| OctavianDanielMaria a întrebat:

Porunca 4 "Să* nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri sau jos pe pământ sau în apele mai de jos decât pământul.".De ce nu o respectati?

7 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Pai tu stii ca icoanele, rastignirile si alte simboluri nu is chip cioplit? laughing
Diferența esențială între idol și icoană este aceea că idolul este o plăsmuire a minții omenești și este considerat el însuși dumnezeu, primind închinare ca atare, pe când icoana, care înseamnă imagine, chip, asemănare, figură, nu primește închinare, în sine, ci închinarea sau cinstirea se aduce persoanei reprezentate pe ea. Icoana nu identifică planul naturii cu planul divin, ci le deosebește cu desăvârșire, căci închinătorul icoanei se raportează totdeauna la o realitate de dincolo de icoană. Așadar, creștinul nu se închină materialului din care este făcută icoana, așa cum este în cazul idolului, ci doar persoanei reprezentate pe ea.

Răspuns utilizator avertizat
| Wr3nch a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nota bene, definita e de pe doxologia.ro, daca vre si mai multa gemnastica mentala.

https://doxologia.ro/studiul-sfintei-scripturi/sunt-sfintele-icoane-idoli

| SingleForOne a răspuns:

Adică te referi la halloween, și altele de asemenea, nu? happy Pe de altă parte, poate să facă referire la falsul de identitate, sau mai nou unii se cred unicorni, spiriduși, îngeri, demoni, vampiri sau mai știu eu ce.
Eu o respect pe cât de mult posibil, dar mai am câteva scăpări. happy

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu o respectam? :O