| Mădă0611 a întrebat:

Pentru ca am vazut "I origins" si am vazut cat de fain se intelegeau cei doi atei, ma gandeam ca fiind curiosi, oamenii ne teisti ar cauta raspunsuri logice intrebarilor lor, raspunsuri bazate pe dovezi, ajungand astfel sa cunoasca lumea, atat cat permit vremurile, cunoasterea inseamna intelegere; ce credeti ca e mai important, sa iubesti sau sa intelegi? Si am pus iubirea in balanta pentru ca jardelin se tot vaita pe aici ca o lume atee ar fi una rea pe motiv ca ar fi una lipsita de iubire, trecem peste faptul ca probabil de la inceputurile "erei umane" lumea e teista si numai buna n-a fost, si da, stiu si stim de Stalin si Mao.

83 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

Apropo ignoranta nu este la mine, eu dau un rost la tot ce ne inconjoara. ignoranta este la tine..ateismul oricine poate sa il stie, ce este legat de misticism ca sa-i spun asa mai greu, cum imi spunea o data cineva.

| Jardelin a răspuns (pentru Mădă0611):

Daca tot ai pomenit de soare. Stiu ca tie iti place genul acesta...

https://www.youtube.com/watch?v=eDWJCSu9dZo

| Mădă0611 explică (pentru Jardelin):

Ca tu ai iubit? Nu stiu cum sa caut ca sa gasesc sensul exact al cuvantului, ca atunci sa spun ca ai iubit, aaadiiica, "a iubi" inseamna "a detine", "a vrea pentru tine, pentru placerea ta", deci totul e pentru tine, chiar tu ai zis ca te bucuri nu stiu cum de persoana iubita, TU te bucuri, pe TINE te bucuri, egoism. laughing Eu nu pot fi atat de egoista cat sa pun in joc sentimentele cuiva. "Iubesc", dar nu spun, n-o arat, astept sa treaca, nu vreau ca apoi mila sau vinovatia sa ma tina langa cineva.

| Mădă0611 explică (pentru anonim_4396):

"Ce e legat de misticism" poate inventa orice copil de sub 2 ani. laughing

Ignoranta nu te impiedica in a fi fericit, e chiar invers, "ignorance is bliss", pentru propria persoana, dar tu nu traiesti izolat, sa fii tu cu tine, si ignoranta ta poate rani alte persoane.

Aia nu-i iubire ce faci tu! Iubesti asa cum ai scris: cu ghilimele!

Uite aici cea mai frumoasa oda adusa dragostei. Si stii de ce e frumoasa? Pentru ca te invata si CUM sa iubesti!

http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=12&cap=13

| danay72 a răspuns (pentru Mădă0611):

Inteleg de ce oamenii nu il pot iubi pe Iehova, pentru ca se lasa manipulati de invataturi si doctrine religioase care nu au nici o legatura cu Biblia.Este frustrant ca manifesta aceasta atitidine, in loc sa studieze Biblia si sa afle adevarul despre Dumnezeu.

| Mădă0611 explică (pentru danay72):

No, ai intors-o. laughing Adevarul e ca Iehova e cu vt, iar daca il citesti, fara sa te fi amenintat cineva inainte, numai iubire nu poti simti pentru el. Eu priveam mult inainte, intr-o lume atee, in care oamenii nu cunosc amenintarile sau promisiunile zeilor, in care cunoasterea e de alta natura, una reala.

anonim_4396

""Ce e legat de misticism" poate inventa orice copil de sub 2 ani. "
Stii..Culorile le percepem noi, ele nu exista, dar acelea fac tabloul mult mai frumos.

"Ignoranta nu te impiedica in a fi fericit, e chiar invers, "ignorance is bliss", pentru propria persoana, dar tu nu traiesti izolat, sa fii tu cu tine, si ignoranta ta poate rani alte persoane."

Exact. Acum depinde ce fel de ignoranta adopti. Ignoranta poate fii pentru problemele filosofice ca sa le zic asa sau universale care ne macina, la care incearca multi sa gaseasca raspunsuri(la tipul asta de ignoranta se referea si Osho), sau ignoranta pentru conceptiile, opiniile cuiva, care este normala daca ai opinii diferite de respectiva persoana, nu suntem indreptatiti sa bagam nimanui pe gat opiniile noastre sau ignoranta fata de anumite persoane si sentimentele acestora, aceasta cred ca este singura ignoranta care nu isi are locul. Eu niciodata nu voi fii ignorant din acest punct de vedere, sunt niste aspecte impotrante pentru anumite persoane si sa le arati ca iti pasa de ele este ca o mangaiere. Acum depinde ce fel de persoane sunt.

| danay72 a răspuns (pentru Mădă0611):

Iehova este Dumnezeul si din Vechiul si din Noul Testament, nu am intors-o am spus ce e in Biblie.Nu vorbesc de 2 dumnezei, ci doar de unul, Iehova Dumnezeu.Am folosit numele sau, pentru ca tu stii despre ce vorbesc. Daca il cunosti pe Iehova, este real si repet, studiind intreaga Biblie intelegi modul sau de gandire, nu traditile si obiceiurile care nu au nici un temei biblic.

Culorile tin de misticism?

Pai si tu crezi ca astazi stim ca realitatea e relativa/subiectiva datorita "misticismului"? Cand apare asta in discutie, se imparte lumea in doua, mistic (cunoasterea mistica) si real (cunoasterea reala), daca ar exista doar una, cu care crezi ca ar functiona lumea?

anonim_4396

Eu am folosit un sens conotativ ca sa exprim cat mai multe lucruri in cat mai putine cuvinte si cat mai frumos. E un obicei de al meu. Tabloul este format din contur, ceea ce ii da forma si culori ceea ce il face mai frumos. Conturul in cazul asta reprezinta realul, fara de contur tabloul nu ar avea nici un sens nu ar exprima nimic concret. Realul trebuie sa il percepem, adica sa percepem faptele, lucrurile care se intampla in jurul nostru, atmosfera, vremea, natura etc etc...Culorile sunt ca un adaos. Te face sa privesti tabloul intr-un alt mod. Depinde si ce culori folosesti reci, calde..Culorile sunt tipul de viziune asupra lumii, acestea pot exista in diferite forme sau pot sa nu existe deloc. In cazul in care nu exista de loc sau e alb negru persoana respectiva se raporteaza doar la real adica la lucrurile care se intampla in jurul nostru, atmosfera, vremea, natura etc etc.

| CinevaNou a răspuns (pentru danay72):

Vrei sa zici ca tu intelegi modul de gandire al lui dzeu?

| Gizăz a răspuns (pentru Mădă0611):

A fi un om cu adevărat inteligent înseamnă mult mai mult decât a deţine cunoaştere. A nu se confunda informaţia cu inteligenţa. Inteligenţa e modul în care legi idei, cum îţi funcţionează sinapsele alea. Gândeşte-te la un hard disk şi la un procesor. Hardul e informaţia, dar degeaba dacă ai un procesor prost. Că ăla "gândeşte". Întrebări îţi pui, cunoaştere dobândeşti, dar degeaba dacă interpretarea e varză. De asemenea, un rol important e reprezentat de inteligenţa emoţională. Cât de echilibrat eşti, cum recunoşti binele de rău. Suma asta ar da definiţia unui om cu adevărat inteligent. Şi chiar şi-aşa judec superficial. O să-ţi pun un link mai jos. CUnosc o groază de atei cărora articolul li se potriveşte perfect. Tu crezi că un astfel de specimen poate fi numit inteligent?! Sunt atei deştepţi, atei proşti, credincioşi deştepţi sau idioţi. Deşi proporţiile variază şi atei proşti sunt oricum mai puţini decât religioşi cretini, nu putem să nu luăm în calcul asta.

http://www.piticigratis.com/2012/05/urasc-ateii/

| CinevaNou a răspuns (pentru Mădă0611):

E posibil s-o fi facut si pentru faima. Dar pana la urma devii medic/doctor/cercetator sau ce era el, ca sa ajuti oamenii, nu-i lasi sa moara cand poti face ceva pentru ei, vezi juramantul lui hippocrate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

PS: nu prea ma uitam la voturi inainte. Dar vad ca sunt persoane care nici nu dau raspunsuri care nu au raspunsuri dar tot dau voturi nefolositor, eronat. Dar spuneti-mi care tot dati voturi, de ce e asa. Eu nu dau voturi de loc. Doar in situatii critice ca sa zic asalaughing Dar este absurd sa nu aveti nimic de spus si sa tot stati sa dati voturi. Mai dadetiva dre.q' laughing

| Mădă0611 explică (pentru Gizăz):

De fapt e asa, detii multe informatii, esti destept, stii sa folosesti ce detii, esti inteligent.

Mi se pare ca nu ma fac inteleasa. Sa dau exemplu scena din film care m-a facut sa pun intrebarea. La un mom dat sotia isi prinde sotul "vorbind cu manuela" laughing in timp ce se uita la o filmare cu fosta si prima lui iubita, care murise. Mno, nu face crize, scandal, intelege ca n-o iubeste ca pe cealalta, si nu-i bai, sau ca n-o iubeste, si iar nu-i bai. Nu spun ca trebuie sa faca toti nu stiu ce, ci ca stiind cum sta treaba, stii in ce te bagi, nu rapesti, duci in padure si tai cu drujba ca nu te iubeste nu stiu cine (am vazut ceva de genul la tv, fara drujba, dar cu rapire, padure, crima). Nu trebuie sa stii fizica cuantica sau biologie moleculara, ci sa intelegi ca tot ce faci e pentru supravietuire si reproducere.

Doar seniorii, sau cum se numesc, pot vota, deci aia fara raspunsuri nu au votat. Daca te referi la raspunsuri la intrebarea asta, not mai biznis.

anonim_4396

AM aflat cine..Stai chill tu esti fata de treaba laughing

laughing stiu capitolul, avem definitia, vin intrebarile. Tu iubesti? Si cel mai important, dumnezeu iubeste?

Si apropo, cum fac eu e mai iubire decat cum faci tu. "Dragostea nu caută ale sale".

| danay72 a răspuns (pentru CinevaNou):

Ma straduiesc sa inteleg si sa aplic Biblia.Acolo este modul de gandire a lui Dumnezeu, nu al oamenilor sau traditilor si obiceiurilor care influenteaza viata.Despre Dumnezeu intotdeauna avem de invatat, tocmai de aceea este fascinanta studierea Biblei. 1Tesaloniceni2:13

Draga, intrebarile tale sint foarte directe si publice! Dar raspunsurile niciodata nu le voi spune public. Sint niste aspecte din zona prea personala a mea!

Pe de alta parte as vrea sa-ti spun (insa nu stiu cum, ca sa nu te ofensez), ca tu nu mi-ai parut a fi cea mai buna ascultatoare de pe aici! De multe ori la raspunzurile mele serioase tu mi-ai raspuns in batjocura, lucru care mi-a ridicat serioase indoieli daca esti o persoana serioasa. Si daca nu esti o persoana serioasa nu cred ca poti sa fii nici de incredere intr-atit de mult incit sa pot discuta cu tine lucruri mai personale, chiar in particular.

De aceea aici pe TPU ma cam feresc sa aprofundez cu tine subiecte serioase cum ar fi chiar cel de astazi, al iubirii, propus de tine. Sper sa nu te superi.

anonim_4396

Cand am zis fara raspunsuri ma refer la categoria asta.

Da' nici nu e nevoie, ai zis atunci "ma bucur (nu mai stiu cum) de persoana iubita". E mai mult decat suficient.

Nu ma intereseaza sa vorbesc in particular nici cu persoane de varsta mea, banuiesc ca tu ai cu cel putin 15 mai multi ani.

Oooochei, oricum, ti-am zis, mi-ai raspuns alta data, plus ca ziceai ca vrei sa te calugaresti, nu sunt atat de proasta cat sa nu pricep una alta, not mai biznis laughing, raspunde celeilalte intrebari. Stim ce e iubirea, ne-a zis nea' Pavel, deci, dumnezeu iubeste?

Dar cum ai dedus ma rog ca am cu 15 ani mai mult decit tine? De ce nu cu 10 mai mult sau cu 5 mai putin? Sint foarte curios. Raspunde-mi in privat te rog!

Nu raspund in privat, n-am chef de vorba privata. Pai, in primul rand, folosesti î in loc de â. laughing

laughing laughing

Ai fi vrut nevasta si copii si ai renuntat la dorinta asta, probabil din cauza varstei. Mai pun vreo 5-10 ani la cei 15? devil

Am vrut sa-ti trimit un msj privat insa TPU imi spune ca nu accepți msj private decit de la prieteni.

:> si am uitat sa pun in perioada asta sa nu poata nimeni sa imi trimita, bine ca mi-ai amintit. :)))
http://i.imgur.com/7TgY0fR.png