Ideea de dumenzeu, ca entitate, nu supără pe nimeni. Fiecare are dreptul să creadă în ce prieten imaginar vrea.
Enervanți sunt doar habotnicii ăia care-ți bagă religia lor pe gât.
Nu stiu, dar prin simplul fapt ca tu iei DOVEDESTI existenta, m-ai convis ca esti reala. Pana la urma, esti pe TPU, nu?
Cat despre dumnezeu... Astept sa-si faca cont, pana atunci, eu consider ca nu exista (Sper ca te-ai prins ce vreau sa zic).
1. Nu ma supara Dumnezeu, ma supara prostia unora cand vorbesc despre Dumnezeu ca un om invincibil pe un tron, cu sceptrul in mana si coroana pe cap. Nu consider ca cei ce spun ca el este iubire sunt mai breji...
2.Cum as vrea sa fie? As vrea sa existe. Presupun ca anticii stiau la ce se refera prin zei, dar voi nu stiti.
Mai draguta(mica), tu ne superi cu modul tau de a gandi, si prin faptul ca sustii biblia si religia. Dumnezeu trebuie existe pentru a putea fi suparat pe el. Pentru atei dumnezeu nu exista, deci nu pot fi suparati pe el.
E chiar asa de greu?
Da, pe unii dintre voi. Spuze daca sunt prea pe fata, dar asa e firea mea.
Daca ai spune ca "Dumnezeu" sau zeul tau, care o fi ala este constiinta totalitara, probabil ca te-as crede, dar banuiesc ca vorbesc in Dodi aici, ca doar nu stii la ce ma refer.
Noi nu avem treaba cu Dumnezeu si nu are cum sa ne supere fiindca nu credem in aceasta entitate sau oricare alta. Daca am fi suparati de o entitate inseamna ca am crede in ea.
Insa nu suportam unele justificari tampe si lipsite de fond in ceea ce priveste "actiunile" acestuia(misterioase sunt caile sale fiind cea mai clasica).
In plus, nu noi spunem ca Dumnezeu este "rau si imperfect", ci astfel reiese din acea carticica a iubirii aproapelui pe care o ridicati ca simbol atunci cand va luati de atei si de homosexuali...
Ateii nu zic ca d-zeu e rau si imperfect, pentru ca nu cred in el. Mai degraba zic aceste lucruri despre oamenii care l-au inventat.
Dumniezau nu supara pe nimeni, oamenii supara pe alti oameni din pricina lui dumniezau
si daca e pana acolo,[ca sa raspund si la intrebare] as vrea sa fie "logic"
Pai in primul rand sa-si arate existenta daca-i asa de maret cum spuneti.Eu personal nu am treaba cu acest dumnezeu da' daca voi spuneti ca exista atunci doveditio...Dar voi oricum nu aveti cum sa o faceti si mancati ca*at ca puterea lui este peste intelegerea noastra...Esti prea mica sa intelegi de ce majoritatea nu mai cred in dumnezeul asta imaginar si pana la urma care-i problema ta?
Pai nu vezi ca mi-am facut deja cont?.No, lasand gluma la o parte ne-am obosit destul dandu-i explicatii unei crestine..Mai bine o lasam ca oricum o sa creada in continuare in povesti.
Esti in gimnaziu, n-ai ajuns la logica:
"spuneti ca:" "Dumnezeu est rau" -> Credem in dumnezeu.
Nu putem spune ca cineva in care nu credem e rau. Aarafeysoman(un personaj inventat pe moment) este un om bun, desi:
1. Nu stiu cum arata.
2. Nu l-am vazut niciodata.
3. Nu l-am auzit niciodata.
4. Nu stiu cum miroase.
5. Nu stiu ce limba vorbeste.
6. Nu stiu daca e om.
-> Nu stiu daca chiar exista, insa eu chiar cred ca e bun, indiferent ca exista sau nu.
Ai prins ideea?
N-am zis ca e imperfect sau ca e rau sau ca ma supara ideea chiar mi-ar placea dar nu sunt dovezi
RAY întreabă: