| Mircea08 a întrebat:

Poate cineva defini cat mai exact ce inseamna sa fii crestin?
Consider absolut necesar ca atunci cand vorbim despre crestini sa stim exact despre ce anume vorbim.

11 răspunsuri:
| AC4S4 a răspuns:

Crestinismul este singura religie care nu spune "Trebuie sa faci asta ca sa fii salvat", este exact invers: "Nu poti face nimic pentru a fi salvat, dar Hristos poate".

Cred ca putem pune egal intre crestin si copil al lui Dumnezeu. Nu noi ne-am facut copii ai lui Dumnezeu, ci Dumnezeu ne-a facut. Tatal a trimis pe Fiul ca sa moara, astfel El ne numeste copii ai Lui, Duhul Sfant ne ajuta zilnic sa traim sfant.
1 Ioan 3: 9, 10 - Oricine este născut din Dumnezeu nu trăiește în păcat, pentru că sămânța lui Dumnezeu rămâne în el. Și el nu poate continua să păcătuiască, fiindcă a fost născut din Dumnezeu. Prin aceasta sunt scoși la iveală copiii lui Dumnezeu și copiii diavolului. Oricine nu face dreptatea nu este de la Dumnezeu, și nici cel ce nu‑l iubește pe fratele său.

| Mircea08 explică (pentru AC4S4):

Intrebarea era "ce inseamna sa fii crestin "
Sunt de acord cu ce ai scris mai putin faptul ca, crestinismul este o religie. Adica Iisus a facut si El o religie, si acum probabil are onoarea de a sta alaturi de ceilalti care au inventat celelalte religii. As mai avea o intrebare - daca nu trebuie sa facem nimic de ce ne cere Iisus sa ne sfintim?, de ce spune sa nu furam? de ce spune ca trebuie sa cunoastem adevarul? de ce trebuie sa ne botezam? In ce baza vor fi unii judecati daca nu aveau nimic de facut?

| AlexDarius3 a răspuns:

Eu sunt crestin si as zice ca e cam aiurea pentru ca esti luat de picior de alti ateisti pentru ca (,) crezi intr-o anume divinitate. Dupa cum vad libertatea de exprimare o au doar cei care jignesc dupa care se victimizeaza in ultimul hal. Eu nu am nimic cu ateistii si nici cu alti credinciosi cum ar fi musulmanii, budistii etc. dar daca ma jignesti ca sunt crestin, jignesti alte divinitati (nu neaparat Dumnezeu, cat si alte divinitati din alte religii) automat ca te simti cam aiurea ca esti luat de prost si ca nici o data nu ai ultimul cuvant. Frate, toata lumea cu credinta lor, e chiar asa de greu?

| doctorandus a răspuns:

Din punct antropologic, sociologic, istoric și al studiilor religioase, creștin este cel ce se numește pe sine creștin și nimic mai mult sau mai puțin.

| Mircea08 explică (pentru doctorandus):

Exact asa e si la "doctor"

| doctorandus a răspuns (pentru Mircea08):

Nu se intelege ce scrii.

Am vrut sa spun ca DOCTOR este acela care se numeste pe el insusi doctor. Daca la crestini se poate, de ce nu se poate si la doctor?
A fi crestin inseamna sa cunosti si sa traiesti in conformitate cu invatatura lui Iisus, asa cum a fi doctor inseamna sa cunosti medicina

Pentru ca pentru a fi doctor sau medic sunt niste cerinte prevazute de lege si a le incalca iti asigura o sedere la bulau sau cel putin amenda.

Exact asa e si cu crestinul, el are niste cerinte prevazute de lege si a le incalca ii asigura o sedere la bulaul de pe lumea cealalta caruia ii spune iad

Legile se pot cunoaste pe lumea asta, daca exista Dumnezeu, rai, iad, etc., sunt niste credinte subiective si arbitrare a caror valoare de adevar este necunoscuta. Nu exista Autoritatea Mondiala de Certificare a Calitatii de Crestin, deci fiecare sustine ca e crestin trebuie crezut pe cuvant.

De ex. un crestin care crede ca Fecioara Maria a fost incarnarea lui Satana iar Isus este fiul lui Dumnezeu cu Satana, iar in rest crede la fel cu un crestin de rand, este la randul lui crestin. In rest, cultele (sectele) se acuza unele pe altele ca restul nu sunt crestini, asta e propaganda de doi bani, pe care o iau in seama doar credulii.