| Maryuk해바라기 a întrebat:

Pareri...
"EU sunt intregul univers....Soare, luna si stele se invirt in mine"

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Nu se refera la Dumnezeu se refara la o perceptie superioara asupra sinelui in raport cu universul.

13 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Am citit fraza aceasta si parca aparea intr-un din lucrarile lui kant si se refera la o perceptie superioara asupra realitatii.

| Pathy a răspuns:

"EU" ar fi Dumnezeu, nu? Parerea mea e ca Dumnezeu nu ar trebui sa fie considerat ca si o entitate sau spirit, ci Dumnezeu e tot ceea ce ne inconjoara, cu viata, sau cu lipsa ei. Dumnezeu face parte din tot, iar noi facem parte din El.

| cristi202 a răspuns:

Pacat daca iti vezi doar EUL... O fi el un univers intreg, insa daca ai privi in jur la celelalte minunatii din lumea asta, ai ramine surprins sa vezi cite multe alte lucruri sunt mult mai superioare, mai bune, mai frumoase, si ai intelege cit de mic esti de fapt cu eul tau.

| Woodenpints91 a răspuns (pentru cristi202):

Lucruri frumoase zici?
Păi,eu dacă mă uit în jurul meu,pe lumea asta,văd crime,violuri,abuzuri,oameni care mor de foame,tortură,oameni omorâţi de calamităţi naturale, frică, disperare, invidie, lăcomie...etc. Şi-mi dau seama că puţin îmi pasă de eul ăla, pe care tot îl ridici tu în slăvi, şi comparativ cu alţii chiar o duc bine.

| cristi202 a răspuns (pentru Woodenpints91):

E trist daca vezi doar partea goala a paharului. Dar hai sa ne uitam putin si la partea plina: gesturi caritabile, zimbete ce aduc alte zimbete pe fetele oamenilor, sfatul bun al uni prieten, grija unui parinte pentru copilul sau, tot ce a creat omul, cu tehnologia sa, si de care depindem atit de mult, tocmai pentru ca sunt lucruri atit de folositoare, chipul unei femei frumoase la care te-ai tot uita mereu, apa ce iti mingiie corpul atunci cind te scalzi si inoti in ea, soarele cu caldura lui care face ca o zi de primavara sa fie atit de frumoasa, fructele ce te delecteaza cu dulceata lor, o mincarica buna ce iti satura trupul, o bere rece sau o limonada ce iti astimpara setea pe o zi torida, si as putea continua cu exemple pina miine dimineata. Da, e adevarat, lumea e plina de lucruri rele, te izbesti mult de ele zi de zi, dar deschide ochii si pentru cele frumoase si bune, si alta viata vei trai!

1. Gesturile caritabile mi se par cretine şi inutile.
2. Zâmbetele altora mă lasă rece. Nu dau 2 bani pe ele.
3. Nu ţin cont de sfatul altcuiva, care probabil nu mă cunoaşte la fel de bine cum mă cunosc eu. Şi nu-mi place să cer sfaturi, prefer sa-mi rezolv singur problemele.
4. Mă plictisesc extrem de repede de orice femeie. Cu cât o văd mai mult, cu atât mă atrage mai puţin şi pare mai neinteresantă.
5. Spunele asta cu apa care îţi mângâie corpul, ălora de le-a intra apa în casă la inundaţii.
6. Soarele u căldura lui care te ţine în casă toată dupamiaza când e caniculă.
7. Fructele te delectează, doar dacă le culegi din grădina ta. Ălea de pe piaţă nu te delectează cu nimic.
8. La partea cu berea sunt de acrd cu ctine. Limonada nu-mi place.

Nu văd jumătatea goală a paharului, văd ceea ce trebuie văzut. Probabil paharul prin are văd eu lumea, e plin doar un sfert. Şi sfertul ăla e o apă împuţită şi deloc potabilă.

0) Esti tare dragut! Chiar daca, dupa cum te descrii in aceste puncte, pari a fi tipul de om singuratic, departe de orice fel de sociabilitate.
1)Tie ti se par inutile gesturile caritabile, e normal, odata ce nu ai nevoie de vreunul. Insa cind iti va arde casa, sau vei avea parte de inundatii, vei intelege cit de mult inseamna un asemenea gest atunci cind cineva ti-l va face. Oricum ele sunt un raspuns la problema suferintei oamenilor, pe care ateii o aduc in discutie cind e vorba de existenta lui Dumnezeu. Daca oamenii care au ar fi macar un mic mai caritabili, poate ca nu am mai avea de-a face cu foametea din Africa, cu urmarile dezastrelor naturale, si cu multe alte chestii. Da poate ar mai fi dezastre, dar cei ce trec prin ele nu le-ar simti prea mult, ajutati fiind mai apoi de altii.
2) Pacat! Pe mine, ca si pe multi altii, un zimbet adresat mie intotdeauna ma binedispune, si poate insemna mult atunci cind sunt trist.
3)Inseamna ca nu sti ce poate face un sfat bun. Oricum, unde sunt mai multe minti, poate iesi ceva mai bun. Desigur ca e mai sigurs a te descurci de unul singur, dar pierzi mult daca nu asculti de nici un sfat.
4) Te plictisesti, pentru ca privesti doar la aparente. Incearca sa cunosti omul, sa cunosti femeia, si vei vedea ca vei avea multe surprize placute din partea ei.
5)Mi-am spus-o chiar mie, atunci cind, dupa ce focul mi-a ars toate lucrurile in 30 de minute, am stat seara totusi linga focul pregatit pentru gratar de sotia mea. Multe lucruri intr-adevar pot distruge viata unui om, insa totusi pot fi bune si folositoare. Daca ele ne pot accidenta, nu inseamna ca sunt rele, asa cum nu inseamna ca o masina e rea, daca exista accidente rutiere.
6) Da, te tine vara in casa, insa oare nu e placut cind apare dupa o iarna grea? Nu te-ai buucrat niciodata primavara de caldura lui?
7)OK, gindeste-te la cele din gradina ta atunci. Pe care probabil nu o ai.happy Dar, daca tii neaparat asa maninci fructe bune si sanatoase, vei face tot posibilul sa ai o gradina a ta.
8)Eu am adus in discutie limonada, pentru ca imi place mie. Berea iti place tie, si e normal sa fim diferiti, sa avem lucruri care ne plac diferite. Insa ele exista si ele ne fac viata frumoasa.

Nu e doar un sfert de pahar, si acela cu apa imputita si nepotabila. In privinta a doua lucruri suntem de acord ca ar fi bune: fructele ce cresc in gradina ta, si berea. Desigur ca daca te-as cunoaste, as putea sa aduc in discutie mult mai multe lucruri care iti plac, deci nu e doar un sfert de pahar plin de mizerii, sunt sigur de asta. Ca tu te axezi doar pe partea goala, asta e altceva. Am mai cunoscut eu asemenea oameni care, cind au ajuns paralizati la pat, au realizat cit de mult au pierdut in viata prin faptul ca nu se puteau misca, si cite lucruri bune si frumoase avusesera inainte, insa nu le bagasera in seama. Nu iti doresc sa ajungi si tu la fel, pentru a realiza pierzind cite lucruri sunt bune in viata.
OK, hai sa facem viata frumoasa si sa iesim la o bere, ce zici?happy

Nici nu-ţi închipui cât de mărunte şi neimportante sunt chestiile de care mă bucur eu...şi cât de mult le ignor pe ălea după care aleargă toţi.

Nimic nu e marunt si neimportant in lumea asta, toate isi au scopul lor. Dar vezi? - Ai si tu lucruri care te bucura, deci nu e totul in gri si negru. Cit despre cele dupa care alearga toti, sunt lucruri care merita a fi ignorate.
Nu mi-ai raspuns la intrebarea cu berea!happyhappyhappy

Nu obişnuiesc să ies la bere cu lume, dar dacă vrei o fac şi pe asta. Prefer totuşi să beau singur în casă.

Te "cunosc" de multisor pe aici pe TPU, si crede-ma ca mi-ar place enorm sa te cunosc si "live", sa avem o discutie la un pahar de bere. Chiar daca nu vedem lucrurile in acelasi fel. Eu intotdeauna am stiut sa respect o parere diferita de-a mea. Insa daca tu preferi sa iti bei berea singur acasa, poate ca e mai bine asa, cel putin pentru tinehappy. Invitatia, oricum, ramine deschisa!

| aliceinchains a răspuns (pentru cristi202):

Mi-era dor de niște răspunsuri de-ale tale, chiar dacă nu sunt de acord cu majoritatea. Că nu începi să spui oricui nu crede în dzeu că va arde în iad și etc. și că îndemni la chestii pacifiste. Și că nu răspunzi cuiva în același mod dacă cineva îți răspunde urât sau ceva de genu. Nici măcar Ema nu e așa!

| cristi202 a răspuns (pentru aliceinchains):

Ei, uite ca am reaparut! Si ma bucur daca am stirnit dorul dupa raspunsurile mele pe aici. Asta inseamna ca sunt de folos, si asta e totul, doar de asta sunt pe aici.
Multumesc pentru raspuns, el inseamna mult pentru mine!

Întrebări similare