Atita vreme cit nici unul dintre ei nu e un nemernic, bineinteles. Am vreo 2-3 buni prieteni de mai bine de 10 ani si nu pot baga mina in foc nici privind religia si nici orientarea lor sexuala si, sincer, chiar nu ma intereseaza.
In calitate de creștin practicant eu zic că da. Absolut. Prietenie n-are de ce să nu se poată. Eu n-aș avea nicio problemă să fiu prieten cu un ateu sau cu un om de orice altă religie.
Relație romantică nu prea, dar prietenie da.
De ce nu?
Dacă fiecare respectă religia celuilalt și oricum nu se axează prietenia lor pe treaba asta, tema religie, nu văd de ce ar fi o problemă?
Iar dacă sunt super open-mind, dar doar dacă sunt super deschiși la nou, pot vorbi chiar și despre subiectul religie deschis și fiecare să cunoască ceva nou din religia altuia, tradiții și obiceiuri noi sau chiar gândire nouă.
Deci ca să-ți răspund, da, dar doar dacă oamenii sunt deschiși și fără prejudecăți și clar și dacă dorința de a alege un om e mai forte decât dorința de altceva.
Doar in cazul in care ateul nu este de fapt un anticrestin militant, care huleste ab initio credinta crestina. Eu n-as putea fi prieten cu un anticrestin camuflat drept ateu si care este smintitor. L-as taia de la prieteni. La fel si cu sectantii, ca si ei pot fi la fel de hulitori fata de calea adevarului.
Taina cununiei este o taină a Bisericii și nu este permis (spre binele lor) celor din afara Bisericii să ia parte la aceste taine.
Dacă e ateu înseamnă că e în afara Bisericii și dacă ia parte la această taină de formă este extrem de periculos pentru sufletul lui. Plus că dacă există incompatibilitate atât de mare pe ceva atat de important n-are cum să țină relația. Dacă soțul sau soția creștină vrea sa-si creasca copiii creștini dar celalalt nu vrea? Și după cum fac cu postul? Gătim 2 ture de mancare? Pentru aia care postesc si pentru aia care nu postesc? Si o sa inteleaga sotul sau sotia atee ca in zile de post nu se intretin relatii intime? Dar cu mersul la biserică duminica si in alte sarbatori? Jumatate de familie la biserica cealalta jumatate acasă.
Ok, nu mă interesează care e opinia ta despre Creștinism. Tu ai zis că nu intelegi de ce un ateu si un crestin n-ar putea fi împreuna, eu ti-am raspuns de ce nu pot fi impreuna
Și da, am o poză cu un ofițer nazist într-o situație super paranormala. Ești extrem de perspicace. Vrei un os pentru observatia asta?
Deci nu am minimum de logică din cauză că-s creștin?
Iubirea (prietenia sincera) nu are legatura cu religiile, sectele etc. Religiile sunt cai pentru a veni mai aproape de Dumnezeu.
Ce subiect am schimbat? Nu pricep ce vrei sa zici. La care "adevar realist" te referi?
Păi nu trebuie să te cerți, există și varianta unei discuții civilizate. Crezi că toti crestinii sunt indoctrinati fanatici? Nu e cam bigot din partea ta să jignesti un intreg grup de oameni doar pentru religia lor?
Linisteste-te, respira, si apoi raspunzi.Iti faci singur situatia mai dificila, hulind Cuvantul lui Dumnezeu.
Ai temperamentul și coeficientul de inteligență potăii din poza ta de profil. Să știi că ti se potriveste numele si poza de profil.
Exact ca și potăile alea mici și urâte care nu știu decat să latre tot timpul și au jumatate din inteligența unui labrador
De unde ai scos-o că eu sunt nazist? Nu sunt nazist, dar văd că tu esti ca toate raspunsurile tale au fost "hail hitler" si "sieg hail". Tu ești ăla nazist nu eu
Deci dacă tu ai o poză cu o potaie înseamnă că ești o potaie? Dacă îmi puneam o poză cu o banană înseamnă că eram o banană? De ce nu ești mai atent la orele de logică din liceu?
S-o crezi tu. Desi sunt ateu, stau in casa cu 2 pocaiti in UK. Am fost de curiozitate pe la slujbele lor religioase (adunare cum zic ei) sa fac o comparatie de traditie cu cele de la ortodocsi. Eu le respect credintele si ii tolerez dar ei incearca sa ma converteasca pe mine ca sa fiu si eu indoctrinat ca ei si ghici ce... suntem buni prieteni. Ei de ce nu imi respecta mie credintele?
ruxandraaaaioanaaaa24 întreabă: