Cel mai adesea pe Biblie. Desi, nu e nici macar necesar sa citesti Biblia ca sa iti dai seama ca misticismul, inclusiv cel crestin, e un bullshit. Daca ar fi necesar, ar trebui sa citesti toate povestile mistice care exista ca sa tragi o concluzie, ceea ce evident, nu e cazul. Lucru cu care esti tu de acord. Sunt convins ca nici tu nu le-ai citit pe majoritatea, dar stii sigur ca sunt prostii. De fapt diferenta dintre un mistic si un ateu nu e asa mare. Ateul doar considera o poveste in plus fata de mistic, ca fiind o tampenie.
Sigur ai vazut o intrebare de genul acesta pe aici si ar fi trebuit sa iti dai seama. Isi bazeaza necredinta pe un sofism, anume acela al explicatiei complete, anume ei cer dovezi complete si concrete despre Dumnezeu, de preferat si o poza cu el si CV ul lui de Zeu, bineinteles cu referinte si scrisori de recomandare de la supuşii anteriori.
"Desi, nu e nici macar necesar sa citesti Biblia ca sa iti dai seama ca misticismul, inclusiv cel crestin, e un bullshit."
Și care este argumentul tău pentru asta?
Pe faptul că necredința nu are nevoie de o bază. Credința are nevoie, iar această bază nu există.
Pe dorința puternică de a nu exista nimeni care să fie îndreptățit să le ceară vrodată socotelaă pentru viața lor.
Pe faptul că ei nu au văzut pe Dumnezeu.
Ei nu acceptă faptul că Dumnezeu nu poate fi văzut fizic, ci doar prin credință. Ei merg prin vedere, nu prin credință.
Pe când creștinul merge prin credință, nu prin vedere. Pentru că Dumnezeu poate fi cunoscut numai prin credință, prin acea măsură de credință pe care Dumnezeu a dat-o tuturor oamenilor.
Nefolosită, credința aceasta dispare.
Nu cunoaste el marele secrete csf, pe iisus la incercat, la solomon o spus nu te bucura pentru ce primesti, am sa scriu eu o carte : secretele lumii invizibile
Au fost atatea minuni. Ce este o minune? Un eceniment deosebit pe care îl pui în seama supranaturalui. Apoi spui. Există minuni. Deci există Dumnezeu. Așa că nu cred.
ca nu e avantajos. Aha, avantajos. Faci bișniță cu Dumnezeu.
poate fi, dar calea duce spre nicaieri. Poate fi. Dar de la nimic, căci Dumnezeu din teoriile tale e nimic, sigur la nicăieri ajungi. Succesuri și o zi bună.