"ateu" e doar un cuvânt, am uitat să spun că mă refer la cei care gândesc critic, care privesc cu scepticism superstiţiile, zeii, etc.
Categoria ateilor unde vrei sa ma pui tu.Da mi-am botezat sufletul Dumnezeu si cred in mine ca eu fiind Dumnezeu meu, da nu cred in nici o divinitate deci ma poti introduce la atei.
Atunci considera ca ma incadrez in acea categorie, doar ca nu sunt ateu.
Moi.
Privesc cu scepticism zei, superstitiile(mi se par chiar ridicole), etc.
Nu sunt crestin, nu apartin nici unei religii. Este chiar asa de greu de inteles? Nu cred ca tu esti sceptic in toate... Nici macar nu stii la ce m-am referit prin "liber cugetator". Nu cred in nici o religie, imi displac toate, insa nici ateu nu sunt. Avand in vedere ca mi-ai spus ca sunt crestin, ma simt jignit.
Sa nu va deruteze faptul ca majoritatea pe TPU sunt atei sau agnostici. In realitate, in Romania populatia e formata majoritar din babe, needucati sau manelisti, iar astia pupa moaste si ling icoane.
Sunt semi-ateu ignor fiecare divinitate/zeu in afara de Jah Rastafari Selassie.
Poate ai o credinta de genul Panteista sau Deista...am dreptate?
Absolut toti suntem atei!
Diferenta intre noi este ca ateii sinceri nu cred in 1000 de Dumnezei iar atei inconstienti nu cred in 999 de Dumnezei, deci diferenta de 1 la 1000 nu este semnificativa!
Plus ca Big Bang-ul a fost si "reconstituit" intr-un laborator si s-a demonstrat ca el chiar a existat.
Vrei sa zici ca pot sa existe si alte universuri? Gen micro-universuri si macro-universuri?