"planetele, miscarea lor....totul are un traseu foarte bine stabilit "
Ce bine are fi sa fie asa. Din pacate multe corpuri ceresti au un traseu imprevizibil dandu-le batai de cap celor ce se ocupa cu astrometria.
Nu e o regula sa existe un sambure de adevar in spatele oricarui mit. Oamenii sunt capabili sa inventeze tot felul de povesti. Putem lua ca exemple miturile despre vampiri, varcolaci, oameni cu cap de caine, spiridusi sau zane, care chiar nu au nicio baza in realitate. Oamenii pur si simplu au o imaginatie prea bogata (si uneori bolnava). Asa e si cu vrajitoriile sau voodoo.
"Si atunci de ce nu ai crede in Dumnezeu?"
Deoarece nu exista motive pentru a crede asta.
"Eu am dedus faptul ca ateii se bazeaza pe stiinta deoarece toti oamenii de stiinta sunt atei."
Daca pleci de la o premisa falsa ai toate sansele sa ajungi la o concluzie falsa, iar faptul ca "toti oamenii de stiinta sunt atei" reprezinta desigur o premisa falsa.
"Pai uite ca noi putem spune cum s-a format Universul si cu dovezi...cu biblia care e o carte foarte veche, dar voi nu aveti nici un raspuns la aceasta intrebare...de dovezi nici nu are rost sa vorbim."
- "Voi" nu spuneti cum s-a format universul, altfel ati descrie metoda exacta. Spuneti doar ca Dzeu l-a creat, adica apelati la magie pentru ca va este frica sa recunoasteti faptul ca nu siti.
In realitate "nu stiu" este un raspuns mult mai cinstit decat "magie".
"Pai toti oamenii de stiinta neaga existenta lui Dumnezeu."
Fals.
http://semneletimpului.ro/......nezeu.html
Universul s-a format treptat, in timp. Nu asa dintr-o data. Si inca se formeaza. Nu s-a terminat.
Dar tu cum crezi ca s-a format? Da-mi raspunsul mare. Oricum oamenii de stiinta fac prgrese in ceea ce priveste aparitia universului si dezvoltarea acestuia. Exista o groaza de documentare despre acest lucru.
norberto întreabă: