| TamplaruAnisoara a întrebat:

Poate fi păcatul distrus?

Răspuns Câştigător
| Teffan a răspuns:

Păcatul, asa cum îl inteleg eu, reprezinta acțiunile și gândurile care se opun innobilarii. Conform teologiei, omul este creat fara de păcat, ca mai apoi sa cadă într-o dizgrație, căci Dumnezeu a înzestrat omul cu liberul arbitru.Omul, pe pământ, în lipsa gratiei divine, se bestializează, se asemănă din in ce mai mult fiarelor, natura carnală se suprapune și acaparează natura divină, in ultima faza ajungându-se la dezumanizare.
Ne umanizeaza moralitatea și virtutea, care vin de la Dumnezeu. Ne dezumanizează inhibițiile, instinctul animalic.In mod normal, omul este o combinație între cele doua:natura carnală, instinctuală, dar înzestrată, de asemenea, cu discernământ, conștiință de sine, moralitate și virtute.
Păcatul, fiind natura carnala care ne bestializează, poate fi distrus prin absorbtia în absolutul divin, astfel perfectionandu-ne. Dumnezeu oferă oamenilor calea prin care se pot "cățăra" la El, care e perfect și etern, astfel pavand calea către imortalitate, pe care o vom căpăta, după cum se știe, la cea dea doua venire a lui Isus, moment în care păcatul e distrus.
Păcatul nu trebuie perceput de către creștini ca o sperietoare, ci ei trebuie sa accepte natura păcătoasă a oamenilor, sa realizeze ca nimeni nu e fără de păcat, și sa se lase controlați de Dumnezeu, în asa fel încât la venirea lui, lumina personală sa coincidă cu lumina divina.In caz contrar, consecința imediata a unei eventuale discrepante este moartea permanentă.
Lumea exista pentru a lucra în asa fel încât sa ne luminam cu gratia divina, ca la a doua venire sa se producă absorbția în divin, ca o piesa de Lego care se potrivește în alta.

Sigur, aceasta interpretare mistica îmi aparține, un necredincios.

36 răspunsuri:
| goguPatent a răspuns:

Defineste pacatul

| TamplaruAnisoara explică (pentru goguPatent):

Păcatul este fărădelege. Așa il numește Biblia.

| goguPatent a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Nu poti defini ceva printr-un sinonim.
Faradelege poate fi si un sofer care nu poarta centura

| IsabelaIssa a răspuns:

Nu există păcat. Dacă te interesează mai multe despre lucrurile acestea, îți recomand să citești "Secretele întregii vieți", apoi cărțile lui Neale Walsch. Vei găsi răspunsul multor întrebări.

| Celcestietot a răspuns:

El nu exista inca de la inceputuri, se formeaza pe parcurs, aleatoriu si asta din idealuri gresite. Dar da, daca nu aveam liber arbitru, nu mai exista pacat si astfel pomenirea acestuia era distrusa.

| danut a răspuns:

Pacatul in Biblie este definit ca INCALCAREA Legii lui Dumnezeu. Pacatul are un pret iar PRETUL pacatului (nu conteaza gradul de pacatosenie al acestuia) ESTE MOARTEA.
Pentru ca OMENIREA sa nu aibe acest final tragic (Este vorba de Moartea Vesnica) Dumnezeu Fiul a luat locul omenirii MURIND pe cruce de MOARTEA A DOUA. Singura forma de a scapa de efectele pacatului ESTE POCAINTA (care a fost explicata) si INDEPLINIREA cerintelor lui Dumnezeu (Domnul Hristos). Pacatul va fi eradicat din Univers o data cu Marea Judecata unde vor fi judecatii, Satana cu aliatii sai, ingerii care l-au urmat si oamenii care nu au fost mantuiti (iertati de pacate ). Dupa Judecata ureaza executarea pedepsei care va avea consecinte Vesnice (de aceia se numeste moartea vesnica sau moartea a doua). Pedeapsa va fi printr-un foc la nivelul sistemului nostru solar care va fi distrus in totalitate, inclusiv Soarele va fi distrus. Conform Bibliei Dumnezeu va face alt sistem solar in loc dar fara soare, noul pamant avand o forma de lumiona Crepusculara care va veni de la Tronul lui

Răspuns utilizator avertizat
| TamplaruAnisoara explică (pentru OctavianDanielMaria):

Iată o alta definiție a pacatului: "Păcatul este in esența condiția generata de absenta lui Dumnezeu. Este cealaltă latura care se manifesta atunci când prezenta lui Dumnezeu este retrasa". (Divina Vindecare de David Clayton)

| RAY a răspuns:

Si daca nu faci pacate si nu il accepti pe iisus tot in iad te duci, soarta celor 5, 5 miliarde de persoane

| varsanofie a răspuns:

Poate fi înțeles apoi iertat

| FreddieM a răspuns:

Restrange ideea de pacat la propria ta persoana, incearca sa-l distrugi si daca la tine functioneaza, astept cu nerabdare sa ne spui si noua care e secretul.
Pace si vremuri mai bune

| SilentRain a răspuns:

Da, spălate cu margarină

| blackno1 a răspuns:

Exista o corelatie intre pacat si suferinta. Oamenii isi doresc sa nu pacatuiasca pentru a nu suferi urmarile pacatelor lor. De exemplu daca as fi obeza as numi poftele mele un pacat.
In momentul asta cred ca esential nu este sa nu pacatuiesti ci sa iti doresti sa nu suferi, adica sa nu fii vulnerabil in fata altora.
De exemplu daca as fi obeza mi-as putea dori ca oamenii sa nu ma mai trateze ca pe un pres, si slabind nu le-as mai da oportunitatea asta.
Nu sunt supraponderala, am dat un exemplu din cele 7 pacate mortale.

| ania a răspuns (pentru IsabelaIssa):

ȘI eu am citit o carte de=a lui, cică Conversații cu Dumnezeu. Eu sunt convinsă a stat de vorbă cu satana, ferește=te să=și formezi convingerile ponind de la el.

| ania a răspuns:

Păcatul a fost învins atunci când a murit Mântuitorul Hristos pe cruce, deci e distrus pentru fiecare personal atunci când primește prin credință iertarea câștigată atunci prin sacrificiul Fiului lui Dumnezeu.

| IsabelaIssa a răspuns (pentru ania):

Mulțumesc pentru părerea ta, dar convingerile tale nu sunt și ale mele. Din fericire suntem diferiți și gândim diferit, iar realitatea ta este diferită de a mea. Nu doresc să dezbat mai multe pe acest subiect pentru că nu am nici un scop în a schimba ceva în mintea cuiva. Fiecare este liber să creadă ce dorește fără să impună altora credințele lui. Regula de aur rămâne tot regula de aur.

| random14yearold a răspuns:

Da. Dar numai prin Hristos. Ehh, de fapt prin el e infrant. Pe moment cel putin la sf. lumiiva fi distrus

| random14yearold a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Cam asa. Biblia zice ca oamenii nu sunt pacatosi din cauza ca pacatuiesc ci pacatuiesc din cauza ca sunt pacatosi, de aceea l-a trimis Dumnezeu pe singurul sau fiu din cauza ca a vazu ca el e singurul mod prin care putem fi salvati.

| random14yearold a răspuns (pentru IsabelaIssa):

Dacă nu există păcat atunci de ce e rău să omori? Păcatul e definiția la toate acțiunile rele iar tu îmi spui mie că nu există lucruri rele. Să omori e un păcat iar oamenii îl consideră un lucru rău. De ce? Să minți e un păcat oamenii îl consideră rău. Să înșeli e un păcat, să batjocurești e un păcat. Spune-mi, de ce nu există păcat având în vedere că toți suntem născuți cu un sens de bine și rău care, se întâmplă, așa din greșeală, să fie același lucru cu ce definește biblia ca bine și rău?

| ania a răspuns (pentru IsabelaIssa):

Nu există realitatea mea și realitatea ta, realitatea e definită de Creatorul existenței, al universului, degeaba zic eu că nu sunt de acord cu legea gravitației și sar de pe un bloc, tot mă afectează. E la fel și cu leglie morale, când am un plan și conștiința îmi spune că nu e bine degeaba îmi aduc argumente să mă autoconving că nu e nimic rău, pe urmă tot am mustrări de conștiință( și pentru că ne putem identifica fiecare cu personajele, romanele lui Dostoiesvski cum e Crimă și Pedeapsă, Frații Karamazov, centrate pe tema conștinței, a mustrărilor ei sunt considerate cele mai valoroase din literatura universală.
La ce te referi la regula de aur? de obicei e considerată cea pe care a spus=o Iisus/Fă altora ce ți-ar place să âi se facă ție.

| ania a răspuns (pentru goguPatent):

După Biblie, etimologic păcat însemană a rata ținta.Adică de exemplu Dumneze a creat sexul cu scopul de a fi practicat de persoanele căsătorite și cine face altfel, păcătuiește, ratează ținta.

| goguPatent a răspuns (pentru ania):

Puteai sa zici macar ca a creat sexul pentru reproducere. Avea mai mult sens. Si daca furi ce tinta ratezi?

| IsabelaIssa a răspuns (pentru ania):

După cum am spus, suntem diferiți din fericire, iar eu consider că sunt bine în realitatea mea. Convingerile tale nu sunt și ale mele. Iar eu nu încerc să conving sau să impun nimănui credințele mele. Ca să dezbat acest subiect cu tine cu n exemple și din cărți (adică ideile și trăirile altora) cât și din trăirile mele, mi-ar lua o veșnicie. În plus, nu aș avea de ce să o fac pentru că informațiile există, nu trebuie decât să vrei să știi.
Si nu, legea gravitației nu este tot una cu legile morale, dai exemple total greșite și fără legătură.

| IsabelaIssa a răspuns (pentru random14yearold):

Păi dacă ai asemenea întrebări, trebuie să citești ca să afli. Și apoi poți crede ce vrei. E imposibil să îți explic eu în câteva rânduri despre ce vorbesc. Consider că este de datoria fiecăruia să se informeze, căci cu atâtea surse, doar dacă nu vrei nu afli. Iar dacă tu la întrebările tale aștepți un răspuns care să îți convină, poți întreba un preot. Dar până la vârsta asta, din tot ce ți-au spus preoții la școală, biserică etc., trebuia să ai deja un răspuns.
Pe scurt, există legile universului, Karma. Karma = acțiune. Adică ce oferi asta primești. Și de aici o să îți derive multe alte intrebari, dar cum copiii mor de foame, boli, ce greșeli au ei, etc. De asta trebuie să citești pentru că este mult de explicat.

| Holiday a răspuns (pentru ania):

"...degeaba zic eu că nu sunt de acord cu legea gravitației și sar de pe un bloc, tot mă afectează."

De fapt, daca ai parasuta si stii s-o folosesti, nu te afecteaza, ba dimpotriva, e chiar ceva placut.
Asa si cu "pacatele" astea, daca ai mintea imbacsita, cel mai probabil ratezi niste experiente fantastice doar pentru ca unii au inventat niste povesti pe care le-au inoculat altora drept credinte.

"E la fel și cu leglie morale, când am un plan și conștiința îmi spune că nu e bine degeaba îmi aduc argumente..."

Asta daca constiinta, care oricum nu e de fapt ce crezi tu, nu cumva e defecta. De multe ori planul e bun, dar constiinta proasta.

"Fă altora ce ți-ar place să âi se facă ție."

E o afirmatie fara fond. Nu tuturor le place sa "li se faca" aceleasi lucruri. Si ar trebui sa intelegeti si voi, in contextul asta, ca nu tuturor le plac povestile cu spiridusi. Sau felatia...sau alege tu ce.

| random14yearold a răspuns (pentru IsabelaIssa):

Ahha.
1. Credința și conivingerile care le am nu sunt de la ceva preot sau școală dumnicală. Eu cred ce cred din cauză că am studiat Biblia și ce oferă și alte cărți care o pun la încercare iar eu singură după ce am explorat și celălalte crediințe am ajuns la concluzia că e adevărată. Deci te rog să nu își asumi lucruri despre mine fără să știi dacă sunt adevărate și să le folosești ca un argument împotriva mea. Acm serios, e immatur.(și asta vine de la un copil de 14 ani)
2. Spune-mi cine sau ce a făcut "legile universului" și cine a decis că Karma va fi modul judecății.
3. Tot nu mi-ai răspuns la întrebări. Cât de complicat poate să fie să îți susții convingerea sau cel puțin să găsești ceva care să le contrazică?

| random14yearold a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Ok? E abureală. Ai putea măcar să expici de ce e abureala? Altfel am putea toți să aruncăm vorbe ici colo și să le numim adevăr fără a argumenta de ce.

| random14yearold a răspuns (pentru Holiday):

1Mă da de unde parașuta asta? Cine a pus-o în context? Hai să dau eu alt exemplu că nu înțelegi, ridic o piatră grea deasupra capului meu, fără să am nu știu ce protecție sau cască și o las să cadă. Te asigur eu că m-ar afecta. Ori moarte, ori ceva imobilitate pe viață.
2. Să înțeleg că tu nu ești de acord cu "păcatul ăsta" din cauză că dacă ar fi real atuncea ar însemna că ai greșit și că întradevăr unele "experiențe fantastice" ar fi un lucru rău.
3. Cum adică conștiință defectă? Mă ești hilar. Da hai să zicem că ai dreptate, spune-mi. Ce e conștiința și sum poate fi defectă? Din punctul tău de vedere.
4. La "fă altora ce ți-ar place să ți se facă și ție" nu se referă la lucruri specifice ci mai mult la ceva de genu:
Dacă cuiva îi place ca oamenii să se compoarte frumos cu el ar trebui să facă la fel altora. Dacă cuiva îi place să fie servit sau să fie ajutat să facă ls fel, desigur în modul în care nu l-ar deranja pe celălalt.

Întrebări similare