| SecretDarky a întrebat:

Pentru iertarea păcatelor trebuie neaparat dus la spovedanie? Adica totusi Dumnezeu iarta doar daca ma duc la un preot?

Răspuns Câştigător
| Emiliiia a răspuns:

Nu e adevarat.
Trebuie sa te rogi Domnului ca prin Numele si Sangele sfant al lui Isus sa iti ierte pacatele. Apostolul Pavel a spus ca avem un mijlocitor la Tatal (pe Domnul Isus) care se roaga pentru pacatele noastre caci el Si-a dat viata pentru noi, nu preotii. E adevarat ca trebuie sa ne matrurisim pacatele si sa ne lasam de ele, dar trebuie sa ne rugam si noiNu e adevarat.
Trebuie sa te rogi Domnului ca prin Numele si Sangele sfant al lui Isus sa iti ierte pacatele. Apostolul Pavel a spus ca avem un mijlocitor la Tatal (pe Domnul Isus) care se roaga pentru pacatele noastre caci el Si-a dat viata pentru noi, nu preotii. E adevarat ca trebuie sa ne matrurisim pacatele si sa ne lasam de ele, dar trebuie sa ne rugam si noi

23 răspunsuri:
| teo530 a răspuns:

Da doar prin spovedanie. Dar trebuie să-ți pară cu adevărat rău pentru ele și să încerci să nu le mai faci, iar dacă sunt unele foarte mari atunci vei primi un Canon(multe rugăciuni de citit sau
multe metanoia ori interdicțiee pe o anumită perioadă la împărtășanie).

| Justme1997 a răspuns:

Daca esti ortodox si îți plac asa mult popii, neapărat spovedanie.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| pacatosulBogdan a răspuns:

Dumnezeul si Mantuitorul Iisus Hristos a instituit Taina spovedaniei in Biserica, atunci cand a dat Apostolilor puterea Sfantului Duh, cu care sa ierte pacatele oamenilor.

Ioan, capitolul 20:

21 "Si Iisus le-a zis iarasi: Pace voua! Precum M-a trimis pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi.
22 Si zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: Luati Duh Sfant;
23 Carora veti Ierta pacatele, le vor fi Iertate si carora le veti tine, vor fi tinute."

Iisus Hristos ierta pacatele tot prin umanitatea Lui, caci spune de multe ori, precum slabanogului din Capernaum: "Fiule, iertate sunt pacatele tale!" Marcu 2:5

Biblia spune ca oamenii slaveau pe Dumnezeu, "care da oamenilor aceasta putere" (Matei 9, 8), a iertarii pacatelor.
Numai preotul si episcopul au putere sa ierte pacatele in numele lui Dumnezeu.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai fara spaguta la popa nu ajunge pana sus

| teo530 a răspuns (pentru suntserios):

Îi dai un cozonac, câteva prescuri, colaci, colivă

| teo530 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Cred că nu e un păcat mare dacă vrei copii şi apoi nicio ruşine să-i spui dar să nu faci sex doar de poftă ci cu gandul la copii. Cred că aşa ţi-ar zice un preot sau poate am exagerat eu dar tu faci ce vrei nu cred acum să stai ca călugaru

| wpetterssone a răspuns:

Mărturisirea păcatelor (sau spovedania) la urechea unui preot sau pastor face parte şi în prezent din închinarea şi ritualurile religioase practicate în multe biserici. Se ridică însă întrebarea dacă în societatea permisivă şi tolerantă de astăzi mărturisirea păcatelor mai este necesară sau importantă.
PĂRERILE sunt împărţite în această privinţă. De exemplu, în ziarul canadian National Post este prezentat comentariul unei persoane care recunoaşte că, deşi este greu să-i vorbeşti cuiva despre răul pe care l-ai făcut, „simţi o mare uşurare dacă cineva cunoaşte situaţia ta, se roagă cu tine şi îţi spune ce trebuie să faci pentru a îndrepta lucrurile". Un punct de vedere diferit găsim în cartea Binecuvântează-mă, Părinte, căci am păcătuit (engl.), unde sunt citate cuvintele unui bărbat care spunea: „Spovedania este unul dintre cele mai demoralizante ritualuri ale Bisericii, deoarece le provoacă oamenilor o nelinişte obsedantă". Care este punctul de vedere al Bibliei referitor la acest subiect?
Ce spune Biblia?
În Legea dată de Dumnezeu naţiunii Israel se găsesc instrucţiuni concrete cu privire la ce anume trebuia să facă o persoană care păcătuia. De exemplu, când cineva păcătuia împotriva unui semen al său sau încălca una dintre legile lui Dumnezeu, el trebuia să-i mărturisească fapta unui preot numit, care aparţinea tribului lui Levi. Acesta făcea apoi ispăşire în favoarea lui, oferindu-i lui Dumnezeu o jertfă pentru iertarea păcatului (Leviticul 5:1–6).

Secole mai târziu, când profetul Natan l-a mustrat pe regele David pentru păcatele pe care le comisese, cum a reacţionat acesta? David a recunoscut imediat: „Am păcătuit împotriva lui Iehova" (2 Samuel 12:13). De asemenea, el s-a rugat, implorându-l pe Dumnezeu să-i arate favoare. Care a fost rezultatul? Iată ce a scris David mai târziu: „Ţi-am mărturisit, în cele din urmă, păcatul meu şi nu mi-am acoperit nelegiuirea. Am zis: «Îi voi mărturisi lui Iehova fărădelegile mele». Tu ai iertat nelegiuirea păcatelor mele" (Psalmii 32:5; 51:1–4).
În fiecare zi, ca oameni imperfecţi, suntem înclinaţi să acţionăm în mod nechibzuit sau să ne folosim greşit limba şi în felul acesta păcătuim unii împotriva altora (Romani 3:23). Înseamnă oare că trebuie să mărturisim o astfel de greşeală unui om cu autoritate în acest sens?

Deşi în ochii lui Dumnezeu orice păcat este o nelegiuire, El este îndurător şi ţine cont că nu ne ridicăm la înălţimea normelor sale din cauza imperfecţiunii moştenite. Într-adevăr, psalmistul a recunoscut: „Dacă te-ai uita la nelegiuiri, o, Iah, o, Iehova, cine ar putea să stea în picioare? Căci la tine este adevărata iertare, ca să fii de temut" (Psalmul 130:3, 4). Ce ar trebui deci să facem când greşim sau păcătuim împotriva altora, probabil fără voia noastră? Să ne amintim că rugăciunea-model dată de Isus discipolilor săi conţine şi această cerere: „Iartă-ne păcatele, fiindcă şi noi iertăm oricui păcătuieşte împotriva noastră" (Luca 11:4). Într-adevăr, Dumnezeu ne acordă iertare dacă ne îndreptăm spre el şi îi cerem acest lucru în numele lui Isus (Ioan 14:13, 14).
Să remarcăm că Isus a menţionat condiţia ca şi noi să iertăm pe oricine „păcătuieşte împotriva noastră". Apostolul Pavel le-a spus fraţilor săi de credinţă: „Fiţi buni unii cu alţii, plini de o tandră compasiune, iertându-vă cu mărinimie unii pe alţii, aşa cum şi Dumnezeu, prin Cristos, v-a iertat cu mărinimie" (Efeseni 4:32). Dacă le iertăm altora greşelile, ne putem aştepta ca şi Dumnezeu să ierte greşelile noastre.
Dumnezeu nu-i autorizează pe oameni să ierte păcatele comise împotriva lui. Numai el le poate ierta. Biblia spune clar: „Dacă ne mărturisim păcatele, [Dumnezeu] este fidel şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de toată nedreptatea" (1 Ioan 1:9). Însă cui trebuie să-i fie mărturisite păcatele grave?

Întrucât numai Dumnezeu poate acorda iertare, aceste păcate trebuie să-i fie mărturisite lui. După cum am văzut mai înainte, aşa a făcut David. Dar pe ce bază poate fi acordată iertarea? Biblia ne spune: „Aşadar, căiţi-vă şi întoarceţi-vă, ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină timpuri de înviorare de la însuşi Iehova" (Faptele 3:19). Iertarea nu se obţine deci doar pe baza faptului că cineva îşi recunoaşte şi îşi mărturiseşte păcatul. Cel ce a păcătuit trebuie, de asemenea, să fie dispus să renunţe la conduita sa greşită.

Răspuns utilizator avertizat
| pacatosulBogdan a răspuns (pentru Ionut1492):

Te inseli! in copilarie am fost ateu. Asa erau societatea si scoala pe vremea aceea: ateiste. Ateii m-au mintit de mic ca nu este Dumnezeu.

| RAY a răspuns (pentru pacatosulBogdan):

Hai serios atei te au mintit, sunt curios care atei, fi serios

| danut a răspuns:

Absolut NU. Dumnezeu te iarta DOAR daca te adresezi DOAR Lui.

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru RAY):

Educatia primita la scoala era materialist-dialectica; se invata ateism stiintific. In familie aveam aproape numai atei. Am crescut ateu si am fost ateu pana in urma cu cativa ani. Ateismul nu e numai o minciuna, ci si o pierdere de timp. Multi au murit atei si s-au osandit singuri. Daca-L negi pe Singurul care te poate mantui, adica pe Dumnezeu, atunci te osandesti singur.
Copiii de azi au o mare sansa, sa-si faca o educatie religioasa la scoala prin orele de religie crestin ortodoxa, ca sa-L cunoasca corect si sa creada in singurul Dumnezeu adevarat si revelat: Sfanta Treime, cea deofiinta si nedespartita.

| PumpkinDoll a răspuns (pentru pacatosulBogdan):

Nu stiu ce ai fost tu in copilarie dar ATEU(in adevaratul sens al cuvantului)n-ai fost. Odata ce te-ai sculat din prostie n-ai cum sa te intorci inapoi la prostie.

| RAY a răspuns (pentru pacatosulBogdan):

Educatia primita la scoala era materialist-dialectica; se invata ateism stiintific
am cunoscut preoti,persoane in varsta, inclusiv parintii mei sunt in varsta, dar ce spui tu sunt aberati, la scoala nu te invata ateism, te invata stiinta ca si azi sau tu ai vrea sa se desfinteze tot ce tine de scoala, asa nu putem evolua ca societate cu asemenea gandiri de pestera

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru RAY):

Se invata si ateism stiintific, adica marxism-leninism, iar in intreprinderi existau activisti cu propaganda care le impuiau capul la oameni cu aceleasi minciuni ateiste. Ideologia ateist-comunista este criminala! Ateismul de stat a bagat oamenii in puscarii si in pamant, i-a torturat, pentru ca erau preoti si crestini. Ateismul de stat a vrut sa desfiinteze crestinismul, insa din puscarii au iesit sfinti si martiri crestini.

| RAY a răspuns (pentru pacatosulBogdan):

Ce trist, imi vine menstruația cand te aud

| Emiliiia a răspuns (pentru Emiliiia):

Eu sunt tarana proasta si pacatoasa, nu trebuie sa ma crezi pe mine. Crede cuvantul lui Dumnezeu, caci el e Atotputernic si Atotstiutor si roaga-te sa iti dea lumina ca nu intelegi ceva.

| Mircea08 a răspuns (pentru Emiliiia):

ABUREALA! vorbesti de parca nu ai cunoaste lb. romana. Am mai spus si mai spun, lasati carticelele din care ati invatat dogma religiei din care faceti parte, deoarece daca fiecare vine cu argumente din dogma lui nu o sa ne mai intelegem niciodata - discutati doar avand ca baza de discutie numai invatatura lui Dumnezeu. Ce spun pastorii, prezbiterii si preotii e bine sa discutati despre asta numai in biserica din care faceti parte.
Rugaciunea catre Dumezeu, asa cum a spus Iisus sa ne rugam, spune ca "iarta Doamne GRESELILE noaste" nicidecum PACATELE si asta deoarece aceasta rugaciune este lasata pentru crestini, iar crestinii NU AU PACATE - ei sunt sfinti! Cei care nu au acceptat invatatura lui IIsus si au ramas in invatatura vechiului testament, aceia nu sunt crestini. Ei au o Lege pe care daca nu o respecta fac pacate si evident vor ajunge la judecata de apoi unde nimeni nu poate sti cum va fi decat ca va fi dreapta.
Nu cunosc nici o religie care SA FIE crestina, cunosc insamai multe care SPUN CA SUNT CRESTINE dar nu sunt, si asta pentru ca nu au ca invatatura invatatura lui Iisus. Ei au ca invatatura o dogma in care sunt incluse si invataturi din Evanghelie, dar propovaduiesc Legea, si asta inseamna ca traiesc dupa Lege nu traiesc in Duh (Har) asa cum spune Iisus
"Cei ce voiti sa va indreptatiti prin lege v-ati indepartat de Hristos, ati cazut din har."
( Epistola catre galateni a sfantului apostol Pavel 5/4)

"Vai vouă, învăţătorilor de Lege! Că aţi luat cheia cunoştinţei; voi înşivă n-aţi intrat, iar pe cei ce voiau să intre i-aţi împiedecat."
(Sfânta Evanghelie după Luca – 11/52)
Sa va spun si cum e cu marturisirea pacatelor :
"Iar fapta lui însuşi să şi-o cerceteze fiecare şi atunci va avea laudă, dar numai faţă de sine însuşi şi nu faţă de altul.
Căci fiecare îşi va purta sarcina sa."
(Epistola catre Galateni a Sf. Apostol Pavel – 6/4, 5)

Răspuns utilizator avertizat
| SecretDarky explică (pentru DracuIa):

Bun raspuns ți-aș fi dat funda dar hmm nu se pot doua sad

Răspuns utilizator avertizat