Se straduiesc sa le creada, pentru ca le dau un comfort psihic. Steregoi imi spunea ca hominizii erau niste maimute, pe care le inmormantau, le vopseau cu ocru si le dotau cu inventar funerar demoni materializati. Tot el imi spunea ca uneltele de piatra create de Homo Habilis, Homo Faber si hominizii de dupa ei au fost cioplite de demoni materializati. El spunea ca e constient ca par a fi desene animate, dar nimeni nu va merge in trecut sa il verifice, si il face sa se simta confortabil. Oamenii astia nu cred, ci se straduiesc sa se sugestioneze.
Evident ca este mai usor sa justifici niste basme facand apel la o stafie evreiasca pentru ca practic nu ai nevoie sa dovedesti nimic prin asta, doar pui tot ce nu poti explica pe seama unei stafii omnipotente inventate odata cu iudaismul.
Pentru mintea umana moderna, sunt credibile explicatiile bazate pe cauzalitate si conforme cu realitatea inconjuratoare. Sa folosesti ''fiat'' emis de o entitate supranaturala ca explicatie te incurca, nu te ajuta. DAR. Trasatura modernitatii este gandirea stiintifica; majoritatea oamenilor insa nu adopta acest mod de gandire, pentru ca le ingradeste subiectivitatea. Oamenii vor sa se insele, le plac minciunile frumoase, coerente si comfortabile. Asa ca majoritatea oamenilor raman intentionat la gandirea premoderna.
"explicatie rationale bazate pe dovezii?"
Haida, demonstreaza pe baza dovezilor tale ca nu exista Dumnezeu.
Am dat această explicație pe lângă erorile estimărilor de vârstă utilizate în prezent.
Cantitatea curentă a unui element nu arată cât de mult din acel element a fost la început pentru a deduce când a apărut acel element.
I gave this explanation in addition to the errors of age estimations currently used.
The current quantity of an element does not show how much from that element was at the begining for deduce when that element have appeared.
"Haida, demonstreaza pe baza dovezilor tale ca nu exista Dumnezeu."
In spatele fiecarui spiridus de asta, inclusiv al tau, exista o poveste. Iar daca povestea e falsa, logic si spiridusul e doar o inventie. Biblia e doar o adunatura de scrieri contradictorii, falsificata de istorie, geografie, fizica, sociologie si nu in ultimul rand de bunul simt, daca il ai. Dupa toate astea sa mai crezi in existenta spiridului respectiv frizeaza.
Nu bunul simt ala de a lasa o baba sa stea jos in tramvai in locul tau, ci bunul simt de a intelege ca oricat de misto si convenabila e credinta in existenta zanelor astea, realitatea e alta.
Biblia e carea de capatai doar in ce priveste capacitatea de manipulare de catre unii a credulilor prin promovarea ei ca ceva real. Daca nu ar fi unealta prin care se obtin diverse venituri, privilegii, influenta, valoarea ei ar fi zero.
In primul rand, sper sa nu te superi ca am dat exemplu din raspunsul tau, Dumnezeu vede ca nu am intentionat nimic rau. In al doilea rand, avem nenumarate schelete inhumate, vopsite cu ocru, cu inventar, foarte multe unelte de piatra, de 50000 de ani, neavand timp sa se distruga complet, materialul e imens si permite identificarea a foarte multe culturi diferite, succesive. Ce cauta eroarea de datare aici, crezi ca toti acesti oameni traiau printre cei din antichitate si evul mediu/ Daca nu se gaseste alta explicatie decat ca demoni materializati au facut toate astea, OK.
Sunt dovezi precum: Icoane care nu ard în incendii care plâng, moaște, Sf Lumină de la Ireusalim, Aghiasma, vindecări miraculoase, locuri bântuite.
Toți necredincioșii sunt sentimentali ei nu cred în rațiune.
Omule tu stii ce inseamna rational?
RAȚIÚNE, (2, 3) rațiuni, s. f. 1. Facultate, proprie omului, de a cunoaște prin noțiuni, judecăți, raționamente; gândire (logică); p. ext. judecată, minte. 2. Temei, motiv, justificare. ◊ Rațiune de stat = principiu în baza căruia o autoritate de stat ia unele măsuri de interes general, trecând peste interesul particular. ◊ Expr. Rațiunea de a fi (a unui lucru) = ceea ce justifică, motivează existența (unui lucru). 3. (Mat.) Rație (2). [Pr.: -ți-u-] – Din lat. ratio, -onis.