| Inferno a întrebat:

Perfectiune,exista asa ceva? Putem spune de un obiect ca este perfect? Perfectiunea tine numai de perceptie? Pentru cineva o crapatura poate parea imperfecta, dar pentru altul poate parea ceva perfect. Dar daca privim dincolo de perceptie, exista ceva perfect?

8 răspunsuri:
| Inferno explică:

Ma scuzati, am gresit categoria.

| morningstar a răspuns:

Se zice ca perfectiunea este un ideal, ceea ce practic, pe pamant nu exista.
Cred ca in arta sau in alte domenii, domeniul asta este strict personal. Dar dincolo de perceptie, nu cred ca exista ceva perfect in afara de Dumnezeu.

| reihiuke a răspuns:

Se poate sa ajungi sa cunosti daca un obiect este perfect sau nu. Dar iti trebuie o stare de constiinta mai avansata. Noi nu suntem obiectivi in starea in care ne aflam. Putem sa ne luptam sa dobandim o stare de constiinta in care putem fi obiectivi fata de noi insine. Apoi dupa ce ajungem sa fim obiectivi fata de noi insine, putem ajunge sa fim obiectivi si sa vedem lucrurile asa cum sunt in ele insele.

| danay72 a răspuns:

Nimic din lumea asta nu e perfect, din cauza pacatului mostenit de la Adam si Eva, toti suntem imperfecti si nu avem cum sa facem lucrurile perfecte.Romani5:12

| iKeel a răspuns:

Pe pământ nu există perfecţiune, în Sus, există, dar doar Dumnezeu este perfect. Ceilalţi îngeri au doar un defect, nu au două, doar unul.

| 4b a răspuns:

Perfectul nu exista, ci doar imperfectul si asta, datorita pacatului...

| valalajuc a răspuns (pentru danay72):

Esti limitat in ganduri.
Biblia la fel e imperfecta,tu esti imperfect, noi suntem imperfecti, universul este imperfect, insusi DOMNULZEU este imperfect.
Concluzia este ca, ceva perfect este imposibil.

| danay72 a răspuns (pentru valalajuc):

Universul a fost creat prea exact,ca să fie creat de cineva imperfect. De exemplu,soarele este la distanta ideală de pământ, nici cu un grad mai aproape sau mai departe, ceea ce face posibilă viata pe planeta. A fost creat perfect, logic de un Creator perfect, Dumnezeu.