Pe mine nu ma supara ceva ce nu exista sunt curios ce ateu e suparat, in nci un fel existenta lui e asa ilogica ca nu pot sa-mi imaginez ca poate exista asa ceva
Trebuie ca sa le vina un fel de sluga, sa le indeplineasca orice gand
E clar ca tu nu stii nici macar ce inseamna un ateu. Eu una nu cred deoarece mi se pare o prostie. Dar nu ma supara cu nimic ca unii oameni aleg sa fie atat de prosti eu nu am nimic nici cu ei nici cu asa zisul lor dumnezeu. Dumnezeu ar fi putut fi in N moduri bun rau ipocrit etc. tot imi este indiferent..Si cum ai zis tu mai jos da mai mult din 3 sferturi din lume crede in ceva inexistent asta inseamna sa controlezi lumea. nu inteleg de ce ai pus intrebarea asta doar asa ca sa ai cu cine sa te certi Roaga-te la dumnezeu sa iti dea prieteni
Super! Citeste Biblia pentru credinciosi si necredinciosi E.M. Iaroslavski. poate o sa intelegi ceva din ea.
Subliniaza te rog cu cate lini vrei tu fraza "pentru ca asa simti".
Pacat si sincer personal imi pare rau de cei care nu o pot face in adevaratul sens al cuvantului. (Sa simti bucuria aceea care nu vine din fanatism ci doar prin simplul fapt ca esti impacat cu tine si cu toti din jurul tau facandu-ti loc in viata ta pentru Dumnezeu prin simtire. - nu ma astept sa intelegi si sper sa nu o iei ca pe o jignire...dar gandeste-te macar 2 minute la asta chiar daca iti pare ca suna a tampenie colosala, te rog doar incearca.)
Nu ai de ce sa iti para rau.Pentru o lume mai buna Dumnezeu ar trebui sa se arate. Daca ne iubea atat de mult, de ce nu ne-a facut perfecti? Sa nu gresim, sa ii fim pe plac? Ne trimite in iad?
Copilul tau daca ti-ar gresi, l-ai trimite in iad, sa arda o vesnice?
Gandeste-te la asta. Daca tu crezi in D-zeu e foarte bine, caci fiecare credem in ceva, dar eu nu pot sa fac asta la fel de bine ca tine. Nu atat timp cat fiinta perfect comite acte de discriminare intre femei si barbati : doar pentru ca Eva a gresit inseamna ca toate sunt vinovate, crime : Biserica este cel mai mare ucigas al tuturor timpurile, "neglijenta in serviciu" - dand har preotesc pedofililor, violatorilor, alcoolistilor( harurile sunt de la Dumnezeu parca), mai are si chef de caterinca punand simtirile femeiesc intr-un corp barbatesc si invers si fix intr-o societate in care nu sunt permise legaturile de natura homosexuala, Dumnezeu este iubire? atunci iubirea dintre doua persoane de acelasi sex nu este permisa? Dumnezeu nu apare atunci cand te rogi intr-o baraca? Apare atunci cand te rogi in Biserica Mantuirii Neamului! Eu nu dovedesc ca nu exista, poate vreau sa dovedesc ca nu exista pentru clasele sociale defavorizate: sclavi(ucisi), femei(discriminate), homosexuali/lesbiene (discriminati), ne-credincios(iadul va papa). Te-ai gandit o singura data ce vina are copilul acela care se naste cu malformatii si moare la doua secunde? Te-ai gandit la femeile care sunt violate si apoi ucise in bataie pentru chestia asta, unde este el cand plangem? cine ne sterge lacrimile. Iti spun eu, cazi, te ridici, inveti noi modalitati sa te stergi de praf, ca nu vine suflarea divina sa te scuture. Eu ma retrag, nu mai am argument, nu doresc sa mai particip la aceasta discutie e dreptul tau sa crezi ce vrei, de acum inainte nu voi mai aborda intrebari cu termeni religiosi, caci ma lupt cu morile de vant. O ultima intrebare ce a facut D-zeu pentru tine?(nu ce ai facut tu cu mainile tale si sa spui ca a fost mana lui Dumnezeu).
Nu,nu il vad. Stiu la ce te referi, el exista pentru ca il poti simti foarte tare atunci cand atingi un fir.
Nu, dar il poti simti fizic, in mod OBIECTIV. Adica asa cum te scutura pe tine, asa scutura si pe ceilalti.
Voi secte Religi sunteti complet manipulat de Entitatea aia este un o simpla enditate care este IN 4D el controleaza toate religile nu conteaza ce esti el controleaza tot dar nu si pe tine OMG we are the gods noi suntem nu EL nu exista un singur INFINIT! 1
50% si 50% nu exista mai putini atei sunt liberi cugetatori si atei care sunt 50% din planeta Terra si 50% cu religia deci noi stim adevarul iar voi il negati nu vreau sa va fac dar dc credeti tot ce zice biblea si biserica si papa si parinti why you do this?
Multi spun ca este tiran, dar o spun ca o discutie la ceea ce voi credeti.Adica discutam si analizam un subiect da sau o poezie.Pai acea poezie este doar ceva teoretic dar o putem analiza si aia ce cred si restu.Deci disctam doar pe baza a ce se scrie acolo nu pe baza ca unia ar crede sau nu.De asta multi spun ca e tiran pentru ca acel personaj din biblie cam asa este de fapt.Este ca si cum tu ai citit sau ti sa citit povesti cind erai copil cu fat frumos si zmeul da? Ei tu nu crezi in astea dar spui ca zmeul era rau ca facea si dregea da? Deci tu comentezi acel personaj ca e fictiv ca e real tu doar il comentezi fara poate sa fii de acord ca ar exista. Pina la urma esti contienta ca zmeul nu exista dar totusi ai cometata la adrersa lui corect? Ei cam asa fac si cei care nu cred in Dzeu dar comenteaza la adresa acestui personaj.Ca pina la urma este un personaj dintr-o carte si oricine poate comenta ceva.Deci nu trebuie sa te deranjeze comenatriile nimanui la adresa uni personaj chiar daca tu crezi in acel personaj, altii sint liberi sa nu cread iar tu trebuie sa le respecti dcizia si sa le accepti comentariile.
Da control total fara sa judeci nu NU si daca vezi fintele ingeri si toate prostile ei te vor duce in a 4 dimensiune unde nu e bine or te duc unde e numa rau ori te duc unde e una bine acolo nu e bine pentru ca te plictisesti sa fie numa bine aici in a 3 si a 4 dimnesiune Este balansa nu bine sau numa rau trebuie amandoua pentru a metine echilibrul altfel ar fi haos total daca e prea bine nu e bine prea rau la fel nu e bine Eu sunt dumnezeu asa si cum voi sunteti.
De acord kalla cu tine, eu am o maimuta care noaptea face treaba mare bacnote de cate 200$ dar, numai 4 oameni au vazut-o, credinta poti avea in ceea ce am zis eu? Bani nu ti pot arata, insa tu trebuie sa crezi sa stii tu ma crezi? Fi serioasa, nu cred ca esti o pubera la 14 ani sa spui un asemenea lucru
Eu ca ortodox practicant as putea sa dau un raspuns constatator. Ateii vor sa fie ei insisi dumnezei! Ce e asa greu?
OK. pai vad ca intrebarea asta e pusa acum mult timp dar totusi raspund . Ca sa incep cum trebuie nu sunt in totalitate atee. Cred in Dumnezeu doar pe jumatate pentru ca sunt unele "chestii" in biblie care NU AU NICI O LOGICA. Nu cred ca Dumnezeu este rau sau imperfect. dar ceva care te "obliga" intr-un fel sa crezi sau sa nu gresesti in viata cu nimic si care te pedepseste daca nu faci ce iti spune nu mi se pare ceva asa de iubitor sau iertator. sau acea poveste cu arca lui Noe. nu imi dau seama cum au incaput zeci de mii de animale intr-o barca construita din lemn si cum a avut timp un om sa construiasca barca respectiva intr-un numar de zile. Nu cred ca barca ar fi rezistat. De asemenea si acea poveste cu omul care era pe cale sa isi ucida copilul pentru ca Dumnezeu a vrut sa ii vada credinta... daca in zilele noastre ar spune cineva ca si-a omorat copilul pentru ca asa i-a spus o "voce" ar fi nebun delegat nu credincios deci. nu stiu ce sa cred. La fel si eu as vrea sa primim toti o dovada ca totul este real. nu vise sau alte d'astea. o dovada rationala. Sper ca raspunsul meu nu te-a plictisit si nici nu te-a enervat in vreun fel. Pupici :*
Pe noi nu ne supara draga pur si simplu nu crdem in el si atat... tu cum ai vrea sa fie Buda ca sa crezi in el?
RAY întreabă: