| RAY a întrebat:

Pentru mintea umana moderna sunt mai usoare explicatiile care il includ pe Dumnezeu decat explicatiile rationale bazate pe dovezi?

Răspuns Câştigător
| minrest a răspuns:

Se straduiesc sa le creada, pentru ca le dau un comfort psihic. Steregoi imi spunea ca hominizii erau niste maimute, pe care le inmormantau, le vopseau cu ocru si le dotau cu inventar funerar demoni materializati. Tot el imi spunea ca uneltele de piatra create de Homo Habilis, Homo Faber si hominizii de dupa ei au fost cioplite de demoni materializati. El spunea ca e constient ca par a fi desene animate, dar nimeni nu va merge in trecut sa il verifice, si il face sa se simta confortabil. Oamenii astia nu cred, ci se straduiesc sa se sugestioneze.

23 răspunsuri:
| danut a răspuns:

"explicatie rationale bazate pe dovezii?"
Haida, demonstreaza pe baza dovezilor tale ca nu exista Dumnezeu.

| RAY explică (pentru danut):

Haida, demonstreaza pe baza dovezilor tale ca nu exista zeus, fantome, spiridusi, zane

| danut a răspuns (pentru RAY):

Tu ai inceput, tu raspunzi primul.

Ce sa incep? am spus eu ca nu exista?

| danut a răspuns (pentru RAY):

"sunt mai usoare explicatile care il include pe Dumnezeu decat explicatie rationale bazate pe dovezii?"
Orice retardat intelege ce ai spus tu: Ca explicatile care il includ pe Dumnezeu nu sunt rationale si bazate pe dovezi. DOVEDESTE ca ce ai spus este real.

Omule explicati nu existenta lui dumnezeu, gen afara ploua desi dumnezeu a dat ploaie sau e un fenomen natural fara interventie divina

| Holiday a răspuns (pentru danut):

"Haida, demonstreaza pe baza dovezilor tale ca nu exista Dumnezeu."

In spatele fiecarui spiridus de asta, inclusiv al tau, exista o poveste. Iar daca povestea e falsa, logic si spiridusul e doar o inventie. Biblia e doar o adunatura de scrieri contradictorii, falsificata de istorie, geografie, fizica, sociologie si nu in ultimul rand de bunul simt, daca il ai. Dupa toate astea sa mai crezi in existenta spiridului respectiv frizeaza.

| danut a răspuns (pentru Holiday):

Esti un spiridus glumet dar totusi un spiridus. Tu ai bun simt, de unde il ai, ai vreun spiridus pe langa tine, Biblia este Cartea de capatai a omenirii, asa este considerata, bine inteles ca sunt si spiridusi care ii nega valoarea, doar niste spiridusi.

| Holiday a răspuns (pentru danut):

Nu bunul simt ala de a lasa o baba sa stea jos in tramvai in locul tau, ci bunul simt de a intelege ca oricat de misto si convenabila e credinta in existenta zanelor astea, realitatea e alta.
Biblia e carea de capatai doar in ce priveste capacitatea de manipulare de catre unii a credulilor prin promovarea ei ca ceva real. Daca nu ar fi unealta prin care se obtin diverse venituri, privilegii, influenta, valoarea ei ar fi zero.

| minrest a răspuns:

Pentru mintea umana moderna, sunt credibile explicatiile bazate pe cauzalitate si conforme cu realitatea inconjuratoare. Sa folosesti ''fiat'' emis de o entitate supranaturala ca explicatie te incurca, nu te ajuta. DAR. Trasatura modernitatii este gandirea stiintifica; majoritatea oamenilor insa nu adopta acest mod de gandire, pentru ca le ingradeste subiectivitatea. Oamenii vor sa se insele, le plac minciunile frumoase, coerente si comfortabile. Asa ca majoritatea oamenilor raman intentionat la gandirea premoderna.

| RAY explică (pentru minrest):

Eu vad ca multi se multumesc cu explicati divine

| RAY explică (pentru minrest):

Interesant ceea ce scrii

| Steregoi a răspuns (pentru minrest):

Am dat această explicație pe lângă erorile estimărilor de vârstă utilizate în prezent.
Cantitatea curentă a unui element nu arată cât de mult din acel element a fost la început pentru a deduce când a apărut acel element.

I gave this explanation in addition to the errors of age estimations currently used.
The current quantity of an element does not show how much from that element was at the begining for deduce when that element have appeared.

| minrest a răspuns (pentru Steregoi):

In primul rand, sper sa nu te superi ca am dat exemplu din raspunsul tau, Dumnezeu vede ca nu am intentionat nimic rau. In al doilea rand, avem nenumarate schelete inhumate, vopsite cu ocru, cu inventar, foarte multe unelte de piatra, de 50000 de ani, neavand timp sa se distruga complet, materialul e imens si permite identificarea a foarte multe culturi diferite, succesive. Ce cauta eroarea de datare aici, crezi ca toti acesti oameni traiau printre cei din antichitate si evul mediu/ Daca nu se gaseste alta explicatie decat ca demoni materializati au facut toate astea, OK.

| minrest a răspuns (pentru RAY):

Se straduiesc sa le creada, pentru ca le dau un comfort psihic. Steregoi imi spunea ca hominizii erau niste maimute, pe care le inmormantau, le vopseau cu ocru si le dotau cu inventar funerar demoni materializati. Tot el imi spunea ca uneltele de piatra create de Homo Habilis, Homo Faber si hominizii de dupa ei au fost cioplite de demoni materializati. El spunea ca e constient ca par a fi desene animate, dar nimeni nu va merge in trecut sa il verifice, si il face sa se simta confortabil. Oamenii astia nu cred, ci se straduiesc sa se sugestioneze.

| Mclaren12 a răspuns:

Evident ca este mai usor sa justifici niste basme facand apel la o stafie evreiasca pentru ca practic nu ai nevoie sa dovedesti nimic prin asta, doar pui tot ce nu poti explica pe seama unei stafii omnipotente inventate odata cu iudaismul.

| Mircea08 a răspuns:

Mintea umana exersata intelege orice explicatie.

| Romanul86 a răspuns:

Sunt dovezi precum: Icoane care nu ard în incendii care plâng, moaște, Sf Lumină de la Ireusalim, Aghiasma, vindecări miraculoase, locuri bântuite.
Toți necredincioșii sunt sentimentali ei nu cred în rațiune.

| RAY explică (pentru Romanul86):

Toți necredincioșii sunt sentimentali ei nu cred în rațiune.
ce ratiune e in ceea ce ai scris? absolut nimic, alea nu sunt dovezi

| Romanul86 a răspuns (pentru RAY):

Rațiunea magicului și a miraculosului! O altă realitate.

Omule tu stii ce inseamna rational?
RAȚIÚNE, (2, 3) rațiuni, s. f. 1. Facultate, proprie omului, de a cunoaște prin noțiuni, judecăți, raționamente; gândire (logică); p. ext. judecată, minte. 2. Temei, motiv, justificare. ◊ Rațiune de stat = principiu în baza căruia o autoritate de stat ia unele măsuri de interes general, trecând peste interesul particular. ◊ Expr. Rațiunea de a fi (a unui lucru) = ceea ce justifică, motivează existența (unui lucru). 3. (Mat.) Rație (2). [Pr.: -ți-u-] – Din lat. ratio, -onis.

Dovedeste ca exista lumea aia magica, rational este sa dovedesti ceea ce afirmi nu sa minti si sa spui ca rational este sa minti fara a dovedi, magia fiind pedepsita cu moartea in vt

| Romanul86 a răspuns (pentru RAY):

Matematica cu matrice, integrale și radicali ți se pare rațională?

Omule vezi ca faci spam aiurea la intrebarea mea