Evident că nu sunt ateu, am fost, dar dacă aș fi ateu, cu ce te-ar deranja asta?
Sa nu va deruteze faptul ca majoritatea pe TPU sunt atei sau agnostici. In realitate, in Romania populatia e formata majoritar din babe, needucati sau manelisti, iar astia pupa moaste si ling icoane.
Sunt semi-ateu ignor fiecare divinitate/zeu in afara de Jah Rastafari Selassie.
Tu tot banat ramai?
Tu probabil te referi la Paradoxul Olbers!? El ne spune ca universul nu poate fi etern, in caz contrar trebuia sa vedem lumina tuturor stelelor la care varsta lor permite(se incadreaza) luminii sa parcurga distanta pana la Pamant, si sa lumineze cerul. Asta spune el: "Pământul ar primi lumină din toate colţurile cerului nopţii, care ar părea strălucitor – mult mai strălicitor decât cel mai dens câmp de stele".
Sunt miliarde de stele, doar ca nu toate lumineaza cerul vizibil noua, pentru ca ele sunt extraordinar de departe, iar lumina nu a avut timp sa ajunga pana la planeta Pamant. Sunt stele care sunt atat de departe incat nici 13, 7 miliarde de ani(varsta universului) nu este suficient timp pentru a ajunge lumina stelelor la noi.
Moi.
Privesc cu scepticism zei, superstitiile(mi se par chiar ridicole), etc.
Absolut toti suntem atei!
Diferenta intre noi este ca ateii sinceri nu cred in 1000 de Dumnezei iar atei inconstienti nu cred in 999 de Dumnezei, deci diferenta de 1 la 1000 nu este semnificativa!
Pentru ca Dumnezeul tau este Tatal Minciunii adica Diavolul!
Ti-e ti-ar place ca eu sa ma rog Diavolului pentru tine si familia ta?
Daca tie nu-ti place, altuia nu face!
"ateu" e doar un cuvânt, am uitat să spun că mă refer la cei care gândesc critic, care privesc cu scepticism superstiţiile, zeii, etc.
Atunci considera ca ma incadrez in acea categorie, doar ca nu sunt ateu.
Nu sunt crestin, nu apartin nici unei religii. Este chiar asa de greu de inteles? Nu cred ca tu esti sceptic in toate... Nici macar nu stii la ce m-am referit prin "liber cugetator". Nu cred in nici o religie, imi displac toate, insa nici ateu nu sunt. Avand in vedere ca mi-ai spus ca sunt crestin, ma simt jignit.
Poate ai o credinta de genul Panteista sau Deista...am dreptate?
Big bang a existat dyno sunt dovezi multe, universul nu e etern, infinit el este necreat de nimeni sunt de acord acea energia care sa strans la un loc a fost cuantica adica mica de tot apoi sa convertit in masa, dyno am si blog amice despre stiinta, stiinta e frumoasa crede-ma
Universul este in continua expansiune, deci nu este infint.
Plus ca Big Bang-ul a fost si "reconstituit" intr-un laborator si s-a demonstrat ca el chiar a existat.
Nu, nu am o credinta nici deista, nici panteista.
Desigur ca da, cuantic totul este posibil
Exact. Daca universul ar fi fost etern atunci nici macar nu ar mai fi existat stele sau planente pentru ca aceste corpuri ceresti sunt muritoare si atunci, cum ar fi aparut altele daca nu s-ar fi creat din nimic?
Corect
Esti tare, cand asta?
Asta-i argumentul tau? Pai avand in vedere ca este un numar infinit de stele, unele mai indepartate decat altele, este imposibil sa le vedem pe toate, pentru ca nu se pot inghesui toate intr-un loc accesibil de noi de pe Terra.
Este la fel ca si orice crestin numai ca ai convingeri si/sau credinte diferite.
Dar noaptea este luminata de miliarde de stele! Nu este nevoie ca universul sa fie etern sau infinit(mai bine zis)pentru a fi miliarde de stele. Stelele sunt cu sutele de miliarde, poate chiar cu sutele de mii de miliarde, dar sunt atat de departe incat nu le putem vedea cu ochiul liber, mai mult, nici cu telescoapele performante nu le putem vedea pe toate.
Informatia nu se pierde, ea doar se transforma.
Radiaţia de fond a fost detectată în 1960, după ce, în 1948 George Gamow i-a prevăzut existenţa. Amo Penzias şi Robert Wilson au descoperit spectrul CMBR, care arată că Universul avea iniţial o temperatură extrem de mare, dar uniformă.
Expansiunea şi răcirea Universului duc la concluzia că Universul a fost mult mai mic şi mai fierbinte.
Echilibrul elementelor uşoare (hidrogen, heliu şi litiu) existente astăzi în Univers este prevăzut de Big Bang.
Relativitatea generală spune că Universul trebuie fie să se extindă, fie să se contracte – mărimea lui nu poate rămâne mereu aceeaşi.
Paradoxul Olbers - dacă Universul ar fi infinit de mare şi de vechi, Pământul ar primi lumină din toate colţurile cerului nopţii, care ar părea strălucitor – mult mai strălicitor decât cel mai dens câmp de stele (foto). Teoria Big Bang rezolvă acest paradox – Universul nu a existat întotdeauna.
Tu sa devii ateu? Nu-i pentru tine, du-te si milogeste-te lu Dumnezeu sa nu te bage la cazanul cu smoala.
Scuzati-ma ca intru si eu in discutie, dar nu e adevarat ca noi crestinii(care suntem)ignoram stiinta si ratiunea. Diferenta este ca noi avem un Dumnezeu mare care stie si cunoaste totul si nu mi-e rusine sa spun lucrul acesta DA! SUNT CRESTINA! Pacat ca lumea este atat de bazata pe propriile puteri, incat nu vad adevarul din inima lor.Nu va suparati, dar nu puteam sa tac.
Eu eram cu cartile pe fata de la inceput! Nu am nimic cu ateii, si nici cu ateismul in sine daca cineva nu cauta sau nu gaseste motive sa creada in divinitate! Intrebarea era alta, daca nu ai dovezi ca nu exista, daca nu poti dovedi existenta vietii, daca nu poti dovedi originea universului, nu minti cu afirmatii de genul "Dumnezeu nu exista" "s.a dovedit ca viata a aparut de la sine" "biblia e o carte de legende" etc! Sau daca ai dovezi adu-le sa ne convingem si noi! Nu ti-am cerut sa imi explici de ce esti ateu, ci sa iti justifici cu dovezi cele afirmate, sau in cel mai rau caz poti spune "asa cred eu"!
Vrei sa zici ca pot sa existe si alte universuri? Gen micro-universuri si macro-universuri?
Convingerile cu privire la existenta unei divinitati tin de fiecare si se manifesta in propria intimitate. Sa spui in "piata" in cine crezi sau in cine nu crezi este un lucru abject si arata cat de slabe sunt convingerile tale.
Reprezinti acea tipologie de ateu arogant si prost care are nevoie de atentie mai ceva ca o virgina in calduri. Convingerile tale sunt slabe, ai nevoie sa stii ca mai sunt oameni ca tine, ca nu esti singur. Tu si cei ca tine sunteti o rusine pentru orice ateu autentic.
Categoria ateilor unde vrei sa ma pui tu.Da mi-am botezat sufletul Dumnezeu si cred in mine ca eu fiind Dumnezeu meu, da nu cred in nici o divinitate deci ma poti introduce la atei.
Speram să nu vă certaţi şi aici.
14 atei doar? Mulţi suntem
471615 utilizatori împărţit la 33 categorii= 14291 aproximativ, aceasta fiind media per categorie.
14 atei din 14921. Aceştia reprezentând
0.09% din totalul conturilor, şi nu 80-90%.
Sper sa ajungi in iad prietene! cu tot cu ateismul tau! Dumnezeu nu e reprezentat de o fiinta ci de intreaga materie vie sau nevie din jurul tau.
Replica pentru un LAS:
M-am gandit sa te raportez oligofrenule pentru urarea pe care mi-ai facut-o de a ma taia tramvaiul in trei, dar vezi tu, eu nu sunt fricos si virgin ca tine, eu nu "dau si fug", eu iti dau replica si nu te blochez.
Treaba e ca eu nu am spus daca sunt un om religios sau nu ori daca eu cred in nemurire, dar e foarte greu pentru un fanatic ca tine sa citeasca obiectiv si sa inteleaga patru randuri. Nu stiu de ce ai inceput sa te justifici si sa-mi povestesti cum ai devenit tu ateu prin "rationamentul" tau ca nici nu ma intereseaza si nici nu te-am intrebat.
In schimb, eu nu vreau sa ti se intample nimic tie. Dar sper sa-ti moara ma - ta sau o persoana draga. Sper ca totul sa se intample lent, sa se imbolnaveasca de cancer sau de leucemie, sa se tavaleasca in chinuri de durere, iar tu sa suferi din plin.