Nu te exprimi foarte corect.
Cine nu crede o face pe spatele lui. Daca esti pocait si nu furi nu injuri sau asa mai departe nu inseamna ca faci asta doar ca sa nu ajungi in iad. Faci asta ca asa e bine.Noi de ce nu furam doar sa nu ajungem in iad? Nu.Pentru ca stim urmarile.
Fac bine doar din interes nu fac bine ca asa simt ei. Dumnezeu nu doarme.
Deci nu-i bine sa faci bine doar pentru cazaze in rai? trebuie s-o faci fara nici un interes nu?
Pana la o varsta ( aproximativ 11 12 ani ) este normal ca copii sa fie credinciosi sa faca fapte bune de frica iadului, dar dupa aceasta varsta constiinta lor este indeajuns formata incat sa constientizeze ca o fac din dragoste pentru Dumnezeu, pentru ca este moral, pentru ca este spre binele lor, pentru ca milostenia si faptele bune ne deschid portile raiului catre viata vesnica. Faptul ca constientizezi ca o faci o fapta buna nu este ceva rau.
Daca il negi pe Dumnezeu si el te va nega la judecata ta personala si te va trimite negresit alaturi de diavoli in iad. Bunatatea exista in toti oamenii, Dumnezeu ne-a lasat din bunatatea lui chiar daca credem sau nu in el chiar daca ne este sau nu frica de iad. Doar pentru ca un om nu crede in iad si implicit in rai nu inseamna ca nu are totusi inima, nu inseamna ca nu se induioseaza sa faca ceva bun pentru altul.
Cum o poti numi cazare in Rai? Nu te inteleg.Normal ca daca faci bine faci pentru ca iti face tie placere nu stai sa te gandesti intai "ba eu n-am chef sa-l ajut pe omu asta, nici macar nu vreau, dar hai ca il ajut ca sa merg in Rai".
Exact ca si pilda saracului si cea a bogatului.Saracul se ruga cand nu il vedea nimeni.Bogatu se ruga cu voce tare si in vazul tuturor, sa se spuna ca si el crede.
Nu, pocaitii nu fac fapte bune numai cu gandul ca ne vede Dumnezeu, de fapt nu ele sunt conditia de a ajunge in Rai, asa cum ai scris tu. Facem fapte bune si pentru ca ne este mila de cei care au nevoie de ceva anume si care nu au ce manca, etc. Suntem si noi oameni si avem si noi simtiri, nu facem fapte bune uitandu-ne in Sus 'ca sa ne vada Dumnezeu'.
Oh, dar ce departe au ajuns gandurile tale! in loc de cuvantul "POCAITI" cred ca trebuie sa scrii"OAMENII".De ce esti si tu unul din acei oameni care cred ca pocaitii is niste"freaky people"? DAR CE DETEST PERSOANELE ASTEA! si nu fac doar pentru a ajunge in rai, nu cred ca un om cand face un bine se gandeste"sper ca m-a vazut GOD" o face pentru binele altora, o face pentru a se simti mai bine el insusi, si mai apoi rasplata lor va fi...un loc asigurat in rai! Cat despre a2a intrebare.deci daca nu crezi in Dumnezeu. nu esti diavol! Diavolul e doar unul crede-ma! dar asta iti va fi rasplata, vei ajunge in Iad. unde il vei intalni pe acel diavol.
Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. (faptele vin in urma credintei noastre.
anonim_4396 întreabă: