Omule, tu vei incalca o libertate fundamentala prin acest vot si ii acuzi pe altii?
Hai sa lasam ipocrizia la o parte! Daca vrei sa te casatoresti cu un barbat, un magar sau cu nevasta vecinului, putin imi pasa!
Ma dus sa votez "da" ca sa ce? Sa indoctrinez mai departe tinerii, sa sap si mai adanc o groapa intre noi si civilizatie?
De ce nu va duceti voi in munti si sa fiti amish, sa va casatoriti intre voi, sa nu acceptati transfuzii si sa va vindecati prin rugaciune si meditatie?
Cu ce crezi ca vei schimba lucrurile?
Crezi ca se va schimba in Romania dupa acest referendum?
Iti spun eu: NU. Copiii vor merge in aceleasi scoli care stau sa cada, vor avea manuale cu greseli in ele din cauza incompetentilor, profesorii nu-si vor da interesul pentru ca au lefuri mizere, iar astia care voteaza "da" isi vor pupa sefii in fund printr-o regie sau institutie a statului ca sa devina si ei niste sefi mai mici.
Si bolovanul inegalabil si inechitabil al societatii romanesti se va rostogoli inca o data, precum proverbiala munca a lui Sisif, iar prostii chemati la vot il vor impinge iar.
Stii ce este casatoria? Este o diferenta dintre a sta cu o persoana si a fi casatorit cu o persoana. Cand doi oameni se casatoresc, inseamna ca vor sa-si intemeieze o familie. Familia se intemeiaza pe casatoria dintre un barbat si o femeie, asa a fost mereu. Cine se gandea in 1991, cand a fost facuta Constitutia actuala, ca in 2018 cuvantul "soti" va fi ambiguu?
Cuplurile homosexuale nu au avut niciodata dreptul sa isi intemeieze o familie, nu le luam niciun drept. Nici nu este inscris pe undeva prin drepturile omului.
Am ajuns in 2018 sa ni se spuna sa mergem in munti daca nu vrem sa acceptam valorile vestului, de cand orice vine din vest e bun?
Vor fi legalizate parteneriatele civile (inclusiv pentru homosexuali). Deci, doua persoane vor putea sa fie legate prin ceva acte, insa nu vor fi numiti o familie. Vor fi parteneri, dar nu familie.
Cum ai dori dumneata ca un referendum care doreste sa schimbe niste cuvinte in constitutie sa aiba efect asupra educatiei, sanatatii, infrastructurii? Ce legatura are una cu alta? Dupa referendum stim ca va fi clar ca persoanele de acelasi sex nu se pot casatori, nu are treaba cu economia tarii.
Vreti o economie mai buna, mergeti la vot oamenilor si nu mai dati vina pe niste lucruri ce nu au deloc legatura cu aceasta.
Poate vei urmari serialul Descoperirile Biblie sau asa ceva pe canalul History si atunci poate te vei lamuri cat de cat de unde si ce si cum. In rest poti ramane cu matura Tamara toata viata in "alegerile" tale. Dumnezeu ti-a dat Liberul Albitru, cum sa ma opun eu.
O familie sau o casatorie poate fi si intre doi magari, intre un barbat si un magar, intre doua femei gay. De ce iti pasa. Pot sa adope un copil si sa il creasca cum trebuie. Nu ai auzit de basmele romanesti in care copiii sunt crescuti de animale? Sau de cazurile gen Mowgli?
Casatoria este un rahat institutionalizat. Statul iti da niste hartii de doi lei in schimbul unei sume, iar biserica te pune sa te invarti in jurul unei mese cu o coroana pe cap. Ghici ce? In schimbul aceleiasi sume.
Crezi ca au vreo importanta hartiile statului sau ritualul medieval al Bisericii? Pentru mine, nu! Pentru alte cateva milioane de oameni, de alte religii, nationalitati, etc.
Casatoria prin acte este buna doar in statele civilizate. Spre exemplu, in Statele Unite iti permite alte dobanzi la ipoteca, un alt fel de credit, taxe mai mici (la ei taxele la stat se platesc odata pe an si sunt de 28%). la fel si in tari civilizate ca cele nordice si cele de mijloc. De aceea exista aceasta idee cu legalizarea casatoriei pentru cuplurile gay. Doar pentru a avea aceleasi drepturi ca si noi.
Mi se pare normal si de bun simt.
Faptul ca vor sa-si intemeieze o familie, sa adopte, etc mi se pare la fel de bun simt. Cine sunt eu sa ma opun? Si de ce as fi atat de bigot sa o fac? De unde sa am asemenea prejudecati?
Desi am fost crescut intr-o familie "crestina" chipurile, m-au invatat sa gandesc singur si sa am propria coloana vertebrala. Nu conteaza daca esti crestin, ateu, agnostic, satanist, confucianist, buddhist etc. Acest minim de decenta ar trebui sa fie obligatoriu. Ce ai tu cu libertatea altuia? De ce vrei sa i-o ingradesti?
Ti-ar placea ca de maine sa ti se interzica sa iti practici religia sau ce faci tu pe acolo? Doar pentru faptul ca esti o minoritate? E absurd!
Cand sunt atatea carti in jurul tau, atatea informatii, atatia oameni de culori, etnii, religii diferite, atatea locuri de vizitat, atatea experiente de trait in lumea asta, de ce tocmai ASTA e preocuparea TA?
De ce nu va vedeti de viata voastra? De ce nu incercati sa iesiti din acest cerc si circ vicios de rahat in care va arunca unii? De ce nu incercati sa va iluminati? Cititi-l pe Buddha, pe Gandhi, mergeti si luati un shot de ayahuasca in padurea amazoniana, dormiti o noapte in desert cu berberii, dati-va cu parapanta, faceti ceva!
Cresteti, evoluati, invatati! Nu deveniti statici in aceeasi indoctrinare care bantuie tara asta!
Fiti mai buni decat parintii vostri, invatati mai mult, incetati cu prejudecatile!
Parca crestinii trebuiau sa isi iubeasca semenii, nu? Presupun ca nu si daca e gay, negru sau ALTFEL.
De ce va temeti atat de mult de tot ce este ALTFEL? Poate din cauza ca ati trait in comunism? Un om legat la ochi, fara viziune, va deveni doar mai rau, negativist si bicisnic.
In cele din urma, in urma acestor uriase intrebari, ai putea sa mai imi raspunzi la una singura?
DE CE?
Poate nu-l voi urmari! Documentarele la care ma uit sunt pentru evolutia mea intelectuala.
Nu mi-a dat nimic Dumnezeu, de vreme ce este un concept nou, inventat pentru cei ca tine. La fel pot spune ca eu ti l-am dat.
Poate ca matusa Tamara este chiar Dumnezeu. Te-ai gandit la asta? ))
Sunt tanar, nu am prins comunismul deloc. Nu am nevoie sa citesc despre Buddha sau Gandhi, Hristos este necesar si suficient in acelasi timp.
Crestinii isi iubesc semenii, dar nu trebuie sa nu mai recunoasca pacatul pentru ca pe unii ii deranjeaza. Conform tie, daca nu sunt de acord cu cineva, inseamna ca il urasc?
Tu ai o gandire tipic progresista, sa arunci traditia la gunoi in schimbul "valorilor" occidentale. Familia a fost mereu intemeiata de un barbat si o femeie, ca va place sau nu. Nu poti veni fara niciun argument si sa spui "acceptati".
Dupa cum am spus, va fi legal parteneriatul civil. Cei care nu vor sa-si faca o familie, vor putea fi "parteneri cu acte".
Nu pot sa cred ca mi-ai scris atatea randuri in care ai "calcat in picioare" casatoria, biserica, traditia, ne-ai facut pe unii incuiati si comunisti (indirect) si totusi nu ai adus niciun argument pentru ce sustii. Ba, mai mult, ai venit cu niste argumente false (cum ca trebuie sa dai bani ca sa te casatoresti).
Acum sa raspund la "De ce?". Un copil are nevoie de afectiune materna si de afectiune paterna, se observa daca lipseste una. Stiu ca sunt cazuri in care animalele au crescut copii, dar i-au ajutat doar sa supravietuiasca, nu le-au oferit afectiune materna si paterna. Asa este si in cazul cuplurilor homosexuale. Ar putea sa ajute un copil sa supravietuiasca, dar acelui copil ii va lipsi mama sau tatal (sau amandoi). Cel mai indicat ar fi ca afectiunea materna si paterna sa vina de la parintii naturali, dar, daca nu se poate, sa vina de la niste parinti adoptivi.
Stii cum e? Casatoria a fost mereu intre un barbat si o femeie. Si apar dupa cateva mii de ani niste oameni care vor sa strice "regulile" si le impun altora regulile lor.