Nu sunt. In Biblie sunt relatate doar viziunile sub influenta lui Dumnezeu sau visurile profetice. Din punct de vedere Biblic, viziunile sunt precedate de evenimente irepetabile de catre om sau chiar Satana.
Un om aflat sub o viziune de la Dumnezeu, TRAIESTE dar nu respira, evenimnent ce se poate intampla multe ORE. Restul evenimentelor sunt DEMONICE. Pavel a fost (asa cum este relatat Biblic) inconjurat de un scut de lumina UNDE a discutat cu Isus Hristos apoi dupa eveniment a fost ORB TREI ZILE, vederea revenindu-i la rugaciunea pe care a facut-o un ucenic la INDEMNUL lui Dumnezeu. Cei care erau cu Pavel NU AU VAZUT decat scutul de lumina. Evenimentele NDE sut evenimente spiritiste sau DEMONICE, aflate si dirijate de Satana. Sincer, cumva esti atras de aceasta latura demonica? Sa ne fereasca Dumnezeu, nu sti in ce te bagi.
NDE nu, dar sunt povestiri in Biblie care seamana cu OOBE sau proiectii astrale.
Daca nu sunt Bibilice pentru ce ar accepta ştiinţa aşa ceva. Lucrurile pe care le simțim (experiența umană) pot fi explicate prin acționarea reacțiilor electrochimice în creier, aceasta îndepărtează apoi necesitatea conceptului de ipoteza sufletului atunci credința este din nou oarbă.
Din cate stiu nu s-a demonstrat nimic in privinta NDE-urilor sau OObe-urilor. Deci nu putem spune ca stiinta le accepta ci ca unii oameni de stiinta cred ca sunt reale si le studiaza.
In a doua epistola catre Corinteni cap. 12 apostolul Pavel relateaza despre cineva ca a avut o experienta care seamana in descriere cu a celora care spun ca au avut experiente ND, acum e greu sa dovedesti veridicitatea fiecaruia dar eu cred ca nu iese fum fara foc.
"1 E nevoie să mă laud, măcarcă nu este de folos. Voi veni totuş la vedeniile şi descoperirile Domnului.
2 Cunosc un om în Hristos, care, acum patrusprezece ani, a fost răpit pînă în al treilea cer (dacă a fost în trup nu ştiu; dacă a fost fără trup, nu ştiu: Dumnezeu ştie).
3 Şi ştiu că omul acesta (dacă a fost în trup sau fără trup, nu ştiu: Dumnezeu ştie),
4 a fost răpit în rai, şi a auzit cuvinte, cari nu se pot spune, şi pe cari nu-i este îngăduit unui om să le rostească."
Dacă Pavel ne avertizează că Satana se preface în înger de lumină?
în 28 Octombrie | Nilsson a răspuns:In a doua epistola catre Corinteni cap. 12 apostolul
4 a fost răpit în rai, şi a auzit cuvinte, cari nu se pot spune, şi pe cari nu-i este îngăduit unui om să le rostească.
DE CE OCOLESTI ADEVĂRUL. -"Omul lesne crezător crede orice vorbă, dar omul chibzuit ia seama bine cum merge. –"
anonim_4396 întreabă: