Pe mine altceva ma sperie. Unele traduceri zic "intr.un gand", altele "impreuna"
Bravo traducatorilor ca au avut curajul sa lase numele lui Dumnezeu acolo unde ii e locul. M-am uitat peste aceasta traducere si mi-a placut.
Ce folos să ştii Numele lui Dumnezeu, dacă nu respecţi cele 10 porunci din Exod20, inclusiv porunca a 4 cu privire la Sabat unde se spune adu-ţi aminte de ziua de odihnă ca s-o sfinţesti?
Cele 10 porunci erau de fapt poruncile principale ale Legii lui Moise. Moartea lui Isus a abolit Legea lui Moise, in sens ca crestinii nu au obligatia de a o respecta. Te legi de mine ca nu tin Sabatul, insa si eu ma pot lua de tine, cu alte legi din Legea lui Moise, spre exemplu, de ce nu tii Sarbatoarea Colibelor, sau a Turtelor Nedospite, sau de ce nu te circumcizi? Pentru ca cele 10 porunci erau principalele, nu inseamna ca ele sunt singurele din Legea lui Moise. Daca e asa, ori respecti toate legile de acolo, ori nu respecti nici una, nu exista cale de mijloc, sa respecti doar o mica parte. Moise a poruncit Israelului sa le tina. Isus nu a poruncit crestinilor sa le tinem.
Isus a fost mijlocitorul noului legamant, in timp ce Moise a fost mijlocitorul vechiului legamant. Eu fac parte din noul legamant ca si crestin, care nu contine Legile lui Moise. Nu poti aduce nici un argument ca Legea lui Moise, inclusiv cele 10 porunci trebuie respectate ca la carte si de crestini. Reies principii de acolo, evident, spre exemplu ca sa fie o zi dedicata inchinarii, si noi, ca martori ai lui Iehova, doua zile pe saptamana dedicam inchinarii la Dumnezeu, avand intruniri la lacasul de cult. De asemenea, nu fac parte din poporul Israel. Poftim, citeste versetele astea.
Galateni 2:16 „ştiind bine că omul nu este declarat drept prin lucrările legii, ci numai prin credinţa în Cristos Isus, am crezut şi noi în Cristos Isus, ca să fim declaraţi drepţi prin credinţa în Cristos şi nu prin lucrările legii, fiindcă nicio carne nu va fi declarată dreaptă prin lucrările legii"
Exodul 31:16, 17 „Fiii lui Israel să ţină sabatul, sărbătorindu-l în toate generaţiile lor. Este un legământ pe timp indefinit. 17 Este un semn între mine şi fiii lui Israel pe timp indefinit, fiindcă în şase zile a făcut Iehova cerurile şi pământul, iar în a şaptea zi s-a odihnit şi s-a înviorat»".
Rom. 10:4: „Cristos este sfârşitul Legii, pentru ca oricine manifestă credinţă să dobândească dreptatea". (Ţinerea sabatului făcea parte din această Lege. Dumnezeu a abolit această Lege prin Cristos. Dreptatea noastră înaintea lui Dumnezeu depinde de credinţa în Cristos, nu de faptul de a ţine un sabat săptămânal.)
Eu zic sa lasi deoparte critica asta cu sabatul sau alte legi. Daca tu crezi ca Legea lui Moise trebuie aplicata de crestini, atunci iti las adresa mea, sa respecti Exodul 31:14
„Să ţineţi sabatul, căci este un lucru sfânt pentru voi. Cine îl va profana va fi omorât. Dacă cineva face vreo muncă în ziua aceea, sufletul acela trebuie nimicit din mijlocul poporului său."
Nu insinuez ca Legea lui Moise e lipsita de valoare in prezent, pentru ca ne invata cum priveste Dumnezeu anumite lucruri, deci, putem respecta principiile care reies de acolo. E o diferenta intre lege si principiul care rezulta din lege.