai format-o despre ea, ea fiind alta persoana in realitate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1 singur sfat, pentru ca problema e una singura.
Mintea ta e un teren de lupta, la propriu. Ai mare grija ce ganduri lasi sa se infiltreze, daca tu stai toata ziua si te concentrezi numai asupra unui singur punct de marimea unui ac, cum rahat sa o poti uita? Nu te mai gandi la ea, ignora orice gand care are legatura cu ea, intalneste oameni noi, iesi afara din casa, pa camp, cu bicicleta, fa sport, citeste, scrie, deseneaza, nu mai sta ca un ratat in casa plangand si visand doar chipul ei si cum e ea perfecta, singura femeie de pe lume care te completeaza, numai exista nimeni ca ea, e singura de pe universul asta si din celalalt, care iti poate oferi ceea ce vrei. Tu te auzi?
Vrei sa iti zic eu care e treaba, ia stai cu bagaboanta asta in casa 2 luni, o sa vezi ca e fix invers de cum o vezi tu ''matura, iubitoare, frumusete orbitoare, perfecta'' vrajeala de 2 lei, una e ce aratam in afara, si alta e ce suntem in interior, ai grija ce faci, dar nu crede ca ea e singura, din toata populatia globului pamantesc doar ea o fi singura femeie de pe lume potrivita pentru tine, vezi-ti de treaba.
Bai omule, ba copil de gradinita, sunt copiii tai mai maturi ca tine ba omule, tu te auzi de rahaturi de 2 bani scoti pe crapatura din fata ta numita gura? Vezi-ti firar mama ei a naibii de treaba si traieste-ti viata cu femeia ta, lasa in mama ei de treaba alte femei ca o sa o pierzi pe sotia ta, o sa iti pierzi copiii, o sa pierzi tot prostule si o sa ramai cu mana dreapta sa te aline pe barbatie. Altii mor sub poduri de foame, altii se sunicud ca nu au o prietena nu o sotie, altii se arunca de pe bloc ca nu pot face copii, sunt sterpi, si tu un idiot si un imbecil cu femeie si copii sta si se uita la nori si viseaza o femei de care e indragostit de ani, las-o dreacu ca ajungem la balamuc, baga-ti mintile in cap fratele meu, vezi ce faci, te pup dulce.