Doar daca prin "influenta divinitatii" te referi la droguri. Majoritatea crestinilor nici nu au citit biblia, e "greeeeu sa citesti", stii? Deci nici nu ar avea rost sa-i intrebi cat de credibila li se pare pentru ca ei oricum cred in fantome/strigoi/unicorni...cat de credibil e un astfel de om oricum?
Pentru mine credibilitatea Bibliei este egală cu credibilitatea Coranului.
Aceeaşi Marie cu altă pălărie.
Bla-bla, teorii ambigue...
Cine şi la ce sinod a eliminat ce
anume?
Cam confunzi piciorul stâng cu mâna dreaptă colegu...
Dacă e să-mi aduc aminte de ceva eliminat la vreun sinod în istorie, atunci este vorba de sinodul V, atunci cand s-au dat la o parte scrierile teologice ale lui Origen (pentru că unele făceau nişte confuzii grave). În rest nu s-a eliminat nimic!
"tot asa cum si killerul Stefan a fost considerat sfant de catre BOR!'
Văleuuuu, daca te aude moldovenii esti mancat, nu-ti mai spun de frecangii din Bor ca tare as vrea sa-mi canonizeze si mie boasele pacatoase. Adica, n-am inteles, ucigasii sunt canonizati si doua ouţe nu?
Daca se dovedeste o singura fraza scrisa ca e de inspiratie divina atunci liberul arbitru cade. Daca liberul arbitru cade, tot ce a scris si creat omul pana acum e de inspiratie divina. Cum nu avem nicio dovada, tot ce a scris si creat omul pana acum este conceptia lui, inclusiv divinitatea.
"Bun am inteles ca iubesti religia asta, dar ce faci continui sa persecuti Crestinismul, sa continui ce au inceput strabunii tai?"
Si care e religia strabunilor, crestinismul? Pai nu tot evreilor le apartine si crestinismul, Isus si ucenici erau ţigani? Daca tot ai amintit de strabuni, mergi mai adanc in istorie si vezi cine e dumnezeul strabunilor nostri.
Eu cred in Biblie si niciodata nu o sa-mi schimb parerea.1.) Da, sunt de acord ca Biblia a fost scrisa de oameni, dar erau oameni inspirati de D-zeu. 2. ) Biblia a putut face fata timpului. S-a rescris de mai multe ori ca sa poata fi pe intelesul tuturor. Daca ramanea cu cuvintele alea vechi, generatiile mai noi nu ar fi putut-o intelege (cei care o citesc, desigur). 3)Bun comentariu, eu in loc sa dau vina pe Biblie dau pe preoti. Oare dc au inlaturat o parte din ea? Oare nu au ceva de ascuns?! Pana la urma daca faci cercetari in Biblie si gasesti ceva ce contravine cu ceea ce spun ei si ii intrebi despre asta, nici ei nu stiu sa iti raspunda!( stiu din experienta) Eu cred in Biblie si sunt sigura ca tot ce scrie in ea e adevarat...
Şi eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărţi: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta;
19. Iar de va scoate cineva din cuvintele cărţii acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieţii şi din cetatea sfântă şi de la cele scrise în cartea aceasta.
20. Cel ce mărturiseşte acestea zice: Da, vin curând. Amin! Vino, Doamne Iisuse!
21. Harul Domnului Iisus Hristos, cu voi cu toţi! Amin.
hadesule? daca eu as rescrie biblia, in urma citirii acestor doua versete numai, as avea maaaare grija sa nu gresesc, si daca nu as fi sigur pe mine, nu m-as mai apuca.
Hombre? ai tu simtul responsabilitatii si a lucrului foarte bine facut? si tu hadesule? asta e problema de fapt; ca poate fi vorba de orice carte, de orice lucru, de orice obiect care are o importanta majora pentru milioane de oameni.a-ti ramas romani de pe vremuri, care aveau un slogan de genul; sa treaca 8 ore, sa plecam acasa. timpul trece, leafa merge, noi cu drag ne facem ca muncim.pe cand altii erau renumiti in electronica,ceasuri, informatica, si mergeau la munca si cand erau liberi, in ideea ca; chiar de nu sant platit, mai invat ceva. putini oameni am vazut asa in romania.foarte putini.1%.aktminteri putem gogai pe TPU pana la sfantul asteapta, ca 1000 de vorbe doi bani nu fac.sanatate.
Niciodata nu s a eliminat nimic scrierile apostolilor au ramas intacte ...sinoadele au avut rolul de a clarifica invataturile de credinta de exemplu la primul sinod ecumenic de la niceea s a constatat ca mantuitorul este de o fiinta si consubstantial cu tatal
Credibilitatea Bibliei nu se schimba deloc... ceea ce scrie acolo e cu totul adevarat..nu lasa alte chestii sa te determine sa nu crezi in ea
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: