Bleah, tu sti ce ii aia evolutie si cum apare ea, daca nu sti, informeaza-te corect?
Ce sa incercam? de aia traim in democratie avem dreptul sa alegem ce dorim tu ce scrii acolo e propaganda lasane sa ne traim viata asa cum vrem noi sa traim esti tu dumnezeu sasi dam socoteala tie / ti-a facut vreun rau un ateu? de ce ne face rau crestini ca tine? sunt discriminati/jigniti asa iubitori sunteti voi toti crestini
Foarte frumos ai pus intrebarea si te asigur ca o sa ma uit peste toate site-urile care le-ai adaugat intrebarii. Si eu gandesc la fel ca tine.
Asteapta sa vezi ce raspunsuri "interesante" o sa primesti de la atei. Sa nu mai zic ca altii o sa inceapa sa te jigneasca. Sa nu le bagi in seama jignirile. Le citesti raspunsurile si faci pe tine de ras ca oricum nu o sa creada in Dumnezeu nici daca s-ar impidica de El.
Cum poti afirma ca dumnezeu a aparut din nimic? macar stinta nu te obliga so crezi dar voi aveti acelasi texte vechi de mii de ani si tot va repetati ca niste papagali antici / omul are un rost in viata cand are un scop noi atei avem mai multe nu unul stim sa iubim viata / ne pretuim aproapele / respectam fiecare clipa a vieti / sunt noi mai septici asta e un defect? daca cineva intr-un text scrie ca daca sari de le etajul 9 nu mori tu chiar sari? un ateu gandeste se pare ca asta e un defect in societatea romaneasca gandirea se vede in tara asta ca gandirea e un lucru rar / toate animalele contribuie la mediu daca ramele nu ar fi azi pamantul ar fi tare si nu am putea cultiva nimic am muri de foame fiecare insecta are un rol prin evolutie si adaptarea ei la mediu / cum explici o viepsa ca isi inteapa victima o lasa paralizata iar apoi isi pune oule langa victima ca victima sa fie mancata de vie suna divin nu ma intreb dumnezeu de ce lasa viespa aia? sau de ce pisica vaneaza soareci? de ce orice animal are dusmanul sau dusmanii depinde de mediu noi oamenii am stapanit mediu dar tot microbi/virusi ne ucide uita-te in jurul tau ce plan divin vezi eu vad doar crime pentru supravetuirea unui animal de ce ucid animale daca dumnezeu e bun? universul e asa mare ca pamantul e un nimic sunt 400 mld de stele in galaxie / eu nu vad nimic complex si doar rezultatul a milioanelor de ani de evolutie atat tot / luna nu e perfecta e plina de cratere du-te pe ea / soarele nu e perfect du-te mai aproape de el e ca un leu infometat in cusca atinge temperaturi extreme / omul e plin de imperfectiuni / natura e plina de imperfectiuni / uita-te la om cei asa perfect la el ca are nevoie de 18 ani sa fie matur? ca la o boala mai grava ar muri? eu nu vad nimic divin
Dumnezeu nu a aparut, El a fost dintotdeauna si va fi vesnic.
O ardem deontologic vad...dc voi ateii bagti in aceeasi oala educatia cu credinta.repet daca stii anumite chestii nu esti Dumnezeu.Sufletul este cea mai de pret comoara a omului. Daca ai 1o premii nobel la fizica, esti ma inginer la nasa sau renumit medic chirurg, ce faci daca nu ai credinta in Dumnezeu.cu ce te ajuta capacitatea intelectuala sa te mantuiesti?
Ti se pare tie ca viata este un bonus? Gresit este tema pentru acasa, si daca nu o faci bine se vede pana apuci sa mori.Vin note de plata.
Nu o sa privesc clipurile dar pentru ca imi plac intrebarile (par sincere ) nu o sa te iau la misto sau ceva de genul (+ ca nu-s in dispozitia aia )
Aici e incercarea mea de a-ti raspunde la fiecare intrebare cat mai clar posibil (din punctul meu de vedere )
Ce rost avem noi oamenii?
Aici poti aborda problema in doua moduri :
1 sa negi ca avem vreun scop (nihilism )
2 sa fi mai inversunat si sa zici ca noi ne alegem scopul
Unii zic ca scopul nostru de fapt e sa ne simtim bine ceea ce cred ca ar constitui un 3. Asta se numeste egoism rational din cate stiu eu si personal sunt adeptul filozofiei asteia.Nu te grabi sa judeci,asta nu inseamna ca imi pasa doar de mine (mare atentie ) sau ceva de genul.Pot face sacrificii imense pentru cei iubiti cu toate ca,sincer,cand ne sacrificam pentru cineva iubit ne sacrificam pentru noi insine (mult noroc dormind noaptea daca refuzi o persoana iubita cand o duce rau )
Omul doar se naste, mananca, se inmulteste.moare.ce folos aducem noi planetei?
Nici unul? Planeta nu e o entitate vie,nu e un organism deci nu vad de ce ar trebui sa facem ceva pentru ea (chiar sa zicem ca am vrea, ce te astepti sa facem concret pentru o bucata uriasa de roca? )
Idem pentru animale
Also, legat de scopul omului eu zic sa te uiti si in filozofia numita absurtivism. E un fel de nihilism doar ca hedonist
chiar planeta Pamant?
Nici pamantu nu are scop.Nimic nu are scop decat daca i-l dam noi. ''scopul'' e o creatie umana, el nu exista decat in mintea noastra, intr-adevar, ''scopul'' e faurit de catre oameni.Pricepi ce vreau sa spun?
oare univerul nu se putea descurca fara ea? oare chiar e buricul pamantului?
sau universul.dc a "aparut cum ziceti voi" care e rostul lui?
Consider ca am raspuns in spate. Nu are, chiar nu are vreun rost. Ca vrem noi sa-i dam unul, asta e altceva (desi sa dai un rost altcuiva in afara de tine insati e aburd din punctul meu de vedere )
ceea ce vreau sa spun este ca intreaga viata a omului este o intreaga banalitate.istoria se repeta.razboaie pentru putere, conflicte.foamete,...etc. nu vedeti ca omul in sinea lui a fost crea pentru altceva?
Omul nu a fost creat,a evoluat, e o diferenta imensa. Inteligenta noastra e un simplu mecanism de supravietuire, faptul ca e atat de eficient e altceva
nu vedeti ca omul este net superior celorlalte animale? inseamna ca avem un alt scop
Vezi ce am zis despre scop.Also,nu,nu ar insemna asta chiar daca am presupune ca toti avem un scop predestinat. Unde vezi tu legatura? Cum am zis,am avut noroc, am nimerit trasatura asta prin evolutie
dc a evoluat numai omul si nu si restul speciilor de animale daca e sa va dam crezare?
Am avut conditii propice, multi factori au contribuit.Si vezi ca la fel de bine puteau sa evolueze alte creaturi noi doar am avut sansa de a da primii de trasatura asta evolutiva numita inteligenta
Si vezi ca si celelalte animale au evoluat si evolueaza doar ca, in general, alte trasaturi.De ce nu sunt altele inteligente? Au fost mai multe SPECII de oameni in trecut dar noi i-am exterminat.Da,cam asta se intampla cand concurezi cu o rasa destul de inteligenta pe propria planeta pentru resurse, mori
scopul omului este acela de a face in viata asta pamanteasca banala, voia Domnului.In rai incepe adevarata viata. noi am fost creati pentru a convietui cu Dumnezeu,de asta si Dumnezu nea inzestrat cu ratiune, sentimente, vointa.etc
De unde pana unde ai ajuns la concluzia asta? Dai niste premize care nu au absolut nici o legatura (da chiar nici una ) cu concluzia. Citeste ce ai scris si ai sa vezi ca aberezi aici
Planeta a fost creata din nemarginita dragoste a lui Dumnezeu
S-a dovedit ca nu e asa. Daca nu ma crezi fugi la biblioteca si ia niste carti sau si mai simplu cauta pe net. Daca vrei te ajut cu titluri
cum puteti afirma ca din nimic a aparut cv?
God din ce a aparut? Aaaaaa,a existat dintotdeauna? E, asa a existat si chestia din care am aparut noi, orice ar fi fost ea. Stiinta inca lucreaza la asta dar dovezi arata ca universul nu a fost creat si arata 100% sigur ca noi nu am fost creati.
Ba s-a descurcat mult si bine si o poate face mult si bine si fara noi
nu vedeti complexitatea lumii vii a creierului uman.toate formeaza un mecanism complex binepus la punct.
1 legat de creier : da, extrem de complex dar in miliarde de ani de evolutie cam la ce te asteptai?
Si lumea vie nu creeaza nici un mecanism pentru ca asa a fost ''facut'', echilibrul exista pentru ca apare natural. Evolutia cam dicteaza ca ceva de genul asta o sa se intample.Tu chiar trebuie sa studiezi teoria aia...
pozitia planete in raport cu soarele si luna este perfecta pentru a sustine viata.
Sunt efectiv bilioane de bilioane de stele si planete. (miliarde de galaxii probabil ). Tu chiar crezi ca in atatea planete nu se nimereau macar cateva care sa fie situate numai bine pentru a sustine viata? Ca pamantul e una din ele e pura coincidenta dar probabilitatea ca o planeta propice vietii sa existe e chiar mare (de fapt mai multe ). Ca tu traiesti pe pamant e datorat faptului ca doar pe aici exista viata (cel putin in zona asta ). Poate unu de la 5000000000000 ani lumina zice acelasi lucru despre univers ca tine. Care din voi are dreptate?
totul releva faptul ca o fiinta superioara a gandit totul in cel mai mic detaliu.
tocmai am aratat ca nu e asa.Also : universul e EXTREM de ostil vietii. Tu nici nu visezi cat de ostil e vietii. Cat despre pamant : cea mai mare parte a pamantului nu e prietenoasa human wise (pentru oameni ) si ai muri repede si urat in cele mai multe locuri de pe pamantul ''creat pentru tine''
Intrebari?
Propaganda pura.
''cum puteti afirma ca din nimic a aparut cv?''
Cine afirma asta?! Dar ce-ai zice daca universul a existat dintotdeauna?! Fara ca el sa fie creat de cineva sau ceva.
Nu sunt prea documentat legat de teoriile legate de aparitia universului (si in mod cert nu sunt la curent cu ultimele descoperiri in domeniu ) dar eu as zice ca da (as zice, nu pot sa accentuez destul partea cu nu sunt documentat in privinta asta ). God did it nu exista in stiinta. Exista dovezi care arata ca totul are o explicatie si aia nu e creatia. E posibil ca totul sa fi existat dintotdeauna din tot ce stim noi. Cum? N-am nici cea mai vaga idee
si poate nu vom sti niciodata da asta nu e o scuza ca sa inventam povesti, nu?
Ce rost avem noi pe pamant? Nu stiu voi,dar eu incerc sa fac lumea mai buna, incerc sa raman educat, mai tarziu poate pot fi un exemplu bun pentru cineva.Ma chinui sa las ceva, sa ajut oameni, etc.Cam asta este rostul meu,nu il inteleg pe al vostru.
Animalele de asemenea au rostul lor,fara ele nu am mai exista noi,nu ar mai exista petrol, hrana si multe altele.
Universul nu are un scop anume, pur si simplu s-a intamplat.Crezi ca atunci cand explodeaza o butelie ca este supra-incarcata are vreun scop anume sa explodeze?
Nu stiu cat de net superior este omul animalului, eu pot garanta ca am avut un caine mult mai inteligent decat multi de pe TPU.
Omul este tot un animal, doar ca unul domesticit in mii de ani.Probabil in viitor cainele tau o sa te depasasca, sau cine stie ce animale mai evolueaza...
Dumnezeu nu ne-a inzestrat cu nimic, toate s-au dezvoltat din instincte.
Acum o sa revin la ceea ce am spus mai sus.Mamiferele sunt toate cam la fel si nu vad mari diferente intre animale si oameni.
Cum cainele se bucura cand vede stapanul,asa si omul se bucura la anumite lucruri.A te bucura,a suferi, etc sunt instincte, le au toate mamiferele.Inclusiv leii se joaca, ursii, delfinii si asa mai departe.SUNT DOAR INSTINCTE, nu exista ratiune sau sentimente in asta.Doar ca noi am evoluat si am inceput sa comunicam,am inceput sa distingem si multe altele.
Daca planeta era facuta din "nemarginita dragoste a lui Dumnezeu" nu cred ca suferea schimbari atat de mari,nu cred ca mai treceau meteoriti asa aproape de noi,nu cred ca existau cutremure, tsunami-uri, etc.Nu stiu de cand considerati voi dezastrele naturale iubirea lui Dumnezeu.
Nu exista complexitate, este doar ceva momentan.
Acum 1000 de ani nu cred ca stiau sa faca operatii de apendicita, probabil si ei atunci spuneau ca este o complexitate, insa acum este o banalitate.Cu timpul cand o sa apara mai mult roboti si mai multa tehnologie nu o sa mai fie complexitate.Eu tind sa cred ca o sa devenim niste calculatoare umane in viitor.Momentan mi se pare complexitate, insa peste 1000 de ani cine stie...probabil o sa fie tot o banalitate.
Nu a fost nimic gandit, totul are o explicatie foarte clara si logica.
Daca totul era gandit detaliat cum spui tu, nu existau diferente mari de temperatura intre tari.Cresteau aceleasi plante peste tot in lume, etc.Sau noi suntem un popor pacatos si de-asta nu cresc portocale sau banane in Romania?
Cam aiurea logica ta,nu prea o vad si nu o inteleg.
Daca vrei explicatii pentru tot ceea ce ai mentionat, urmareste decumentarul "BBC The Human Body".O sa intelegi mai clar ce este viata, cum a aparut s.a.m.d.
Roaga-te la Dumnezeu sa te inzestreze cu putina complexitate in Gramatica si cu multa lumina in gandire.
Un "dumnezeu" exista dar religia se foloseste de el doar pentru a face ce vrea
Tu traiesti doar cu un scop? ti-ai ratat viata.Din moment ce nu exista viitor, scopul e doar ceva teoretic.De ce faci o diferenta atat de mare intre animal si om fiindca nu se deosebesc deloc(omul e mamifer), ci doar prin capacitatea creierului. Spui ca D-zeu ne-a dat ratiune, dar te intreb eu ce ratiune aveau neanderthalienii?(tinde la 0, nu crezi?)."pozitia planete in raport cu soarele si luna este perfecta pentru a sustine viata.totul releva faptul ca o fiinta superioara a gandit totul in cel mai mic detaliu.
" Aceasta afirmatie ti-au demontato un telescop, care a detectat mai 3 planete in galaxia noastra foarte asemanatoare cu Pamantul, doar dimensiunea difera putin.Incearca tu sa pui mana pe carte si sa studiezi stiinta, altfel cu parere de rau iti spun ca vei contribui la fenomenul de indobitocire a populatiei
anonim_4396 întreabă:
AnneBre întreabă:
anonim_4396 întreabă: