Nu-mi aduc aminte ca religia sa fi facut vreodata afirmatii peremptorii pentru a ma putea baza pe ea.
Pe cand stiinta a reusit, intr-un timp relativ scurt, sa descopere lucruri cu adevarat, pentru ca nu poti compara o incertitudine religioasa ce se intituleaza "adevar" cu adevarurile apodictice de natura stiintifica.
Dar cine stie, probabil este mai placut sa-ti cladesti castelul pe nisip decat pe o stanca solida.
Grecii antici aveau cel putin o scuza, la vremea respectiva nu exista decat un singur adevar asa ca erau practic obligati sa-l accepte.
Pe amandoua.Stiinta era aparuta inainte sa existe termenul acesta.VT e plin de stiinta(desigur, la nivelul oamenilor de atunci). Citeste cartea "Bazele biblice ale stiitei moderne" de Henry M.Morris.Contine si o lista mare cu savanti crestini!
Pe amandoua.
Sunt stiintifici care sunt credinciosi.
Ceilalti ajung sa inteleaga pana la un anumit punct, si dupa aceea se pierd.
Sunt lucruri pe care stiinta nu le poate intelege, chiar daca ele exista, si vad efectul.
Pe știință, dacă ai observat și religia a acceptat știința.
Da " religia " și ar fi pierdut mulți oameni dacă ar fi refuzat tehnologizare.
Știința are mult mai multe dovezi ca religia.
Din intampare am citit intrebarea si nu ma pot abtine sa nu zic 2 cuvinte plecand de la premiza ca doua adevaruri nu se pot contrazice:in biblie scrie negru pe alb ca pamantul nu se misca,, El a intemeiat lumea, si nu se va clatina''totusi oamenii de stiinta au spus ca pamantul se misca in jurul soarelui si nu invers asa cum credeau institutiile religioase:intr-adevar la prima impresie zici ca soarele se misca in jurul pamantului si pamantul sta pe loc.insa este o iluzie optica aceeasi cheste se intampla si cand pleci din gara cu trenul cand se pune trenul in miscare si te uiti la gara ai impresia ca pleaca gara dar nu e asa daca te uiti in partea cealalta iti dai seama seama ca pleaca trenul.cam asa sta treaba si cu pamantul:
Pe stiinta.
Religia nu mi-a "reparat" piciorul cand mi l-am rupt(Medicina e un brat al stiintei).
Religia nu mi-a explicat de ce 2+2=4.
Religia nu mi-a explicat de ce nu pot sa sar 20 de metri in aer.
Religia nu mi-a spus cu ce sa-mi hranesc papagalul.
Mai sunt exemple, pentru cei ce vor sa comenteze cele de mai sus, le spun de dinainte: biologia, medicina, matematica, fizica sunt ramuri ale stiintei.
Te rog, nu religia a inventat masina, nu religia ne-a dus in spatiu, nu religia ne-a dat case mai calduroase, nu religia ne-a spus ce plante se pot manca, nu religia ne-a dat un tratament pentru cancer/HIV/gripa s.a., nu religia ne-a invatat ca ne-a pus o baza morala, nu religia a inventat roata, nu religia ne-a spus ca Pamantul se invarte in jurul soarelul si nu invers...
Mă bazez pe realitate, pe care se bazează şi stiinţa.
Religia nu este o bază solidă şi demnă de încredere pentru mine. Mai mult dezinformează, contrazice realitatea cu basmele ei puerile, care se pretind adevărate, şi nu aş putea să o iau în serios, chiar de nu ar distruge vieţi şi ar fi numai lapte şi miere.
O minciună crezută de mulţi a fi adevărată este tot o minciună. Nu am niciun motiv plauzibil să mă bazez pe ea.
Pe stiinta, pentru ca este adevarata si chiar functioneaza, spre deosebire de religie. Religia poate avea si anumite parti bune, dar asta nu o face adevarata.
Religia NU e doar una! Sunt mai multe forme ale religiei, pentru incultii de aici care folosesc Religia ca un cuvant ce defineste toate ramurile ei.Eu nu ma bazez pe nimeni. Cred in Dumnezeu dar stiu ca (in aceste timpuri) religia e doar o forma de a face o multime de bani.Nu sunt nici un frustrat, batut de soarta care este inpotriva ei si se bazeaza pe stiinta.Stiinta care a creat bombele atomice, cancerul. dupa care au venit savanti cu,, medicamentul,, iar toti cu IQ de 20 au inceput sa spuna ca stiinta e tot.
Pe niciuna.
Stiinta este la inceput de drum iar religiile exista cu miile.
Ma bazez doar pe creatorul acestei lumi iluzorii.
Mie nu mi se pare normal sa pui religie vs stiinta, pentru ca nu au de aface una cu alta.
Stiinta se bazeaza pe altceva, in timp ce religia este legata sufleteste.
Eu personal ma bazez pe stiinta.
Consider religia ca fiind un mod placut de a te amagi dar in acelasi timp de a te inchide intr-un cocon plin de tamie si icoane.
Asa e. Stiinta a adus mari contributii lumii si descoperirea lucrurilor Creatorului ( ma rog, a majoritatea). Dar si religia are contributiile ei pe plan spiritual. Ea ii ofera o "scolarizare" sufelcteasca, il face sa traiasca in avansarea-n virtute, contribuie la moralitate, la dezvoltarea omenescului dintre noi.
Incorect, spiritualitatea nu are nici o legatura cu religia. Daca compar faptele, pot spune clar ca (virgula) crestinismul este total impotriva ascinderii spiritului la dimensiuni diferite.
Ai auzit vreodata de metafore? ce sa zic...ma miram eu ca oamenii din vremea aceea nu intelegeau cand Isus le vorbea in pilde, dar nici acum nu inteleg mare ucru din ce scrie in biblie pentru ca inima voastra e impietrita...
Parea printre nouri s-a fost deschis o poarta, prin care trece alba regina noptii moarta, iata aici o metafora adevarata nu cele din biblie aia nici macar nu stiu sa compuna o metafora/religiosi din acele vremuri nu au inteles acele metafore si asa slabe din care reiesea ca pamantul nu se misca ci soarele dincauza acestor metafore de 2 bani galilei si giordano e.t.c. au platit scump pentru inchizitia din acele vremuri au interpretat gresit textul, daca vrei metafore adevarate citestei pe altii nu in biblie din cauza biblie au iesit multi deliranti misticicare se credeau profeti Apocalipsa cu siguranta a fost scrisa de un asemenea personaj/din pacate pe atunci nu exista psihiatrie
Pisicutaaaa întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: