Exact. Daca universul ar fi fost etern atunci nici macar nu ar mai fi existat stele sau planente pentru ca aceste corpuri ceresti sunt muritoare si atunci, cum ar fi aparut altele daca nu s-ar fi creat din nimic?
Asta-i argumentul tau? Pai avand in vedere ca este un numar infinit de stele, unele mai indepartate decat altele, este imposibil sa le vedem pe toate, pentru ca nu se pot inghesui toate intr-un loc accesibil de noi de pe Terra.
Este la fel ca si orice crestin numai ca ai convingeri si/sau credinte diferite.
Dar noaptea este luminata de miliarde de stele! Nu este nevoie ca universul sa fie etern sau infinit(mai bine zis)pentru a fi miliarde de stele. Stelele sunt cu sutele de miliarde, poate chiar cu sutele de mii de miliarde, dar sunt atat de departe incat nu le putem vedea cu ochiul liber, mai mult, nici cu telescoapele performante nu le putem vedea pe toate.
Radiaţia de fond a fost detectată în 1960, după ce, în 1948 George Gamow i-a prevăzut existenţa. Amo Penzias şi Robert Wilson au descoperit spectrul CMBR, care arată că Universul avea iniţial o temperatură extrem de mare, dar uniformă.
Expansiunea şi răcirea Universului duc la concluzia că Universul a fost mult mai mic şi mai fierbinte.
Echilibrul elementelor uşoare (hidrogen, heliu şi litiu) existente astăzi în Univers este prevăzut de Big Bang.
Relativitatea generală spune că Universul trebuie fie să se extindă, fie să se contracte – mărimea lui nu poate rămâne mereu aceeaşi.
Paradoxul Olbers - dacă Universul ar fi infinit de mare şi de vechi, Pământul ar primi lumină din toate colţurile cerului nopţii, care ar părea strălucitor – mult mai strălicitor decât cel mai dens câmp de stele (foto). Teoria Big Bang rezolvă acest paradox – Universul nu a existat întotdeauna.
Evident că nu sunt ateu, am fost, dar dacă aș fi ateu, cu ce te-ar deranja asta?
Tu probabil te referi la Paradoxul Olbers!? El ne spune ca universul nu poate fi etern, in caz contrar trebuia sa vedem lumina tuturor stelelor la care varsta lor permite(se incadreaza) luminii sa parcurga distanta pana la Pamant, si sa lumineze cerul. Asta spune el: "Pământul ar primi lumină din toate colţurile cerului nopţii, care ar părea strălucitor – mult mai strălicitor decât cel mai dens câmp de stele".
Sunt miliarde de stele, doar ca nu toate lumineaza cerul vizibil noua, pentru ca ele sunt extraordinar de departe, iar lumina nu a avut timp sa ajunga pana la planeta Pamant. Sunt stele care sunt atat de departe incat nici 13, 7 miliarde de ani(varsta universului) nu este suficient timp pentru a ajunge lumina stelelor la noi.