| AvalohAlyn a întrebat:

Pe ce cheltuie Guvernul 40 milioane de euro? Pe un referendum cretin, inutil si penibil.Banii aia se puteau duce in Educatie si Sanatate dar na..traim in Romania happyCine mai e de acord cu mine? Eu zic sa nu ne prezentam la vot,sa il boicotam, asa e cel mai bine

36 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Uite aici ce multi cred că e utilă mascarada asta:
https://www.tpu.ro/......ina-2.html

| teo530 a răspuns:

Păi jumate îi ciordeşte, sau pe ţigări şi cafele de 100 de euro, pe pensiile lor speciale.

| AC4S4 a răspuns:

Hai ma, de parca Guvernul a facut initiativa. Au fost 3 milioane de semnaturi si s-a cerut un referendum. Ce doreai, sa zica Parlamentul ca nu le pasa de dorinta cetatenilor si sa respinga initiativa? Uite ca USR a dat dovada de ipocrizie. Pe de-o parte spun lucruri de genul "Daca vine o initiativa cetateneasca in Parlament trebuie adoptata, nu-ti bati joc de semnaturile multor oameni", pe de alta parte s-au opus initiativei de modificare a articolului 48. Nu votez cu PSD, dar mi-am schimbat radical parerea despre USR dupa ce am vazut actiunile lor anti-democratice.

Banii aceia nu se puteau duce spre sanatate, din moment ce a fost deja alocat bugetul pentru 2018, nici spre educatie sau altundeva. Banii alocati pentru referendum existau deja, sa nu crezi ca s-a facut ceva de genul "Luam bani de la educatie si sanatate ca sa facem referendumul". Stai linistit ca exista bani in educatie si sanatate, ca nu se folosesc nu e de vina referendumul. Sunt convins ca nu va pasa voua asa mult ca se dau bani pe referendum, altele sunt motivele.

"dar na... traim in Romania" - exact, aici oamenii nu se informeaza... doar comenteaza.

Atat boicotarea referendumului, cat si crearea de minciuni ca sa-i faci pe oameni sa mearga sa voteze "Da", sunt jalnice. Presa ar trebui sa fie impartiala si doar sa informeze populatia ca exista un referendum, despre ce e... nu sa le spuna sa-l boicoteze.

| danut a răspuns:

Nu e o tema pentru sectia religie dar la referendum ESTE DREPTUL meu sa ma duc, daca Dumnezeu mi-a dat dreptul SA ALEG as fi un CRETIN sa nu o fac. Ce scriu acolo este alegerea mea, dar ma duc caci altfel scrie pe mine idiot.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Eu d-abia astept sa merg sa votez la referendum! Suntem chemati sa ne marturisim credinta in Dumnezeu si asta voi face! Cred in Dumnezeu si in Sfanta Lui Biserica, si la referendum voi vota pentru una dintre marile Taine asezate de Dumnezeu in Biserica pe care a castigat-o cu Sfant Sangele Sau: Taina Casatoriei, ca legatura si relatie fireasca si sfintita intre un barbat si o femeie.
Cine boicoteaza sau se jeneaza sa mearga la referendum, este ateu, fiindca nu-si asuma public si nu-si marturiseste credinta in Dumnezeu! Pana acum am votat pentru politicieni, dar de data asta votam pentru Dumnezeu si Biserica Lui.
Conform Sfintilor Parinti ai Bisericii, sunt trei feluri de ateism: negarea, erezia si tacerea. Cine nu-si marturiseste credinta in Dumnezeu, atunci cand este chemat s-o faca, este ateu si lepadat de Hristos!
Intr-o lume care se aseamana din ce in ce mai mult cu Sodoma si Gomora la nivel planetar, era nevoie de aceasta precizare in Constitutia Romaniei, ca Taina Casatoriei este doar intre un barbat si o femeie. Homosexualii vor sa paraziteze din legitimitatea casatoriei, de aceea tin ei neaparat sa se casatoreasca, insa asa ceva nu e pentru ei, caci stim din Biblie ca sodomistii nu se casatoreau. Sodomia este un act nefiresc, o deviatie sexuala, o boala si nu trebuie in niciun fel acceptata, legiferata! Sodomia e pacat strigator la Cer, este un pacat impotriva lui Dumnezeu, care a distrus cu foc si pucioasa orasele Sodoma si Gomora pentru pacatul homosexualitatii.

| SG1995 a răspuns (pentru danut):

Alegerea ta în deterimetrul altuia.

| ania a răspuns:

Eu cred că e util și oportun și voi merge. Când aud că în diverse tări( ex Canada) se întreabă copiii la grădiniță ei ce sex simt că sunt și se administrează hormoni masculini și feminini în funcție de fabulațiile lor, mă apucă groaza.Și mama mea și-ar fi dorit să fiu băiat, pe la 4 ani poate dacă mă întreba ceva psiholog intelegător ce simt ca sunt, incepeam sa am confuzii, daca imi dadea cineva Doamne fereste si hormoni,
mă nenoroceau, poate ratam familia frumoasa pe care o am acum.

| danut a răspuns (pentru SG1995):

In detrimentul cui? Face parte din specia OMeneasca? Se REPRODUCE ca un om cu partenerul lui?

| SG1995 a răspuns (pentru danut):

Adică homosexuali nu-s oameni?

| milan9 a răspuns:

Poate doar a zecea parte se duce spre consumabile, gen hartie... In rest, suma aceasta revine tot unor functionari ce supervizeaza desfasurarea electorala. In consecinta... nu pot fi definiti ca fiind chiar bani pierduti.

Si apoi, mai e ceva... Daca intr-o zi tie ti se impune restrictie pe oxigenul expirat iar tu te hotarasti sa reactionezi, sa protestezi si sa ceri referendum (pentru ca INITIAL TI-AU FOST REFUZATE alte cai) eu ar trebui sa-ti reprose tie asta ca fiind o risipa si o subminare a economiei nationale? thinking thinking Intreb si eu, pentru ca acest control care se pregateste din exterior asupra copiilor nostri seamana suficient de mult cu exemplul oferit. sad

| DeyCj a răspuns:

Nu am înțeles ce legătura are cu categoria asta întrebarea ta, dar în fine, am decis să-ți răspund.
Da, așa este cu banii cheltuiți pe acest referendum, care indiferent că-l boicotăm sau nu legea familiei tot nu se va schimba, se putea face altceva.La fel și cu banii alocați bisericii ortodoxe din bugetul de stat.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru danut):

De fapt, nu prea ti-a dat niciun drept sa alegi. Ti-a dat, in schimb, obligatia sa te conformezi ideilor lui ca altfel ajungi in iad.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru milan9):

Nu seamana absolut deloc.

In exemplul tau iti pierzi viata.

In cazul in care vecinul e gay, nu pune in pericol viata celorlalti prin faptul ca ii place sa si-o ia in fund.

| Nilsson a răspuns:

In tarile civilizate cum e Elvetia de exemplu oamenii sunt chemati sa isi exprime parerea si pentru lucrurile cele mai putin importante, cu atat mai mult noi ar trebui sa ne-o exprimam pentru o tema extrem de sensibila.
Daca se organiza un referendum pentru legalizarea casotoriilor intre persoanele de acelasi sex cum s-a intamplat in tarile vestice toti sustinatorii LGBT ar fi salutat aceasta initiativa.

Răspuns utilizator avertizat
| SilentRain a răspuns:

Asa este tara asta de rahat, au bani doar pentru tampenii si biserci
Pentru copii din orfenilate nu au, pentru pensionari nu au bani, pentru scoli si spitale nu au bani

| danut a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Ti-a dat posibilitatea alegerii intre cele doua optiuni valide.

| danut a răspuns:

Doar DACA se pocaiesc de faptele lor.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

O, ba pentru pensionari au. Trebuie sa castige cumva si viitoarele alegeri.

| Mircea08 a răspuns:

"Asa e cel mai bine " nu este convingator. Daca prin boicotarea referendumului se puteau salva acele milioane atunci ar fi avut sens problema pe care ai ridicat-o. Mi-ar fi placut totusi sa spui adevaratul motiv pentru care tu nu vrei sa mearga lumea la vot

| milan9 a răspuns:

Dar daca tu, aflandu-te acum in Finlanda (si peste ceva timp aceeasi situatie regasindu-se siin Romania) te-ai trezi ca ti se confisca familia (copiii) pe motiv de atasament "patologic", ca te-ai atasat prea mult de ei (asa a patit o romanca)...

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru pacatosulBogdan):

De fapt mergi sa validezi un exercitiu de rodaj a masinariei de vot pentru urmatoarele alegeri, crezi ca parlamentului si guvernului ii pasa de cine cu cine face sex sau de faptul ca tu vrei referendum ca iti place sa pupi mana popii?

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns (pentru AC4S4):

Cele 3 mil. semnaturi sunt luate de la simpatizanti PSD. Si am vazut la proteste ce fel de specimene voteaza cu PSD. Romania s-ar putea lipsi de astia 3 mi. care nu fac nimic, o freaca pe ajutoare sociale sau lucreaza la stat.
De ce sa platesc eu din contributiile mele tot felul de retardati sau angajati prin diverse ministere sau regii?
Nu exista fonduri suficiente in niciun domeniu. Daca ai fi economist ti-as face o schita. Exista primarii carora nu le-au fost alocate sumele nici macar pentru salarii din aprilie.
Este usor sa dai din gura cand esti pe dinafara.
Nu va boicota nimeni aceasta adunare jalnica. Romanii nu se vor prezenta la vot pentru ca asta stiu sa faca cel mai bine. Unui om normal la cap nu ii pasa de legea aia stupida.
Dar sunt sigur ca PSD si BOR vor scoate niste analfabeti la vot, ca de fiecare data.

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns (pentru danut):

Dreptul este dat de Cartea Drepturilor Omului si implicit de constitutie. Un pitic imaginar cu barba nu are nimic de-a face cu asta. Poti sa votezi si cu matusa Tamara, e problema ta. Eu, daca m-as duce la vot, as vota cu Chuck Norris. Intotdeauna mi-am dorit sa fac asta!

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns (pentru pacatosulBogdan):

Nia nia nia... asta suna a propaganda BOR. Esti chemat sa votezi o lege. Care oricum nu are sens. Nu are nicio legatura cu a fi crestin. Si te asigur ca nu se vor prezenta prea multi la vot, asadar cred ca Romania se va transforma intr-o tara cu cel putin 6 milioane de atei, dupa logica ta de coltul strazii.
Dumnezeu nu are o biserica! Macar daca ai fi citit biblia ar fi fost interesanta discuttia.
Esti prozelit?
In Constitutie nu se va specifica nimic despre taina casatoriei. Daca nu ai citit articolul de lege, mai bine taci din gura decat sa dezinformezi.
In acest moment in Romania este declarata legata DOAR casatoria intre barbat si femeie. Adica daca doua gagici blonde, bune rau vor sa se casatoreasca nu o pot face legal, la primarie, cu acte.
Legea asta exista si pana acum.
Este vorba despre intemeierea familiei: "(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor."
In plus, exista alte legi privitoare la familie care denumesc si explica ca exista mai multe tipuri de familie: monoparentala, nucleara, extinsa, fara copii etc.
Daca copilul tau va fi gay ii vei spune ca este o boala? Traiesti in Evul Mediu? Citesti doar acatiste la biserica? Nu vrei sa intelegi ca Sodoma si Gomora este un mit! Ti se pare ca Las Vegas arde in flacari?

| danut a răspuns:

"Dreptul este dat de Cartea Drepturilor Omului si implicit de constitutie."
Oau, tu chiar crezi asta?
Ce legatra are un pitic cu alegerea mea?
Tu poti vota si cu matusa Tamara.

| AC4S4 a răspuns (pentru Delmo_Catalin_1984):

PSD nu are legătură cu referendumul.

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns (pentru danut):

Drepturile sunt date tot de oameni, de comunitati. Daca eu maine am destula putere, iti pot restrange drepturile. Zeii imaginari nu au ce cauta in discutia asta.
Eu chiar votez cu matura Tamara!

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns (pentru AC4S4):

PSD incearca prin celebra tema "cine este tapul ispasitor" sa isi spele din "pacate" si sa faca un nou exercitiu de imagine pe banii mei. Cu alte cuvinte, este un fel de antrenament-test ca sa vada cati prosti pot strange la vot.
Este peste tot in presa internatioanal penibila lor incercare. S-a vazut si astazi in Parlamentul European unde toti membrii (exceptia facand extremistii) i-au dat la mumu lu' coana Veorica!
PSD si BOR au cea mai mare legatura si implicare. Chiar daca este ilegal, cele doua fac propaganda si impart pliante. Fapt dealtfel confirmat si dovedit!
Alta intrebare!

| AC4S4 a răspuns (pentru Delmo_Catalin_1984):

Fii sigur ca sunt multi care nu vor vota cu social-democratii la alegerile parlamentare, dar vor vota "Da" la referendum.
Nu va mai uitati oamenilor la partide. Judecati fara sa va lasati influentati de partide. Nu se voteaza partide la acest referendum.
Dintre marile grupuri religioase eu cred ca cea mai mare participare o vor avea neoprotestantii, insa majoritatea neoprotestantilor nu voteaza si nu au votat cu PSD la alegeri.

Referendumul este cerut de 3 ani. Da, este rusinos din partea PSD-ului ca l-au tot amanat. Tot spuneau de prin 2017 ca urmeaza, mereu era "luna viitoare". Eu nu voi vota cu PSD in 2020-2021, dar la referendum voi vota "Da".

Nu stiu de ce va place sa aruncati cu ura in cei care vor sa voteze si sa dezbinati atat. Nu cei pro-referendum arunca cu ura, ci voi pentru ca ii faceti pe votanti "medievali, inchisi la minte, prosti, etc.".