La fel ca la americani
la americani se pune mortul intr-o camera, vin oamenii si stau jos, isi iau la revedere de la mort, iar slujba religioasa e PUR OPTIONALA!
Ca si pentru sinucigasi, nu intri in biserica, fără slujbe si rugăciuni, doar stai in capela.
Da, ar fi ca in SUA si ar fi mult mai bine, ce atata tam tam, bani la popi si alte prostii din astea, a murit omul, gata, aia este, inmormantat si atat.
Aia cu biserica si popenia e o psihoza (cum ca se intampla nu stiu ce, si altele) inutila generatoare de bani moca pentru ei sa-si ia merzane pe suferinta oamenilor.
Insusi biserica ca institutie nu-si are sensul ca nu produce nimic, mananca bani si spatiu pentru biserici. Ca cine crede in dumnezeu crede oriunde, nu e nevoie de popi si biserca ca sa creada.
Sunt pe jos de ras Sa ma fac pee le de rugaciuni si slujbe.Eu nu vreau.
Nu ar fi, ar fi o ruda sau un prieten care sa-mi arunce cenusa undeva. Sunt mai nou si servicii care-ti iau cenusa si ti-o arunca ei in spatiu chiar, pe varful unui munte sau in ocean.
Eu mi-aș dori implementarea incinerării simple fără nici un fel de ritualuri. Dacă vrei să-ți aduci aminte de cel decedat îl ai în poze făcute de-a lungul vieții lui, nu este nevoie să-l bagi în pământ în bocete și cântări de popă.
Cred ca, daca eu cred doar in mine si in nimic altceva, dar totusi cred in ceva, nu s-ar numi sa fiu in grupa asta.