Da, dacă ar vrea poate.Dar asta doar in cazuri extreme.Și încă ceva Dumnezeu rânduiește cât trăim fiecare acum asta cu să pună pe cineva să ucidă, dar Dumnezeu nu are nevoie de cineva El poate să facă toate singur
Având în vedere ca Dumnezeu e Sfant și nu cred ca ar incalca porunca sa nu ucizi ma refeream dacă Dumnezeu l a pus pe David sa l omoare pe Goliat?
De putut poate, dar în Noul Testament nu mai are de ce să se întâmple asta.
Dumnezeu poate pe cineva sa ucidă alt om, dar nu e prea logic sa o facă având în vedere ca El are toată puterea și poate oricând sa ia viata unui om, fără bătaie de cap. Un om care omoară un alt om nu se mai poate numi sfant, mai ales în circumstanțele din ziua de azi.
În exemplul dat de tine, nu Dumnezeu l a trimis pe David sa l omoare pe Goliat (cel puțin nu am găsit sa fie precizat, în Biblie scrie ca David s-a dus sa le ducă fratilor lui mâncare în tabără și astfel a auzit de filistean și a vrut el sa îl omoare). În plus, acel filistean a aruncat ocară asupra oștirii lui Dumnezeu și a spus că dacă el va reuși sa îl omoare pe cel ce va veni împotriva lui, toată oștirea lui Israel trebuia sa le slujească filistenilor și invers. David a ales sa se lupte cu el ca să nu fie robi și ca să știe tot pământul ca Israel are un Dumnezeu (1 Samuel 17:46).
David nu era un om al lui Dumnezeu?, nu cred ca Duhul Sfant te va indemna sa ucizi pe nimeni oricine ai fii sau oricine ar fi persoana pe care o ucizi, un di çel 10 porunci spune să nu ucizi
Crestini au invalidat vechiul testament o data cu pavel, crestinismul nu se vrea o continuare si ceva nou, deci conteaza doar cele doua porunci ale lui iisus atat, vechiul testament a fost valabil pentru evrei iar acel dumnezeu a expirat si el
În cultura vremii de atunci făceau parte războaiele, și judecata cu sabia, sulița și arcul. Dar crima niciodată nu a fost admisă.
La bătrânețe, împăratul David a spus fiului său Solomon:
"Ştii ce mi-a făcut Ioab, fiul Ţeruiei, ce a făcut celor două căpetenii ale oştirii lui Israel, lui Abiner, fiul lui Ner, şi lui Amasa, fiul lui Ieter. I-a omorât; a vărsat în timp de pace sânge de război şi a pus sângele de război pe cingătoarea cu care era încins la mijloc şi pe încălţămintea din picioare.
Fă după înţelepciunea ta, şi să nu laşi ca perii lui cei albi să se coboare în pace în Locuinţa morţilor." (1Imparati.2:5,6)
Dumnezeu a răzbunat aceste crime prin Solomon, fără ca să-l facă vinovat pe Solomon vinovat de vreo crimă.
Nici astăzi nu este îngăduită crima în timpul unui război.
Chiar dacă nu le vedem, există niște reguli, peste care nicio parte nu trebuie să treacă (chiar dacă acestea sunt încercate pe ici pe colo).
Din pricina aceasta Dumnezeu a dus la dispariția civilizațiilor din antichitate; și doar câteva au mai rămas de atunci.
Acum nimeni să nu creadă că Dumnezeu ar fi de acord cu războiul. Nu a fost de acord nici în trecut, și nici acum. Dar repet: trebuie studiată cultura vremurilor trecute. Altfel niciodată nu vom înțelege aceste lucruri, și ele vor fi mereu pentru noi o pricină de poticnire peste care nu vom putea trece, și vor fi o piedică în dezvoltarea noastră.
Biblia declară: "Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci!" (Evrei.13:8)
Dacă nu credem lucrul acesta, nu Dumnezeu este de vină, ci noi.
Dumnezeu nu modifică cultura, ci oamenii. Popoarele trebuie să se încreadă în Dumnezeu, nu în numărul locuitorilor lor, și nici în numărul cailor și al armelor lor.
David era un om al lui Dumnezeu, dar aici e vorba de război. E destul de delicat subiectul și nu știu cât de mult îți pot explica astfel încât sa înțelegi
Crimă ar fi săvârșit filisteanul și ai săi dacă nu era David cu pietricica lui acolo împotriva sabiei, suliței și lanciei.
Ce spui tu e că poliția care oferă autoritate polițiștilor să se apăre cu pistolul împotriva ucigașilor înarmați săvârșește crimă.